Här hemma har det varit sjukstuga.

Ja, därav den rätt kassa uppdateringen. Och om jag ska vara riktigt ärlig har jag faktiskt inte heller haft lust att blogga. Ingen ork alls, ni vet hur det kan vara ibland..

Men nu är vi i alla fall på bättringsvägen alla 3, eller rättare sagt så är det bara Fredrik som klassas som "sjuk" fortfarande. Jag är bara lite förkyld och Enya hostar emellanåt. Annat är det med Fredrik som sagt, han har varit på vårdcentralen och fått konstaterat virus, men oroa er inte - det var inte svininfluensan :)
Han har problem med luftrören pga astman och han låter 10 ggr värre än vad jag tror det är, men nu har han hur som helst fått tabletter och hostmedicin så vi hoppas han kan jobba på måndag igen. En veckas sjukskrivning sitter inte direkt bra i plånboken..

I helgen har det varit marknad här i Ljungsbro och den har vi såklart gästat. En lillsväng igår i regnet och Enya fick åka några karuseller innan hemgång, och en längre stund idag där det även blev karuseller och bungy jump (varför det nu kallas så när det är hopp på studsmatta och man sitter fast i linor?) för Enyas del. Hoppandet tjatade hon om ända sen igår och vi trodde hon var för liten men det gick rätt bra för henne ändå. Huvudsaken var ju att hon hade kul :)







I övrigt har vi haft det rätt mysigt i veckan, Enya har varit riktigt gosig och vi har myst tillsammans i soffan varje kväll. Tyvärr matvägrar hon typ varannan dag vilket är skit men vi kan ju inte tvinga i henne mat. Så ikväll får hon lägga sig hungrig, hon vill verkligen inte ha nåt att äta.. så vad gör man?



Just ja, ni undrar kanske varför vi har Enya fortfarande när det var fredag igår? Det är nämligen så att Enyas pappas sambo ska opereras på onsdag och eftersom Enya varit lite dålig ville de inte ha dit några baciller såhär tätt inpå. Helt förståelig såklart, så skrutt kommer vara hos oss ett par dagar till, men hur många vet jag inte. Skulle kanske tro hon åker till pappa på onsdag, så det inte blir helt fel i våra veckor..

 

 


Fredag

Idag är det fredag och jag hade önskat solsken och värme, men vad får jag? Jo, världens mörkaste himmel med regn. Tack, tack för den!

Det bästa med den här fredagen är att Fredrik slutar tidigt och att jag får hem min älskade lillskit idag :D Vi ska hämta henne tillsammans på dagis kl 14 och jag längtar som en tok! Det är mysigt att gå båda två till dagis och hämta, det händer inte ofta direkt. Vad vi ska göra i eftermiddag och ikväll vet jag inte, vi har inte planerat något direkt men jag är lite sugen på stan. Antagligen inget som varken Fredrik eller Enya vill, men är man lite sugen så är man. Jag hade ju egentligen räknat med utelek hela eftermiddagen för alla tre, men om det är trist väder är det inte riktigt lika lockande.

Aja, vi får se vad det blir. En mysig fredag önskar jag mig i alla fall!
Nu ska jag slänga lite tvätt i maskinen och höja volymen och bara njuta av lite ensamtid med bra musik..



gammal bild på skrutt

Måste komma ut lite

Jag satt inne nästan hela dagen igår och det är verkligen inte bra, varken för kroppen eller själen. Så idag ska jag faktiskt följa med pappa till tippen, bara för att få göra något. Inte så kul kanske men hellre det än att sitta här själv.

Det suger verkligen att vara hemma om dagarna, det blir ju inte så att jag umgås med någon även om jag faktiskt känner folk som också är hemma. Sjukt är det.
Men idag ska jag ta mig ut som sagt och det ska bli riktigt skönt. Efter turen med pappa ska jag nog även ta mig en liten promenad, det måste jag bli bättre på! Ser fram emot när nya gymmet öppnar här, då ska vi skaffa träningskort både älskling och jag! :)

Inte klokt vad jag är dålig på att uppdatera!

Förra veckan gjorde vi en rätt spontan sak hela familjen, vi åkte nämligen till Ölands djur- och nöjespark tillsammans med min bror med familj + min pappa och min svägerskas familj. De frågade helt enkelt om vi ville följa med över dagen och självklart ville vi det! Dessutom hade vi precis sett en bil vi var sugna på i Kalmar, så den passade vi på att titta på på vägen ner.

Det var meningen att vi skulle ha sällskap med de andra från första början, men eftersom bilfirman i Kalmar inte öppnade förrän kl 10 så kunde vi åka lite senare än de andra som skulle vara på Öland kl 10. Vi åkte hemifrån vid 6.30 och hade faktiskt rätt gott om tid, det var skönt! Enya sov större delen av vägen så det gick himla smidigt! Tyvärr var det inte alls varmt och så var det dimma nästan hela vägen ner så det såg ju inte ut att bli någon höjardag, men tji fick jag. Innan vi kom fram i Kalmar hade solen kommit och det var varmt och skönt ute!

Väl på bilfirman så provkörde Fredrik bilen medan jag och Enya satt och väntade. Det var meningen att jag också skulle testa, men batteriet var så urladdat att den dog när jag satte mig i den, så vi bestämde oss att åka vidare mot Öland istället. Vi hade redan bestämt oss för att köpa bilen, så det var en bra början på en riktigt underbar dag!

nya pärlan :)

När vi var framme vid ingången vid nöjesparken så ringde vi min pappa. Han kom och mötte oss och sen började vi genast titta på alla djur. Eftersom vi kom en bra bit efter de andra så hade de redan sett alla djur, och pappa som inte tycker om att sitta still sådär vandrade lite på sitt eget håll. Med andra ord hade han ingen aning om var min bror och de andra höll hus, och även om vi ringde fick vi inget svar.
Vi åt lite matsäck nästan direkt men fick ge upp rätt snart eftersom det bildades svärmar med getingar runt om oss, ingen rolig stund med andra ord. Och medan pappa åkte till en bekant under några timmar så gick vi vidare bland djuren.













När vi kom in vid tivolit fick vi syn på Linda (min brors flickvän) och några av det andra sällskapet. Hon berättade var de andra satt, så vi gick dit. Enya tyckte det var riktigt kul att träffa sina kusiner igen, och sedan umgicks vi med dem hela dagen och vi hade nog allihop en riktigt bra dag!













Sen en stund innan det stängde så fick Enya bada. Hon var den enda som badade, för de andra skulle vidare till en strand på vägen hem. Enya älskade verkligen den lilla barnbassängen och hon var som en liten fisk i vattnet! Hon åkte även vattenrutchkana alldeles själv och tyckte det var hur kul som helst! Tyvärr har vi inga bilder från det, utan bara videofilm, men får se ikväll när Fredrik kommit hem från jobbet så kanske vi kan lägga in det här. Så kolla här ikväll igen för eventuellt en liten film :)

Vi hann i stort sett bara torka oss och packa våra grejer, så var det dags att åka hemåt. Alla var helt slut och Enya somnade självklart på vägen hem och sov sen gott hela natten. Även jag och Fredrik kan jag tillägga, riktigt nöjda med dagens bravader! :)

Världens bästa

Ååh, vilken underbar dotter jag har!
Det har jag ju självklart vetat om hela tiden, men allt som oftast kommer den där lilla djävulen fram och då är det inte riktigt lika kul att vara mamma. De här dagarna har däremot varit de bästa på länge! Vi har haft en riktigt gosig unge, på hög nivå, och det är så underbart. Hon verkligen en liten person nu, inte bara ett barn i mina ögon. Hon vet exakt vad hon vill, har ärvt sin mors envishet och det kan vara påfrestande men hon vet ändå att det är vi som bestämmer.

Trotsen är med andra ord inte alls lika jobbig längre, utan vi har mest skrattat, busat och kramats här hemma. Idag har hon lekt så gulligt med hennes docka och det ville jag fånga på film, men tyvärr är filmkameran ute på vift. Får hoppas hon leker så snart igen så jag får det förevigat :)

Hon pratar dessutom hela tiden, om allt och ingenting. Hon är riktigt duktig på att formulera sig och klarar av att föra en vettig konversation. Nattningen funkar problemfritt och för er som inte vet så sover hon i sin växa-säng och har gjort i två veckor nu. Inget spring eller tjafs och det är vi såå glada för! :)

Imorgon är det andra dagen på det nya dagiset. Måndagen gick kanon och vi håller tummarna för att det flyter på bra även imorgon och nästa vecka då det är pappas tur att lämna. Jag är också nöjd, det är bra personal på hennes avdelning och det känns skönt att det funkar så pass bra som det gör.



 



 


Min älskade unge

Annika kommer hit alldeles strax, hon ska följa med mig och hämta Enya hos sin pappa. Fredrik har sovmorgon idag och eftersom jag inte kör själv så erbjöd sig Annika att följa med, snällt va? :)

Lite senare idag tror jag det blir att Enya och Wille får leka lite, men fram till dess ska jag bara gosa med min unge, jag har saknat henne massor!



Hej igen!

Nu kommer snart älsklingen hem och jag har precis diskat klart. Jag struntade i det på förmiddagen, hade inte ork just då, men huvudsaken är ju att det blir gjort, eller hur? ;) Sen har jag faktiskt klippt gräset idag också, och glott efter bilar..

När Fredrik kommit hem så ska vi bara plocka med oss lite pengar, sen bär det av mot Skänninge marknad.. Åhh, jag älskar marknader! Hoppas det finns något vettigt att fynda! :)

Fy sjutton,

vad bloggen krånglar idag! Men det gör inte så mycket, för här ska jag ju inte sitta hela dagen ;)
Det är jättefint väder ute så jag ska faktiskt passa på att ta en promenad, något jag gör alldeles för sällan nu för tiden! Tror det blir en sväng runt kanalen, men först ska jag duscha och diska.

Hoppas ni får en trevlig dag!


För vi var med i Sommarkrysset!

Stockholmsresan är nu över som de flesta vet, och vi hade det toppen i stora staden!
Som jag skrivit tidigare så bodde vi de första två nätterna i Fredriks morfars lägenhet och de två sista på hotell. Lite skönare med hotell givetvis, men huvudsaken är den att man får vara själva tycker jag :)

Jag tänker inte gå in så detaljrikt på allt vi gjorde, för mest gick vi ju bara på stan och det är ju inte så intressant att höra om ;) Men andra saker vi hann med också var en sväng till Cosmonova där vi såg en film om kollisioner i kosmos, en intressant film om planeterna. Och sen var vi såklart på Grönan och Sommarkysset. Tyvärr blev det inget åka på Grönan, för sittplatserna inför kvällen fick vi tag i redan kl 16, så det blev många timmar på den där bänken ;) Men jag tyckte det var himla trevligt att se hur en tv-inspelning går till och dessutom fick vi många fina bilder på artisterna!

Var det någon som såg oss förresten? Vet att några gjorde det och i efterhand när vi kollat så syntes vi nog 4-5 ggr i tv-rutan, det är lite skoj :)









blomman fick jag av Salem Al Fakir ;)

I söndags åkte vi hem och dagen började faktiskt rätt tidigt. Vi åt frukost och begav oss sedan därefter mot E4:an för att försöka vara hemma till lunch så vi kunde slappa resten av dagen hemma. Men vad händer då??
Jo, bilen börjar låta som en jävla motorbåt och vi var tvungna att köra av närmsta avfart. Turligt nog fanns det en McDonalds där vi stannade, annars hade det blivit riktigt hungrigt!

Det slutade med att Fredriks pappa kom och mötte upp oss och försökte få tag i ett bilsläp så vi kunde få hem bilen, men alla släp var uthyrda eller så var det såna som man var tvungen att lämna tillbaka på samma ställe, så det sket sig ju.
Men vi hade turen att en tjej på en mack ringde någon bärgare som skulle hjälpa oss. Så vid kl 15 kom han och lyssnade på bilen och sen bärgade han bort den till en bilverkstad som låg en bit bort.




Där visste de direkt vad felet var, ett tändstift som hoppat ur, och det fixades på 5 min. Mindre kul, men skönt såklart att bilen blev fixad så vi kunde ta oss hem, surt bara att det kostade oss 1000 kr. De hade vi kunnat göra annat skoj för! Men hem kom vi, efter typ 7 timmars väntan :)

Älsklingens dag idag!

Jag vaknade innan kl 5 imorse, mycket för att jag var pigg, men mest för att jag skulle upp och fixa frukost till min älskade karl. Han fyller år idag och började tidigt imorse, så det blev en tidig morgon för min del också. Han blev faktiskt väldigt överraskad eftersom han inte hade trott att jag skulle gå upp, så det var trevligt. Och frukosten uppskattades också, vilken tur ;)

Efter han åkt så somnade jag så småningom om igen och sov till kl 10, och nu är jag skapligt seg vill jag lova! Men jag har hundra saker att göra idag, för ikväll får vi besök av Fredriks familj + min pappa. De ska komma på mat och vi ska bjuda på grillat. Det kommer bli mums!

Så innan kvällen ska jag tvätta, städa, diska, baka och säkert något mer.. :) Kanske bäst jag sätter lite fart. Problemet är bara att jag inte bestämt vad jag ska baka än.. Tips?






Och återigen älskling, grattis!! ♥

RSS 2.0