Lugna gatan

Här hemma är det otroligt tyst för en gångs skull, Enya åkte till pappa igår och Fredrik ligger fortfarande och sover. Var meningen att det skulle bli en lång sovmorgon idag för oss båda, men eftersom jag gick och la mig vid 12 och vaknade vid 9 så fick det räcka med de timmarna ;)

Idag har vi verkligen ingenting som står på schemat, eller i alla fall inte jag. Mer än disken då som jag lovade igår att jag skulle ta hand om. Fredrik har ju som sagt börjat plugga nu så idag fram till 16 är det det han ska ägna sig åt. Sen blir det tydligen hockey (som vanligt) och jag får sitta lite här och fördriva tiden ;)

Det är sjukt fint ute just nu med solen som skiner på all snö som ligger i träden. Det är nästan så jag blir sugen på att gå ut, men bara nästan. Har hört att det är ruskigt kallt ute idag, men själv har jag inte vågat kolla.. Men en liten promenad kanske det blir i eftermiddag, om någon är på. Frisk luft är ju aldrig fel :)

Nehej, nu är det ett tag sen jag klev upp och magen börjar kurra på allvar.. Bäst att få i sig lite frukost kanske?

En söt konversation

Som rubriken lyder, idag hade Enya och jag en konversation vid matbordet som löd ungefär såhär;

(J=Jag, E=Enya)

J - Ska vi bada efter maten?
E - Näe mamma, inte du
J - Nehe, får jag inte bada med dig?
E - Jag kan bada fälv (själv), du kan sitta på toaletten och titta på mig när jag simmar
J - Okej, jag kan bada sen när du har åkt till pappa då
E - Jo mamma, du får bada med mig nu. Det blir jättebra! 
Och sen la hon till med värsta smajlet :)

Ibland är hon ju bara för söt :)

Bad day

Idag är verkligen ingen bra dag, jag känner mig trött och helt orkeslös.
Dagen började med att jag vaknade strax innan 5 av Fredriks väckarklocka, och eftersom jag blir klarvaken av att försöka få honom att kliva ur sängen och åka till jobbet, har jag riktigt svårt att somna om igen.
Efter ett tag fungerade det såklart men när min klocka ringde så var jag inte alls sugen på att gå ur sängen! Jag var illamående och hade världens huvudvärk!

Jag försökte ringa Fredrik i hopp om att han kunde ringt dagis (jag har fortfarande inte sparat deras nya nr här hemma, Fredrik har det bara på sin mobil) och sagt att Enya kunde stannat hemma idag. Men eftersom han aldrig har telefonen på sig (morr!) så fick vi snällt pallra oss upp och knalla iväg.

Lätt att komma dit var det däremot inte, med oplogade vägar med några decimeter snö på. Vi tog pulkan i hopp om att det skulle gå lättare men tji fick jag! Ett ordentligt träningspass blev det däremot på vägen dit och hem, och några svimningsanfall på det. Kunde ju inte kännas bättre!

När jag kom hem bestämde jag mig för att avbeställa min tid hos barnmorskan. Lite trist eftersom jag gärna hade velat höra hjärtljuden på lillen och kolla upp så alla prover ser bra ut, men jag vågade inte riskera att falla ihop inne i stan. Det blir ju en bit att gå när man tar bussen, så jag avstod helt enkelt och det är jag väldigt glad för nu. Huvudvärken sitter i och näsan kittlar hela tiden, så antagligen åker jag väl på att bli sjuk nu lagom till helgen. Det vore ju nåt.




Innan jag avslutar måste jag nämna ett par rader om gårdagen. Igår var dagen D, då jag och Fredrik var inne på Special MVC och pratade om igångsättningen. Det BLIR igångsättning någongång i mars, men när vet vi inte än. Det jag vet är att det inte blev riktigt så tidigt som jag hade hoppats, men jag ska in på undersökning den 16/3 och kolla hur "mogen" jag är, så efter den dagen vet vi!

Och vet ni? Även om jag fått ett preliminärt datum så är jag inte ett dugg nervös.. än! Känns ju toppen det här, i alla fall just nu :)

Efter vi varit på sjukan (Fredrik pluggar hemma varannan vecka nu, om ni undrar varför han var med och Enya var på dagis) så intog vi lunch på Ikano och sen shoppade vi lite kläder till lillen. Lite på rean, men det vi mest var ute efter var ett "åka-hem-från-BB"-plagg och igår hittade vi en body och ett par byxor som vi bestämde oss för. Och igår kväll var vi även och köpte en vagn, så nu är det bara ett skötbord och lite småplock kvar att köpa innan förlossningen.. Såå skönt! :)


Förresten går Enyas nattningar MYCKET bättre nu! Hon nämner inte ens nappen, gnäller inte om att hon inte vill sova själv utan lägger sig glatt i sängen och lyssnar på saga och så somnar hon oftast inom 15 minuter.
Inte ens nämnde hon sina nappar igår när hon såg att vi köpt nappar till bebisen, utan hon sa bara att hon också hade napp när hon var bebis och att lillebror kunde få hennes.. Men det går ju inte eftersom hon inte har några, men gesten var gullig :) Som med allt annat.. Ingen annan får låna hennes saker, men lillebror ska få allt av henne säger hon, vi får väl se om det låter likadant när han väl är här.. Hihi.. sötungen min :)



en liten groda kommer vi komma hem med efter förlossningen :)


Tävling hos Foki

Jag är med och tävlar om ett namnsmycke hos bloggerskan Foki, i samarbete med Betties Galleria.

Kommer ni ihåg armbandet jag fick av Fredrik förra året, det med våra initialer på? Det kommer från samma ställe, men nu har jag chansen att vinna ett nytt, och om jag vinner vill jag gärna ha ett smycke i silver med mina barns namn på.. Skulle ju vara helt underbart :)

Eftermiddagsmys på kullen

Igår när vi hämtat Enya på dagis så gick vi hem och kokade oboy, fixade smörgåsar och sockerkaka, sen tog vi på oss kläderna och begav oss till pulkabacken. Förra gången vi åkte pulka med Enya (fast i en annan backe) så ville hon inte alls åka, och vi stannade inte länge.

Igår gick det bättre! Även om backen var både större och brantare denna gången så gick det kanon att åka och hon tyckte det var jättekul! Hon åkte i några småhopp först men innan vi gick hem avancerade vi och puttade ut henne i det stora hoppet och det gillade hon massor! Så nu vet vi var vi ska gå hädanefter, den där backen blev mer än väl godkänd.

Vi stannade inte jättelänge eftersom jag har så lätt att frysa om fötterna, men en timma blev det nog i alla fall och efter halva tiden tog intog vi vår matsäck. Enya tyckte det var jättegott och efteråt hade hon kaviar på hela vantarna och oboy på mössan, men sånt man får ta ;) Det blev en väldigt lyckad eftermiddag, och när vi kom in lekte vi en massa alla tre och hade en helt underbar tid tillsammans ♥

Lite bilder från pulkaåkningen..













Sorry för de mörka och blåa bilderna, men jag har inte orkat redigera de som är tagna utan blixt.. ;)


Min födelsedag

Har ju redan skrivit en del om min födelsedag, så här kommer endast ett par bilder..
Tack igen alla som uppvaktade mig!



tårtan som älsklingen gjorde till mig :)


svärfar och hans fru


svärmor


lollo, jenny, jag och enya fikar


sockerkaka är mums!


lite soffmys på kvällen ♥


Sen kom även Kim och Annika förbi en sväng, Wille sov i bilen så de tittade bara in. Men trevligt ändå att de kom!
Och Annika.. det blev tyvärr ingen resa till Thailand, men en liten vinst iaf ;)


Busfabriken


förväntansfull tjej i bilen


hon klättrade snabbt upp, men sen blev det läskigt så hon åkte på stjärten nedför trappan.. lilla fegisen ;)


den här häst och vagnen var riktigt populär!


en del av "babyhörnan", visst är det stort? :)



den minsta rutchkanan.. också den på "babyhörnan"


som sagt, den där hästen var populär!



fredrik och enya åker kana :)



pulkabanan var en annan stor favorit :)


jag och skrutt åker den stora kanan..
jobbigt värre att komma dit, nerför gick betydligt snabbare ;)


Ber om ursäkt

Sorry för att jag inte bloggat idag, men jag har helt enkelt inte fått arslet ur.. Och den lilla tiden jag haft över har jag valt att bara ta det lugnt, vilket har varit riktigt skönt!

Nu har jag precis läst saga för Enya och hinner precis bara med ett kort inlägg innan Familjen Annorlunda börjar.. Imorgon däremot lovar jag att lägga in de bilder som jag inte hunnit med idag..

Hoppas ni har haft en bra dag idag,
min har varit toppen! :)

Tack alla

Jag har verkligen haft en toppendag, på alla sätt och vis! Tack alla som gratulerat mig, det värmer :)

Jag hade ju för avsikt att lägga in bilder både från gårdagen och från idag, men bloggen är så seg i bilduppladdningen så jag skjuter fram det till imorgon istället. Nu ska jag och älsklingen gosa i soffan och snart är det dags för Johan Falk på tv:n.. Efter det blir det sängen, är helt slut!

Godnatt!

Hurra för mig, idag blir jag 26 :)

Vaknade av Fredriks väckarklocka vid 8 imorse, fick till och med slå lite på honom för att han skulle reagera, men sen låtsades jag sova vidare.. Han gick upp och plockade en del, och självklart var jag vaken och hörde allting, men sånt kan man ju inte avslöja förrän efteråt ;)

Jag "väcktes" sedan av mina älsklingar med skönsång och Enya avslöjade direkt att det fanns kakor och glass i köket, hihi. Jag klev upp direkt och fick order om att läsa mina favoritbloggar det första jag gjorde, så det gjorde jag såklart. Inte alltid Fredrik uppskattar det, men jag visste ju självklart att han hade uppdaterat sin och att jag skulle läsa den sist eftersom jag alltid gör så :)

Jag hade väldigt rätt, för där hade han skrivit ett väldigt fint inlägg som jag såklart började böla till när jag läste (skyller på hormonerna) :) -Läs här- Där hade han lagt in bilder på fina klädesplagg som han beställt åt mig, men som tyvärr inte kommit än. Jag blev självklart jätteglad och hoppas att något av det passar storleksmässigt, svårt att veta nu när jag har världens mage ;)

Efter bloggläsningen blev det god frukost bestående av en bakelse med glass (bara till mig) och kaka, samt varma baguetter i ugn och oboy. Mums :)

Just nu håller älsklingen på att städa, Enya tittar på Hitta Nemo och jag fick lov att uppdatera lite här innan folket kommer lite senare. Vid 12.30 kommer Fredriks familj och DÅ ska vi äntligen fotografera bröllopsparet, och efter kl 14 kommer det nog lite mer besök. Men innan dess ska vi försöka hinna med att baka tårta och städa färdigt. Och äta mat.. Blir lite stressigt, men vi hinner nog ;)

Bäst jag hjälper till lite, det är nog min lott att gå till affären..
Hörs lite senare ikväll sen, då kommer bilder från busfabriken samt bilder från dagen..

Hejs!

Gårdagen

Vi hade en himla bra dag igår i Norrköping, vi var där i nästan 6 timmar och fick ut det vi ville av vårt besök.
Vi tog en sväng in på Babyland, men kollade bara lite. Massa fint till bebis finns det ju, men inget som vi är i direkt behov av.. än.

Efter den lillsvängen begav vi oss till Busfabriken. Det var annorlunda än här i stan, mest kanske för att det är mkt större i Norrköping men allt var faktiskt inte bättre. "Babyhörnan" var däremot det bästa, för den var jättestor och hade egen klätterbana, och så var det endast för barn 1-3 år. Mycket bättre än här i stan med andra ord!

Annars så var det väldigt mycket hinderbanor, men eftersom Enya inte klättrar jättemycket så utnyttjade vi bara en del av dem. Den stora nackdelen var att det inte fanns några lite mindre rutchkanor som passade Enya, som hon kunde klättra upp till själv, utan hon behövde hjälp att komma upp till de vi åkte i. Det kändes i både magen och bäckenet, men sånt man får ta för sina barns skull ;)

Vi hade i alla fall väldigt roligt, och på vägen hem stannade vi på Maxi och handlade.. Så nu har vi liiite mat hemma till lönen kommer :)

Bilder från busfabriken kommer i ett senare inlägg.. Håll ut ;)

Grannstaden

Idag ska vi göra något vi faktiskt inte brukar göra, utan vi ska åka till Norrköping en sväng.
Lite annat måste man ju göra än att strosa på Ikano när man inte har något för sig ;)

Blir en snabbis förbi Donken innan vi åker, sen kollar vi in Babyland och eventuellt Babyproffsen
innan vi ger oss in bland alla barn på Busfabriken :)

Sen blir det även att inhandla lite grejer till kyl och frys,
och när vi kommer hem ska vi städa och eventuellt baka.

Imorgon vet ni, då är det den 24:e januari och det är MIN DAG ;)
Jag blir hela 26 år, vet inte hur det känns riktigt, men ja..
Vi ska i alla fall ha Fredriks familj på besök på eftermiddagen och på förmiddagen ska vi ha en photoshoot. Hoppas den blir lyckad! :)

Nej, bäst att packa grejerna..
Nu drar vi!

Friday I'm in love

Idag är det en bra dag (trots att datorn inte fungerar som den ska och jag suttit och kämpat med den i över 2 timmar nu) och vet ni varför den är så bra? Jo, min älskade lilla unge kommer till oss igen! :D

Känns som det var en evighet sen jag såg henne sist, och det var det ju i och för sig. Det händer rätt mycket i hennes ålder nu och varje gång hon kommer hit så har hon lärt sig en massa nya saker. Det kan exempelvis vara att prata mer förståndigt än gången innan, hon är mer bestämd och har sin egen vilja och allt därtill. Visst är det jobbigt ibland med ett barn som tror hon bestämmer, men samtidigt är hon världens bästa och jag älskar henne massor! ♥

Klockan 14 är det dags att hämta henne på dagis och jag hoppas verkligen att hon är på bra humör. Jag brukar ringa henne i veckorna när hon är hos pappa, men oftast brukar hon inte alls vilja prata med mig, men när jag ringde igår lät hon till och med glad. När jag sa att jag saknade henne så svarade hon med ett "jag med", och så upprepade hon inför pappa att "mamma kommer och hämtar mig på dagis imorgon".. Sånt känns bra i hjärtat :)

Inte långt kvar nu.. Åh, vad jag längtar!
Ikväll hoppas jag att vi kan mysa i soffan alla 3 och ha en jättebra fredagkväll.
Kanske lite morötter, gurka och dipp kunde vara nåt? :)





Inget vettigt alls

Idag är ytterligare en dag som jag inte gjort något vettigt alls. Nu börjar jag på tröttna på allvar!

Jag blir så jäkla lat när Enya inte är hemma, det är inte klokt egentligen. Men imorgon kommer hon ju igen, så då blir det lite rutin på vardagen :)

Jag hade tänkt bada idag, och tvätta, och diska, men eftersom vi inte hade vatten här hemma från 9.30-13 så blev det inte av. Och nu har jag ingen ork :P Ska hänga tvätt visserligen eftersom Fredrik satte på en maskin när han kom hem, men nu ska jag faktiskt laga lite mat. Är hungrig!
Blir pommes och kött idag, typ det enda vi hade hemma. I helgen blir det att handla!


Just det, sola har jag hunnit med idag också, det var skönt! Jag passade på när Fredrik ändå var på gymmet. Ikväll ska han kolla på hockey så då spenderar jag nog lite mer tid framför den här dumburken.. som om jag inte gjort det tillräckligt kan man undra? Jao, kanske. Men så har jag faktiskt pysslat med bloggen (märker ni ens någon skillnad?) och det tar sån tiiiid när man inte är ett ljushuvud..

Men bättre blir det tycker jag, vad tycker ni?

Jo jo

Mitt humör har verkligen inte varit på topp idag, det var på bättringsvägen men sen kom ett brev från Försäkringskassan, vilket gjorde pissdagen till en rejäl skitdag!

Nu är det tydligen så att DE gjort ett fel i min utbetalning under 2009 och betalat ut för MKT pengar till mig,
vilket jag nu måste betala tillbaka! 1700 :- var det på, och det är inte jättekul när man inte har så tät ekonomi!
JAG kan väl ändå inte hjälpa att DE gjort fel, ååååh, jag blir så arg!

Ska ringa dem imorgon tänkte jag, idag har jag varit alldeles för förbannad. Får se vad de säger, antagligen måste jag ju betala, men det stod på lappen att jag i alla fall skulle höra av mig innan februari om jag hade några synpunkter. Och det har jag minsann!!

Men på tal om något annat.
Ikväll ska vi titta på en vagn, är en bekant till Fredrik som visst hade en över.
Det är en Brio, vilket jag inte är jätteförtjust i direkt, men förhoppningsvis ändrar jag mig.
Får se hur vi känner efter ikväll..

Men det bästa av allt..
När Fredrik kommer hem, vilket bör vara ganska snart,
så har han med sig mat från Donken! Var år och dagar sen vi åt där nu, men det passar bra idag för jag är SÅÅ hungrig ;P

Förresten, har gjort om lite på bloggen igen om någon lagt märke till det?
Tänkte bara höra, tycker ni att menyn ska vara på vänster sida, eller ska jag ändra tillbaka till höger som jag hade tidigare? Vilket är finast?


Pissdag!

Dagen kunde inte börjat sämre, och nu känner jag på mig att det kommer bli en pissdag hela dagen igenom!

Jag vet att jag har mig själv att skylla, men inte enbart, och hädanefter ska jag hålla tyst på morgonen.
Mitt humör är verkligen inte det bästa just då, BLÄ!

Kanske blir dagen bättre lite senare, vi får se, men just nu låter jag det vara såhär!

Helt underbart skönt!


Har precis kommit hem från solariet. Det är så otroligt skönt att känna värmen mot huden och så känner man sig en gnutta fräschare redan när man klivit ur. Toppen!
Jag brukar tycka det är så kallt att sola så det slutar oftast med att jag stänger av alla fläktar, men idag var det tvärtom. Shit vad varmt det var, antagligen var det för att någon använt solariet innan mig och värmt upp det lite. Men skönt var det, och 20 minuter gick fruktansvärt fort!

Att sola är det enda jag gjort idag, kan ni tänka er vilken latmask jag är?!
Eller nej, nu ljög jag faktiskt, jag har även diskat lite och ska strax bädda rent i våra sängar samt förbereda maten till älsklingen kommer hem. Så, jättekass är jag nog inte trots allt ;)
Och så har jag ju i alla fall fått 2 minuters frisk luft idag, det är i alla fall 2 minuter mer än igår, hehe..

Men på tal om att sola. Varje gång jag ligger där inne så får jag hemska tankar om att solariet ska sprängas, allra helst när fläkten är igång och det låter som tusan! Vet inte varför jag känner så, men det är nästan så jag blir lite rädd för mina egna tankar.. Tänk om det skulle kunna hända?
Jag tror i alla fall att det ska bli en ordentlig explosion och jag bränns till döds, vilket är en av mina största rädslor.. Jobbig känsla är det, men likt förbannat lägger jag mig där gång på gång, så jag kanske får skylla mig själv? :P

Nej, bädda rent var det.. Hejs!


Sedan sist

Mamma var här torsdag och fredag, och det var meningen att vi skulle åkt och badat med Enya, alternativt åkt till busfabriken men det slutade med att det inte blev något av det. Vi var hemma och myste istället och det var skönt det med. Enya och mormor lekte massor på rummet och lillskrutt njöt av mormors sällskap till tusen. Hon somnade även gott efter att mormor läst saga på kvällen, så det var inga bekymmer.

På fredagen gjorde vi inte jättemycket, jag fixade med ett kort till Benny och mamma och Enya bakade lite till gårdagen. Enya tycker det är kul att pyssla i köket, och hon hade en egen liten skål med ingredienser i, mest för att hon inte skulle snora i den riktiga smeten. Funkade himla bra och hon hjälpte till med det mesta.
På eftermiddagen hämtades hon upp av pappa och som vanligt är det sorgligt att hon åker iväg, men samtidigt skönt att jag får vila upp mig lite. Hennes humör kan få mig galen ibland ;)
Mamma åkte till en väninna i samma veva och Fredrik och jag fick kvällen för oss själva som vi mest spenderade i soffan faktiskt. Mys!







I lördags var det meningen att vi skulle åka på bröllopsfotografering, men det blev inställt så vi var hemma och slappade hela dagen, ända till det var dags att åka till Benny på lite 25-årskalas. Där var det jättetrevligt, god fika, trevliga människor och Buzz-spel. Vi åkte däremot hem rätt tidigt eftersom Fredrik inte kände sig helt bra, och hemma kollade vi på dagens avsnitt av Robinson innan det blev dags för sängen.

Igår gick allt i hundra! Först skulle vi fotograferat, men det blev inställt igen, så morgonen blev ändå rätt lugn men mitt humör var allt annat än på topp. Vid lunch åkte vi till stan för att handla fika och så blev det att åka hem snabbt för att hinna städa inför kvällen. Jag skulle ju alltså ha ljusparty kl 16, och allt skulle vara klart till dess.

Vid 13 var vi hemma och då var det bara att sätta fart. På med ugnen för att värma potatisgratäng, vika tvätt, plocka iordning och greja. Som tur var dök mamma upp mitt i allt det där, så hon hjälpte oss med vårt megadiskberg och med lite dammsugning. Tack! Annars hade vi nog inte hunnit ;)

Hur som helst så var vi klara till kl 15 då kvinnan som skulle hålla i visningen kom. Då hjälpte vi henne med upplocket av varorna, sen fixades det lite i köket inför fikat och därefter droppade folket in vartefter. Alla var faktiskt här till kl 16 och så körde vi igång.

Det blev ett riktigt lyckat party! Min största farhåga var att ingen skulle handla, men det gjorde faktiskt alla som var här, och tack vare dem så fick vi välja ut saker från katalogen helt gratis :) Vi fick mycket fint för en rätt dyr summa och jag visar er sen när jag fått alla varor. Tack ni som var här för att ni ville komma, hoppas ni hade en trevlig eftermiddag! :)

 

 


Jodå

Kvällen igår blev inte riktigt så hemsk som jag hade föreställt mig. Okej, de första 2 timmarna efter att jag väckt Enya var förskräckliga, även om jag försökte få henne på bra humör snabbt igen, men det funkade knappt det heller. Men efter kl 18 var allt lugnt, när Fredrik kom hem var hon på bra humör, hon åt en massa på kvällen och när Fredrik hade åkt iväg på innebandyträning så kollade Enya och jag på Törnrosa, det vi hade kvar av filmen sen vi såg den sist.

Strax efter kl 20 var filmen slut och Enya ville inte alls gå och lägga sig, men hon gjorde ändå som hon blev tillsagd och efter en saga och lite kill på ryggen så sa vi godnatt. Vid 20.30 gick jag in i rummet igen och då sov hon gott, så det blev en rätt skön kväll trots allt.

Imorse däremot var det värre, det var inget som dög. Hon tjöt för minsta lilla, skrek att hon inte alls ville gå till dagis osv, och efter utbrott från både hennes och min sida så lugnade hon ner sig efter att jag fått på henne alla kläderna, och vi kom iväg. Vi var lite sena men hann ändå till frukten.
När vi kom in på dagis så var bästa kompisen den första hon fick syn på, och så ställde hon sig och ropade på henne. Hon hörde tyvärr inte och då sa Enya; "Mamma, ska inte ****** komma och hälsa på mig?" lite försiktigt och då märkte jag på henne att det kanske inte skulle bli några bekymmer idag. När jag fått av henne alla kläder så sprang hon iväg, så jag fick ropa tillbaka henne för att få puss & kram och säga hejdå. Iväg sprang hon igen, jätteglad över att vara på dagis, så tänk vad fort det vänder ibland. Skönt det! :)


Nu har jag lite saker framför mig att göra, tex som att diska, tvätta, damma, dammsuga, bada och vika in den rena tvätten. Alltså kommer det ta lite tid, men jag känner mig rätt peppad, det är inte ofta det sker, hehe :)
Fredrik slutar tidigt idag så antagligen följer han med och hämtar Enya i eftermiddag och vid kl 15 kommer mormor hit och ska stanna till imorgon då skrutt åker till pappa. Så i eftermiddag blir det antagligen badet eller busfabriken, mormor får nog välja. Enya tycker det är lika kul vilket som, så vi får se vad det blir :)




bad eller bus?


Det håller i sig

Jadå, jävligheten har hållit i sig under dagen. Jag frågade om hon varit jävlig på dagis och fröken bara himlade med ögonen och det behövdes inte säga något, däremot berättade hon att  Enya hade gått in i sovrummet (Enya sov inte själv) och väckt 2 andra barn för att de enligt Enya "inte alls behövde sova". Kul kul!

Sen när vi skulle gå hem fortsatte det med onda ord och taskig attityd mot hennes bästa kompis. Jag har aldrig behövt ryta i åt Enya på dagis tidigare, men idag trodde säkert de andra föräldrarna att jag inte var riktigt klok, men fy så jobbig hon var!

Gnället har fortsatt här hemma, hon har försökt få mig att låta henne titta på tv vilket hon kunde glömma, för här hemma belönas verkligen inte hennes beteende utan hon får snällt leka på sitt rum vare sig hon vill eller inte. Det dög såklart inte utan hon satte sig i soffan och skulle bara sitta där. Jag vände mig om en sekund och när jag sedan tittade tillbaka så hade hon somnat..

Alldeles för sent för att sova såklart och det gick verkligen inte att väcka henne heller, men det ska jag göra nu när hon precis sovit i 30 min.. Antar med att lilla fröken inte alls är på bra humör efter hon blivit väckt och jag räknar med en helveteskväll. Visst låter det trevligt?




(Och nej, någon feber har hon inte, tempen låg på 36,5 så antagligen är hon bara trött..)


Hemsk unge

Japp, då var det vardag igen. Rätt skönt faktiskt, speciellt att komma in i lite rutiner igen. Enya går sin första dag på dagis för i år och det ska bli spännande att se hur det har gått idag. Vi har nämligen haft en skitunge här hemma ett tag, med världens tråkigaste och drygaste humör. Verkligen något som hon måste vänja sig av med, en snäll unge vill jag ha, inte denna! Imorse var det till och med så illa att hon var otrevlig mot sin bästa kompis på dagis, och jag var tvungen att säga till henne på skarpen om att hon måste skärpa sig och vara snäll. Det hör inte till vanligheterna annars direkt att hon beter sig så..

Men i övrigt är hon lite av en ängel. Tänk att det kan växla sådär..
När hon och jag är hemma själva så lyssnar hon faktiskt väldigt bra, hon har lärt sig att plocka undan det hon haft fram innan hon ska leka med något nytt (efter påminnelse iofs) men utan tjafs. Igår när vi var på Droppen så var hon på jättebra humör och när vi skulle gå hem så hämtade hon snällt våra skor och klädde på sig och följde med hem utan protester, vilket hon aldrig gjort tidigare.

Vet inte alls vad det är som gjort att hon fått sån hemsk attityd, men hoppas för guds skull att den försvinner snart! Om ni har något tips på hur man får snälla och trevliga ungar kan ni ju hojta! ;)

Fint väder ute, men vi stannar inne

Ytterligare en innedag för oss, inte så lustigt i och med att Enya hade feber igår. Idag är det bättre, men vi stannar ändå hemma i värmen så hon ska kunna gå iväg till dagis på onsdag. Förhoppningsvis är hon feberfri hela dagen idag så vi kan gå till Droppen imorgon, jag behöver verkligen komma hemifrån en sväng!

Annars händer det inte så mycket tyvärr. Jag är fortfarande i valet och kvalet ang. igångsättning, men just nu lutar det ändå att jag väljer det. Inte alls pga återträffen utan för sprutorna/bedövningens skull. Men vi får se som sagt, har ca 2 veckor kvar innan jag måste ha bestämt mig. Tufft val :S

Jag tycker verkligen att tiden går fruktansvärt sakta nu. Är visserligen redan i v 30, vilket gått rätt snabbt, men 10 veckor kvar känns som en evighet! Magen börjar vara i vägen och jag är inte alls bekväm i min kropp och det tär på mig rätt mycket psykiskt. Jag vill känna att jag mår bra, att jag trivs med mig själv, och förhoppningsvis kommer det en tid efter förlossningen då jag gör det. Det gäller bara att kämpa på vägen dit, så är det väl med allt egentligen?

Aja, på tal om något annat. Igår kväll somnade Enya utan ett ljud och det har verkligen blivit en trevlig vana! Läste en saga bara och sa godnatt, och inom 10 min hördes ljudliga snarkningar inifrån hennes rum. Såå skönt. Fredrik och jag gjorde iordning lite morotsstavar med dipp till kvällens film - Johan Falk, som gick på 4:an och hade en myskväll i soffan. Himla trevligt!

Det jag ser fram emot ikväll, förutom att älsklingen kommer hem till oss, är att Familjen Annorlunda börjar igen. Himla kul program att se, kanske speciellt när man är förälder själv, men främst för att det är otroligt tuffa människor som är med. Jag tycker att EN unge är tillräckligt ibland, snart ska jag få två att ta hand om, men att ha TIO är banne mig en bedrift i sig! ;)
Extra roligt ska det bli att få se min favoritfamilj från förra omgången, kul att se hur barnen har ändrat sig och spännande att få reda på om föräldrarna tycker att det är lika "enkelt" med många barn fortfarande :)

Nu ska Enya och jag kolla på film. Blir Lilla Sjöjungfrun, en av mina favoriter som liten. Vet inte om Enya sätt den tidigare, men hoppas hon tycker om den :)


Just typiskt!

Just det!

I förrgår pratade jag och Fredrik om återträff från högstadiet, varför vet jag inte men det var något jag kom på bara sådär, och något som jag verkligen har längtat till. Igår kom ett brev till mig från barabamba.se, vilket var en inbjudan till återträffen från 9:an, vadå passande? :)

Men sen kom besvikelsen..
Datumet för träffen är samma dag som jag är beräknad att föda barn. Just typiskt!
Så nu vet jag inte alls hur jag ska göra.. Jag vill gärna gå, men jag går ju inte dit gravid helst.
Vill inte riskera något när jag är där, framförallt inte på en sådan tillställning där jag inte träffat personerna ifråga
på många år.

Enda chansen att jag kan gå är om det blir igångsättning, vilket jag får hoppas blir ca 2 veckor innan isåfall, så jag hinner återhämta mig lite.. Men fy, det är en svår sits. Återträffen kommer ju inte igen direkt, och jag vill helst inte missa den.

Hur skulle ni gjort?

Kall lördag

I torsdags kom Enya till oss igen och det var ett väldigt bra lämnande, hon var på strålande humör vilket bådade gott inför veckan. Strax efter hon hade kommit och vi hade börjat med maten, så kom Julius med familj på besök. Trevligt, vi åt god mat tillsammans, lite snack blev det och Enya och Julius lekte fruktansvärt bra tillsammans! Inget bråk alls vilket var himla skönt.

Har inte nämnt det tidigare men på julafton slutade Enya med napp. Det har väl gått sådär om kvällarna om jag ska vara ärlig, både här och hos pappa. Hon har blivit ledsen och skrikit efter nappen samtliga kvällar, vägrat ha täcke på sig, giraffen har hon slängt iväg och så har hon kommit ut från rummet otaliga gånger..
Men sen hon kom hit har det varit slut med det! Hon har inte sagt ett ljud efter att vi läst saga, inte har hon kommit ut heller och hon är såå duktig! Får verkligen hoppas att det fortsätter likadant nu, men som alltid får man vänja sig vid bakslag.

Just nu är Enya iväg på kalas hos farfar, men hon kommer senare, och Fredrik kollar på hockey. Vi höll på att inte komma iväg med bilen tidigare eftersom den vägrade starta, men efter en timmas kämpande i det iskalla vädret, och med hjälp från Jenny, så kom vi äntligen iväg! Vi lämnade av Enya hos pappa och på vägen hem tog vi lite bilder i det fina vintervädret :)

När Enya kommer tillbaka sen så ska vi nog ge oss ut till bilen igen, för att åka till stan och äta pizza. Vi måste köra en sväng med bilen ändå ikväll för att den ska starta imorgon igen, och jag som varit sugen på Five Tastes läänge nu tyckte att vi kunde ta den svängen när vi ändå ska ut.. Får bara hoppas att Fredrik tycker min idé är lika bra som jag tycker att den är! :)
 


Förlossning - blandade känslor

Vaknade seg imorse, snoozade säkert i 40 min innan jag klev upp vilket inte brukar hända annars. Inatt vaknade jag flertalet gånger av att Fredriks mask läckte luft och lät konstigt, sen kliade min hand så jag höll på att klia sönder den och kl 5 var det dags för ett besök på toaletten. Efter det var det nästan kört att somna om, men jag lyckades och sov till dess att Fredrik gick upp och åkte iväg till jobbet. Vad händer då då? Jo, de börjar skotta snö precis utanför fönstret, man tackar. Men sen fick jag äntligen sova i ett par timmar till, därav segheten.

Igår kväll pratade vi mycket om förlossningen, amning och allt som hör till. Jag är så fruktansvärt rädd för förlossningen och blir skitnervös redan nu, ingen rolig känsla direkt. Dessutom var jag innan jul på samtal på special-mvc för att prata om eventuell igångsättning, och nu är det bara några veckor kvar till jag måste ha bestämt mig! :S

Jag tycker det är som att välja mellan pest eller kolera. Självklart vill jag att allt ska sätta igång av sig självt, vilket är det bästa för både mig och bebisen, men då finns risken att jag inte hinner ta bedövning pga mina sprutor. Anledningen till att jag tycker det är så hemskt är för att jag fick vänta i ca 3½ timma på bedövningen med Enya och då trodde jag att jag skulle dö, och det vill jag inte vara med om igen!

Men sen det här med igångsättning, visst att jag hinner få bedövningen och de kan hålla koll på mig hela tiden (vilket känns oerhört lättande) så vill jag inte veta exakt dag då jag ska föda barn. Det får mig att bli ännu mer nervös än vad jag är i dagsläget och det känns riktigt läskigt. Så, jag vet inte alls vad jag ska välja.. Blä.

Igår när vi hade lagt oss hade jag sammandragningar, rätt många på ganska så kort tid. Det kändes inte alls bra, för de gjorde nästan lite ont. Fick trycksmärtor ner i ryggen/bäckenet och jag var nära på att ringa förlossningen, men istället försökte jag somna och lyckades till slut. Okej, vi hade haft sex precis, men sådär har jag aldrig känt tidigare så imorgon ska jag ta upp det med min barnmorska. Kanske blir det så att jag måste avstå från sex helt nu i fortsättningen? Vi får se, men behagligt var det verkligen inte efteråt, magen alldeles stenhård med molande värk. Usch, det kan jag vara utan ett tag till känner jag.. Jag ska ju ha mer än två månader kvar innan jag ska känna någon smärta!



Vet inte om det är någon där ute som läser, som varit med om både en "vanlig" förlossning samt en igångsättning som skulle kunna hjälpa mig lite på traven? Vilket var smidigast för er, hur kände ni inför båda förlossningarna? Dela gärna med er..


Den bästa!

Jag har världens bästa pojkvän! Inte nog med att han alltid tar hand om mig och Enya, han diskar nästan varje dag, han lagar mat åt oss och städar när han kan. Idag har han både diskat, dammat och snart ska han laga mat, allt detta medan jag endast bytt gardiner och tvättat lite.

Han ser verkligen till mitt bästa hela tiden och klagar aldrig på om jag inte diskat eller så när han kommer hem från jobbet. Helt underbar är han!
Just för tillfället är det ju lite kämpigt för mig med magen och revbenet, nu börjar tröttheten smyga sig på igen och jag blir trött för minsta lilla.. Vad skulle jag egentligen ta mig till utan min älskling? Inte mycket som skulle bli gjort i alla fall, det är en sak som är sann :)

Imorgon någongång kommer Enya till oss igen, det ska bli otroligt mysigt då jag saknar henne varje sekund hon inte är hos oss. På kvällen får vi antagligen lite besök av Julius med familj, de bor i Sthlm men är i stan och hälsar på så det ska bli trevligt att ses. Innan de kommer hit ska jag dammsuga och torka golven då vi inte gjort det idag än.. Jag orkar inte det idag och Fredrik ska ju inte behöva göra allt så jag tar på mig det imorgon :)

Nu är det snart dags för käk och sen är det dags för nästa maskin tvätt.
Hoppas ni får en trevlig onsdagskväll om vi inte hörs igen!



mina älsklingar.. det är er jag lever för! ♥


Röd dag

Igår hade vi ytterligare en sån dag då vi knappt gjorde något mer än var ute till affären en sväng. Lite skönt, men idag när jag vaknade kände jag att jag måste göra något idag!

Inga roliga saker som står på schemat direkt, utan idag ska det tvättas, städas och så ska vi plocka undan julen. Nu har jag tröttnat på julsakerna, även om adventsljusstakar ger det finaste ljuset enligt mig.. :)

Nej, nu är det dags att ta tag i skiten. Hörs senare!
Och lämna gärna fler namnförslag.. alltid bra att ha några att välja mellan! :)

Namnförslag tack

Nu på förmiddagen har vi suttit och försökt komma på namnförslag till vår lilla prins, men det är ju så svårt! Vi har länge varit inne på ett specifikt namn men nu börjar vi vela lite, eller rättare sagt jag.. Det måste ju kännas rätt, på alla sätt och vis ;)

Helst så ska det matcha lite med Enya, gärna låta fint med efternamn och så vidare,
men just nu är vi mest nyfikna på olika förslag från er. Kanske har ni något fint på lager som vi inte ens tänkt på?



Vad ska du få heta?


Morden

Idag har det verkligen inte varit annat än en slappardag, rätt skönt det med egentligen så jag ska inte klaga :)
Med andra ord har vi inte gjort alls många knop här hemma, men ett undantag är att jag faktiskt har lagat mat! Fredrik skämmer bort mig med det alla andra dagar, så idag blev det min tur och som tur var så smakade det faktiskt gott!

Det blev tacopaj som älsklingen hade önskat och det säger man ju inte nej till, det är ju så gott!
Ikväll har vi tittat på 3 avsnitt av Morden som gick på svt i december, men eftersom vi missade det då så kollar vi ifatt det nu.

Nu är det bara 3 avsnitt kvar, hade tänkt kolla på resten imorgon men det går inte slita sig när det är så spännande! Trevlig måndagskväll mina vänner! :)

Pssst!

Vet ni? Det är inte olagligt att kommentera, bara kul!

;)

Partylite ljusparty

Söndagen den 17/1 kl 16 är det tänkt att jag ska ha ljusparty här hemma. Jag har skickat ut en massa förfrågningar med senaste o.s.a igår, men har inte fått svar från så många tyvärr.. Men nu frågar jag även här.

Är du sugen på att komma?
Det kostar såklart inget, utan det går bra att bara komma och kika lite på vad det är för produkter. Jag kan säga till de som inte vet är att Partylite erbjuder doftljus i alla möjliga former och dofter, samt övriga produkter som ljuslyktor osv. Jättefina saker!


Är du intresserad, lämna gärna en kommentar! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Färdigmonterade

Åh, äntligen! Bloggen stular som fasen och går såå segt så jag trodde aldrig att jag skulle komma in, men nu ger jag det ett försök.

Nu är bokyllorna äntligen klara! Monteringen tog inte alls lång tid, utan det var allt som skulle in i min som tog tid att gå igenom, det var ju lite skit ;)
Men nu känns det mycket bättre, det är mer ordning och varje sak står på sin plats, najs! Såhär blev förbättringen i alla fall, lite trist att man ser sakerna igenom dörrarna, men jag tror vi ska fixa en lösning på det hela så småningom, med bilder eller tyg på baksidan. Vi får se.



och ja, vi ska skaffa ett överkast.. hehe :)


Lördagkväll

Monteringen igår gick inte riktigt som planerat, vi hann bara med en bokhylla pga lite annat som kom ivägen (läs. hockey) och jag ville verkligen inte ge mig på det alldeles själv. Istället slängde jag ur allt från gamla hyllan på sängen och shit vad grejer det får plats!, och sen började vi ställa in lite i Fredriks bokhylla. Det blev himla bra i alla fall, och bättre kommer det bli när min också står på sin plats och vi får slänga ut det andra åbäket!

Nu har jag nyss fått upp Fredrik ur sängen och han ska bara äta frukost, sen så ger vi nog oss på den andra hyllan. Vill att det ska bli klart snart..

Visar självklart bilder på hur det blev lite senare, så kika in då!

Första lördagen blev inte som jag tänkt

Idag är det den första lördagen på det nya året och det har varit en skitdag rent ut sagt. Började skit imorse, jag har världens huvudvärk som inte vill gå över och så blir jag otroligt arg på bloggen när den inte gör som jag vill!

I övrigt har vi spenderat dagen på Ikea, där var det visserligen helt okej. Skönt att komma iväg om inte annat, men det var mycket folk och huvudvärken gjorde att jag var helt matt i kroppen och jag kände mig svimfärdig nästan hela tiden. Trist! Men som tur var så skulle vi bara till tag-själv-lagret för att hämta två bokhyllor till sovrummet, och i skrivande stund håller Fredrik på att montera den ena. Kommer bli himla skönt att få varsin bokhylla på sidorna om sängen, istället för den vi har på mitten av väggen i sovrummet. Den är både ful och tar stor plats. Dessutom är det kul med lite nytt!

Jag tror faktiskt att jag ska försöka mig på att hjälpa till lite med monteringen nu, inte lätt med magen i vägen men jag är rätt händig när det gäller att bygga ihop saker så det ska nog gå fint ändå. Resten av kvällen ska jag nog tillbringa i sovrummet med att rensa ur vår nuvarande bokylla och göra lite fint i de andra två.. I alla fall i väntan på den goda maten som vankas till Robinson lite senare sen :)




såhär ser det ut just nu i vårt trånga sovrum, men det ska bli bättre snart..
omtapetsering sker snarast möjligt, hoppas jag :)
 


Härligt med nytt år

Igår sov vi ända till kl 12, det var välbehövligt eftersom vi inte kom i säng förrän kl 3 på nyårsnatten. Jag var fruktansvärt seg heeela dagen igår och det kändes som jag var den bakfulla av oss, men så var det ju såklart inte. Jag är bara inte van att vara uppe sådär länge :)

Nyåret firade vi i goda vänners sällskap. Det var rätt lugnt och skönt, vi var bara 7 st men det var ganska lagom. God mat, bra stämning och trevligt sällskap som sagt, kan ju inte bli bättre än så! Vi gick ut en sväng vid 12-slaget såklart, men kom in rätt snart igen eftersom jag höll på att förfrysa fötterna :) Där emellan maten och 12-slaget var det både gitarrsång och singstar, men eftersom jag inte sjunger offentligt (hade kanske varit skillnad om jag varit onykter) så var det bara de andra som höll igång. Jag satt mest och njöt av deras "skönsång".. hehe..



nyårspussen :)



Sen var det ju det här med nyårslöfte som jag funderat en del kring..
För det här kommande året har jag inget direkt löfte, utan jag ska mer se det som ett försök. Det är så trist att bryta löften tycker jag, så därför ska jag bara försöka denna gång, och jag hoppas verkligen att jag har viljan och motivationen att lyckas! Men med lite peppning från Fredriks sida så ska det nog gå bra, det hoppas jag. Jag tänker inte berätta vad det handlar om ordagrant, men det är något som ska få mig att må bättre i alla fall, så mycket får ni veta..

Hur det kommer gå sen, ja det kan jag avslöja inför nästa nyår ;)
God fortsättning alla!

 


RSS 2.0