Förlorat blod

Idag mår jag inget vidare. Har världens huvudvärk som vägrar ge med sig och så känner jag mig lite febrig. Inte kul alls. Imorse var det däremot jättebra, och jag var i stan en sväng med pappa.
Tog blodprov på MVC, så det är nog boven i dramat.. Brukar bli så när jag förlorat lite blod. Typiskt..

Sen så är jag lite taskig i magen (ja, ni behöver inte läsa om det stör er), förstoppad typ som man lätt blir som gravid, så när jag ändå hämtade ut mina sprutor så passade jag på att köpa laktulos. Skitäckligt var det och efteråt mådde jag jätteilla.. Också typiskt. Men - det hjälpte min lilla mage litegrann i alla fall, det är ju alltid något.

Idag har jag bara träffat älsklingen i typ en timma. Han var hemma en sväng efter jobbet men åkte in till stan igen för de skulle käka med jobbet på Olympia (vadå avis?) och efter det har han innebandyträning. Så vid 21.30 är han hemma igen och då är det snart läggdags för min del. Så surt att jag ska känna mig som en klubbad säl så fort klockan blir efter 21, men förhoppningsvis blir det bättre med tiden. Jag är inte alls lika trött nu som för 3-4 veckor sen så det verkar gå åt rätt håll.

I övrigt så mår jag bara bra, förutom foglossningen då, men den slipper jag tyvärr inte. Magen växer och jag har känt lite bubbel redan :) Nu väntar jag på att få känna bebis på riktigt, så jag slipper oroa mig för att något är fel.
Jessica, jag vet att du ville se en magbild men just nu ser jag mest bara tjock ut så det får vänta en vecka eller två ;) Eller så kanske jag kan ta en där jag har tröja på mig i alla fall.. det kan ju inte finnas någon där ute som vill se min blå-gula mage med tigerränder, så den döljer jag nog ett tag till.. :)

Nehej, nu är det nog dags att lyssna lite på Spotify igen (lite av min nya drog), synd bara att Volbeat inte finns med, det borde de verkligen göra något åt. Dumma skivbolag!

Och snart är det ju IDOL, det får jag inte missa.. Heja Erik säger jag bara, vem hejar du på?

Ullared

I förrgår åkte vi mot Ullared för en heldags shopping på GeKås! Jag hade sett fram emot resan jättelänge och det var en kanondag förutom att vi kom hem med alldeles för lite ;)

Skulle kunna åka en gång till för jag känner att jag missade lite, men vi kanske åker igen efter jul.. Bara ett tag kvar ju :)

Men vi kom i alla fall hem med mycket fina saker som jag tänkte lägga upp här,
om någon undrar över pris/storlekar så är det bara att höra av sig.



tavlor, glas, adventsljusstake


lampa och en kitty-påse


grytlapp+vante, madrasskydd, ljus, pläd, dörrmatta plus hallmatta 3 m som inte är med på bild


massa bra-att-ha


stekpanna, skärp, pippi-film, pussel & alfonsbody, bäddset + filt till bebis


till fredrik. mjukbyxa, 3 träningströjor, 3 vanliga t-shirts, kalsonger, handskar


till mig. 2 st jeansleggings, en mamma-skjorta, homer t-shirt som F tvingade mig köpa


trosor, bh:ar, leggings


vinterjacka, softshell, lurvjacka till skrutt


stickad tröja, trosor, mjukis-set


tröjor, jeans, strumpbyxor, pyjamas, fusk-olle


Sen handlade vi även julklappar till Enya, ett Pippi-hus med tillbehör och en doktorsväska. Väljer att inte lägga ut bild på det då hon kollar in här då och då ;)
Sen handlade vi även julklapp till min mamma och pappa, och älsklingen köpte sig ett par skor.

:)


Enya fick post idag

Och i paketet låg det här fina armbandet från mormor. Tack mormor, det var jättefint! ♥ Liiite stort, men det funkar nog ändå ;)


Världens finaste


Hej igen

Nu var det ett tag sen sist, men vi alla mår bara fint och extra bra mår vi idag, för älsklingen har äntligen fått sin snarkmaskin! Nu ska vi testa och se hur mycket den låter (förhoppningsvis inte så mycket att det stör mig) och vi håller alla tummar och tår för att det tar bort det mesta av snarkningarna så vi äntligen kan sova tillsammans!

Helgen vi hade tillsammans tillbringade vi på ett mycket trevligt sett! Går inte in på allt men vi har varit i lekparken i Brunnby, vi har cyklat, vi har varit i simhallen, kollat på innebandy, varit i lekparken i Tellby och så avslutade vi söndagen med 2 timmar på busfabriken :)

Igår hade jag tid hos en sjukgymnast för min foglossning, och Enya fick vara med morfar och kusin Viktor under tiden. Mötet gick bra och jag fick några övningar att göra hemma för att träna lite, och så har jag beställt ett stödbälte. Fick testa ett där och tjena vilken skillnad det blev! Så det längtar jag efter nu, allra helst hoppas jag det kommer innan måndag då vi åker till Ullared, kan bli lite jobbigt att gå där annars :)

I övrigt så är Enya världens gnälligaste emellanåt, eller rätt ofta för att vara mer rättvis. Skitjobbigt! Tror i och för sig att det är ren trots, för sjuk hoppas jag verkligen inte att hon håller på att bli. Sover dåligt på nätterna också och vi förstår verkligen inte varför. Det spelar ingen roll om vi har en lampa tänd eller inte, hon vaknar ändå och knallar in till mig någongång mellan 2-5 på natten. Skitkul liksom! Sen tar det ungefär 2 timmar för henne att somna igen, men inatt gick det hyfsat fort, men då var det Fredrik som tog hand om henne och det kan ju vara skillnad. Mest tror jag det är för att hon är van att dela sovrum med sin pappa och hans sambo, då har hon ju närheten hela tiden även om de inte delar säng. För mig väcker hon liksom inte när hon kommer in, utan tar med sig sin kudde och sitt täcke och lägger sig på golvet nedanför mig. Sen när hon märker att jag är vaken, ja då är det skillnad - då vill hon ha vatten, det ska kissas på pottan osv osv..

Hur som helst hoppas jag det vänder snart, det är inte bra för varken henne eller mig att vara vaken på natten.. Dygnsrytmen blir helt förstörd och till råga på det så får hon världens mest lättirriterade mamma, och hur kul är det på en skala? :P





Fredag

Morgonen idag var inte den bästa, så den försöker jag glömma just nu. Mår lite bättre nu i alla fall och jag hoppas att dagen och kvällen kommer bli himla bra! Kl 14 ska jag äntligen hämta hem Enya från dagis och sedan får vi se vad vi hittar på.

Synd att det är så kallt ute, jag har verkligen inga bra byxor att ha på mig nu när magen har blivit lite större, så jag får ha leggings idag vilket inte är det varmaste direkt. Lyckligtvis ska vi åka till Ullared och GeKås snart så då hoppas jag att kunna hitta lite sköna plagg att ha på mig :)

Jag är lite sugen på att gå till simhallen med Enya, men jag har tyvärr ingen bikini. Min mamma skulle ju tagit med henne dit men det blev ju inget eftersom hon var sjuk och jag vet ju hur mycket skrutt längtade efter att få plaska runt lite :) Kanske jag hittar något att ha på mig ändå, så kanske vi kan ta en sväng imorgon.. Ja, vi får se :)

I övrigt händer det inte så mycket "kul" idag, älsklingen kommer hem runt 18 och då blir det att käka och sen är det läggdags för skrutt. Kvällen kommer vi tillbringa framför Idol och Kändisdjungeln, som vanligt ;) Man blir ju så lätt beroende.. Är inte ni det med?

Nu är det dags att värma sig lite mat, sen ska jag köra en maskin tvätt och plocka iordning lite här hemma.. Hoppas ni får en bra fredag alla!

 




Just det! Igår var vi hos Macke på 30-årsfirande. Himla trevligt! Han fick ett tandemskärmflyg av oss (10 st) i present och jag hoppas han vågar sig på det.. :) Grattis igen vännen, hoppas du fick en trevlig dag!


Besöksrekord!

Det här var ju inte lite coolt.. Igår hade jag nämligen besöksrekord, typ 100 fler besökare än jag normalt har och gud vad kul! Nu var det ju enbart för att älsklingen länkade till min blogg typ 20 ggr igår, men ändå, jag är sjukt överraskad :) Hoppas de flesta väljer att stanna kvar, det blir ju en del uppdateringar om vår resa nu..

Det känns såklart helt underbart att älsklingen och jag får starta en egen familj tillsammans, jag har ju sett från första stund hur perfekt han är i papparollen och han kommer bli en helt fantastisk pappa till vår lilla parvel. Precis lika bra pappa som han är extrapappa till Enya. Vi har även samma syn vad det gäller uppfostran och regler vilket gör det hela mycket enklare, vi slipper komma ihop oss om hur och vad som ska gälla här hemma. Sen tror jag säkert att han kommer mjukna lite när det är hans son/dotter som kommer till världen, men så är ju alla pappor.. ;) Men det kommer bli en underbar resa vi får göra och vi är så lyckliga båda två över att få ett barn tillsammans!

Nu är det här inte enbart roligt för min del, ja, själva graviditeten alltså. Jag har visserligen haft turen att inte spy och illamåendet har varit rätt så lugnt. Tröttheten har jag fått erfara mer, vilket innebär att jag somnar mellan 21-22 nästan varje kväll och är inte alls någon rolig partner för tillfället. Jag har dessutom foglossning vilket jag fick med Enya och det har aldrig blivit riktigt bra sedan dess men förhoppningsvis kommer jag få stödbälte vilket jag hoppas kommer underlätta en del. Annars kommer det bli tufft :)


Men det jobbigaste av allt
, det är att jag måste ta sprutor. Min mamma har haft blodpropp vilket innebär att jag har väldigt stor risk att få det jag också och det är därför jag måste ta dessa underbara ting. 2 ggr om dagen ska jag ta dem, jag började igår och ska hålla på till 6 veckor efter förlossningen. Ett jävla tag med andra ord!
Inte nog med att jag kommer se misshandlad ut på magen, det är värsta misshandeln för plånboken också. Förra gången tyckte jag det var svindyrt, men nu har priset gått upp till det dubbla!
10 st sprutor kostar 338 kr, vilket räcker för mig i 5 dagar. 5 DAGAR! Ja, och ni som kan matte förstår att det blir en sjuhelsikes massa pengar i slutändan.. Så jag säger bara tacka vet jag högkostnadsskydd! Allt som allt behöver vi bara betala upp till 1800:-, men det är ju pengar det med.. Trist, men såklart är mitt liv och bebisens värt så mycket mer, så det ordnar sig ju :)

Men fy så jag klagar.. jag borde verkligen inte det. Det här är hur underbart som helst, och ultraljudet igår fick det att bli så verkligt! Det finns faktiskt en liten människa där inne, som vi längtar efter så fruktansvärt mycket efter alla redan.. Det är ju sjukt egentligen :)

Mest av allt är jag nyfiken på vad det är för en liten parvel där inne. Om det är en flicka eller pojke, vad den har för hårfärg, om den kommer ha hår överhuvudtaget, vem den kommer vara mest lik osv osv.. Det kommer vi ju få reda på så småningom, men väntan känns sååå lång..

Men det är såå kul! :)


Jag är en tjockis

Men inte vilken tjockis som helst förstår ni, utan en som kommer växa ytterligare i några månader för att förhoppningsvis krympa igen ;)

Ja, som ni alla säkert förstår (redan förstått?) så är jag gravid, och vi kunde inte vara lyckligare! :) Fredriks första bebis som han är jättespänd inför, min andra som är minst lika spännande :)
Vi är inte så långt gångna än, men idag var vi på ultraljud och fick se den lilla parveln, så nu känns det helt okej att berätta för resten av världen! Det har varit väldigt svårt att inte försäga sig ska ni veta, och dölja magen har inte varit så lätt det heller. För ni som har sett mig har säkert sett att den blivit dubbelt så stor som i somras, men nu är det ju lyckligtvis inte bara chips och godis som gjort den så ;)

För er som undrar så har vi inte sagt någonting till Enya än, och kommer heller inte göra det förrän magen är lite större (så J & A, säg inget till henne är ni snälla, det vill vi göra själva när tiden känns rätt) för hon är ju så pass liten att hon inte riktigt förstår än i alla fall. Men vi är säkra på att Enya kommer bli riktigt glad för sitt syskon och det känns helt underbart att hon ska få bli storasyster! :)

Jaaaa, det här var vår lilla nyhet som jag gärna ville berätta.. och här nedan är vår lilla skatt på ca 6 cm.. Söt va? :P


Jag har blivit utmanad

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du? Evelina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Evig
3. Flicknamn: Eva
4. Pojknamn: Egon
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Ebony (finns ingen på E vad jag kan komma på)
7. Klädesplagg: ?
8. Mat: Entrcote
9. Sak i badrummet: Eltandborste
10. Plats/stad: Egypten
11. En orsak att vara sen: Elavbrott
12. Något man skriker: ENYAAA (iaf jag ;))
13. Film: En djävulsk romans
14. Något man dricker: Enbärsdryck
15. Band: Europe
16. Djur: Enhörning
17. Gatunamn: Evastigen
18. Bil: Elbil :)
19. Sång: En vän du kan väcka mitt i natten - Flamingokvintetten

Jag utmanar Lollo M, Lollo P, Benny och Macke

Nope

Det har inte varit världens roligaste vecka direkt. Jag har mest suttit inne, finns inte mycket annat att göra med sjukt barn. Enyas feber har pendlat nu i veckan, det är så konstigt. Fre-måndag hade hon ganska hög feber, måndag kväll ingen alls och helt feberfri hela tisdagen. Igår var hon på dagis och igårkväll kom febern tillbaka för att nu imorse ha försvunnit igen. Kommer den tillbaka ikväll igen så får vi ringa VC imorgon, för något är det ju som inte stämmer riktigt. Men hon är pigg som vanligt, är inte förkyld och verkar inte ha ont någonstans.. Konstigt som sagt.

Själv känner jag mig alldeles låg. Man kan inte ha bra dagar jämt, men nu börjar det ju bli skrämmande, eller nästan i alla fall. Jag är sjukt trött på allt jag kan komma på, jag blir galen på att vara hemma men samtidigt gör jag ingenting för att ta mig ut. Motivationen finns liksom inte, känns som jag är likgiltig inför allt. Jag har visserligen tur ändå, som har min fina skrutt och min älskling, så helt skit är det ju inte även om det ofta känns så..

Aja, vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget egentligen.. Men ibland känns det bättre bara man skrivit av sig lite, vi får väl se om en stund hur det känns då..


Förresten har min älskade skitkamera pajat.. och köpa ny har vi tyvärr inte råd med. Åh, jag blir så trött på elektronik ibland.. Först dataskärmen och nu kameran.. Hallelujah!

Sjukt

Igår var vi och hämtade hem Enya igen men tyvärr kom hom hem sjuk. Hon var jättevarm redan hos pappa men förklaringen jag fick där ute var att hon sovit i soffan på pappa, med täcke på sig.. Men på vägen hem klagade hon på att hon frös (hade fleecebyxor och varm jacka på sig!) och jag tyckte det verkade riktigt konstigt.. Så när vi kommit hem och ätit så kollade vi tempen och den visade på 39,4 grader! Tack för den tänkte vi och blev måttligt roade eftersom det inte är mer än en vecka sedan vi var sjuka sist. En sjukskrivning till har vi inte råd med, så vi håller alla tummar och tår för att vi inte blir smittade!

Riktigt synd är det också, för idag skulle Enyas mormor kommit och de skulle badat i simhallen, något som vi berättade redan igår såklart, så nu har Enya varit besviken för att hon inte får bada. Mormor vågar ju heller inte sig hit, för vem vill bli sjuk liksom?
Får bara hoppas att skrutt mår bättre imorgon så vi kan ses då, men något badande blir det ju tyvärr inte. Idag har Enya lite mindre feber (38,3) och verkar rätt pigg fast hon knappt sov inatt. Just nu sover hon däremot, jag tyckte att hon behövde lägga sig en stund, om inte annat för att vila lite. Lunchen får vi ta när hon vaknat sen, även om jag börjar bli riktigt hungrig nu..

Men hon är duktig min lilla tjeja, för trots sjukdom har vi kört blöjfritt i ett par timmar och det har gått galant. Hon kissade på toaletten innan vi tog på trosor och nu innan vi satte på blöja igen för middagsluren så kissade hon på pottan. Man blir mäkta stolt som förälder :)

Nehej, jag tror jag ska lägga mig i soffan en stund. Jag fick inte alls många timmars sömn inatt så det vore kanske bra att passa på nu när det är lugnt och skönt här hemma.. :)



sjuklingen igår..


Jag saknar

Jag saknar den där tiden då jag alltid satt uppe på nätterna..
Jag saknar de mörka kalla kvällarna..
Jag saknar onsdagarna då jag tränade, kom hem och åt ägg och knäckemackor..
Jag saknar den där killen som fick mitt hjärta att smälta med sina ord på min dataskärm..
Jag saknar att lyssna på Volbeat nätterna igenom samtidigt som jag längtade efter kärleken..
Jag saknar de nattliga telefonsamtalen som ibland varade i över 5 timmar..
Jag saknar spänningen som fanns då jag visste att han var på väg till mig..
Jag saknar den första officiella kyssen på Ikea..

Jag saknar allt det där som var då..



Ibland går det i rekordfart..

Japp, nu är jag klar med mina beställningsjobb och jag blev rätt nöjd om jag får säga det själv :) Huvudsaken är ju att Tilde 5 år ska bli nöjd, och det tror jag även att hon blir. Eller vad säger ni? Duger de? :)



Det jobbigaste som faktiskt är kvar är att ta betalt. Eftersom jag oftast gör saker åt vänner så känns det så dumt att begära pengar, men det är ändå ett jobb jag gör och lägger ner tid på, så det borde inte kännas så dumt som det faktiskt gör.. Är helt urkass att sätta pris på mitt arbete.. Någon som är bättre på det och kan ge mig tips på vad jag bör ta för dessa två?

 

 


Dagarna går rätt segt

I måndags åkte skrutt till sin pappa och kommer stanna där till söndag. Är tomt utan henne här hemma, men samtidigt lite skönt att få vila upp sig lite efter sjukveckan. Det har faktiskt inte hänt så mycket sen sist, eller jo, i söndags passade vi på att göra om lite i Enyas rum.

Vi har ju haft spjälsängen ståendes där inne samtidigt som hon sovit i sin andra säng, så nu åkte spjälisen ner i källaren och vi flyttade om hennes andra grejer. Blev väldigt bra och hon verkade trivas med hur det blev så det känns skönt. Nu är det bara lite hyllor och tavlor som ska upp på väggarna, så kanske rummet känns klart :)






Igår var jag förresten på jobbintervju. Jag blev uppringd av ett företag i måndags som frågade om jag inte ville komma på intervju och det ville jag ju såklart. Tyvärr blev det inte så långlivat, dels för att jag kände att det verkligen inte var min grej, dessutom var intervjuaren dansk så jag hade lite svårt att förstå. Det slutade med att jag avbröt intervjun i alla fall och åkte hem. Kändes helt okej ändå efteråt, och så kunde jag förstå mer danska än jag kunde innan så nåt positivt var det ju ändå med det hela :)

Efter mötet så åkte jag och älsklingen till CityGross och handlade, det behövs tyvärr ibland. Det var sista dagen för honom att vara hemma igår så vi passade på att njuta av tiden tillsammans sen på kvällen. Var riktigt mysigt.
Idag kommer skorstensfejarna hit och innan dess ska jag städa undan lite, vill ju inte skämmas över att ta in någon.. Men innan dess ska jag försöka fixa klart två grattis-kort jag började på igår, hoppas du blir nöjd sen Jenny! :)


Bättre sent än aldrig

Nu mina kära vänner har jag äntligen lyckats få in videoklippet på när Enya badade på Öland, så här kommer det.. Visst ser hon ut att trivas? :)



RSS 2.0