Händelserik dag

Dagen började med att vi vaknade kl 7 och vid 7.45 åt Enya sin första flaska "välling". Efter det lekte vi lite, och jag var duktig och städade undan litegrann. Ringde Kim och Annika vid kl 10 och frågade om dom skulle med ut på en liten promenad. Vi gick i en timma ungefär och när vi kom tillbaka var det dags för Enya att äta igen.

Gröt blev det den här gången, men det var inte mycket som försvann på tallriken - hon somnade, hihi.
Så jag tog på henne kläderna igen och la henne ute i vagnen, och jag satt med henne ute en stund till Lollo ringde.
Gick till ICA och mötte henne utanför, och då vaknade Enya igen. 





Trevligt att träffa Lollo! Har ju inte blivit så mycket sen 2004, då jag praktiskt taget bodde hos henne i nästan ett halvår. Vi hade så himla roligt ihop, och det saknar jag massor. Men nu är det ju som det är, och det kommer aldrig bli som förr igen, varken för mig eller för henne. Synd..

När Lollo åkte hem, följde Jerry med och köpte pizza. Den var inte så god. Vi åt bara halva var, så vi kunde lika gärna köpt en pizza, men det är ju lätt att vara efterklok.

Tredje gången Enya skulle äta var det dags för smakportion. Broccolipuré testade vi, och trodde inte alls att det skulle gå hem. Men tji fick vi - det var ju jättegott! Åt upp allt på tallriken, vilket säkert var 2-3 matskedar, och sen "välling" efter det. Duktiga tjejen!

Efter maten satte jag mig och fixade lite på datorn. La ut det här; http://www.family.se/vi/1019736.htm?ca=14_a
och sen gjorde jag iordning ett par bilder jag tagit idag.

Kim och Annika var uppe en sväng och sa hej innan dom åkte till stan för att äta på Ming Palace. Wille har dom lämnat hos mormor, för imorgon ska dom åka på loppisen i Norrköping. Hoppas dom får mycket sålt!
När dom ätit klart kommer dom upp en sväng till hit, så vi får umgås lite. Nice!

Enya har även testat hoppgungan för första gången nu ikväll. Den var lite konstig till en början, men rätt kul sen när hon kommit på att hon kunde röra sig själv i den. Men allra roligast var det när vi höjde upp henne en bit, och använde den som gunga. Oj vad hon skrattade!




Nu ligger hon och sover i sin säng så sött, och väntar på en spännande morgondag..
Vad vi ska hitta på vet jag däremot inte. Annika är ju inte hemma, och Jerry ska på rally.
Vi får ta en lång promenad imorgon bara hon, jag och musikmobilen - det blir nog bra!


Förresten.

När Enya satt upp själv idag, tog hon emot sig med handen så hon inte skulle falla åt sidan. Första gången hon gör detta!
Även första gången hon plockade upp en leksak från golvet när hon satt själv.
Utvecklingen går fort nu känner jag..


Promenad

Nu har jag bestämt mig.
Jag ska börja gå lite längre promenader om dagarna, gärna två stycken. En med Enya och en själv. Det blir troligtvis så, eftersom Enya sover tidigt, och tiden brukar liksom inte riktigt finnas till innan kl 20 på kvällen.

I 3 dagar har jag hållt på bara, men på nåt konstigt sätt känner jag mig nyttigare alla redan. Trots mina pommes frites-middagar, hehe.
Men det är ju faktiskt väldigt skönt att vara ute, både jag och Enya mår bra av det.

Idag tog Annika, jag och barnen en promenad på cirkus en timma. Gick till malfors och tillbaka, barnen skulle ju hem och äta. De somnade i sina vagnar båda två och det såg så himla skönt ut! Nästan så man blir lite avundsjuk.

När vi kom in var det dags för Enya att äta. Gjorde iordning gröt, och hon åt litegrann, sen började hon stortjuta!
Försökte trösta henne, men det gick inte så bra. Gjorde iordning en flaska mat istället, och efter 20 minuters trälande fick hon i alla fall i sig 90 ml. Sen tjöt hon igen!
Tröstade, rapade och gjorde allt annat jag kunde tänka mig vara felet, men inget hjälpte. Till slut tog hon nappen och var jättetrött. Men så fort Jerry kom innanför dörren så försvann hennes "problem". Typiskt!

Hon satt i babysittern hos honom i köket och pratade och skrattade massor, och då känner man sig bra värdelös som mamma kan jag säga. Mig gör hon inte alls så med, jag är väl tråkig skulle jag tro.
Men sen när jag gick ut i köket så hade hon bajsat (för 3:dje gången idag) och jag tror det var därför hon var så ledsen. Som Annika sa - man tänker inte riktigt på att de kan ha ont i magen när de är så pass stora, men det var nog därför. Blir ju en ganska stor omställning för magen att gå från enbart "mjölk" till gröt och frukt. Sen är det troligtvis tänderna som spökar lite också, så hon har egentligen all rätt att vara ledsen och gnällig. Inte lätt att vara barn alltid.

Nu sover hon sen 20.30 och har faktiskt inte vaknat en enda gång som hon gjort tidigare den här veckan. Skönt!
Skulle kanske passa på att sova lite jag med!?



Gott och blandat

Kl 10 idag var vi i Folkets Park i Ljungsbro och handlade lite kläder till skrutt. Var i Cupolen förra fredagen och köpte litegrann, och nu kunde jag ju köpa det jag tänkte köpa då, men gjorde inte.
Fanns en del fint idag också, men det finaste var till pojkar - som vanligt. Men några plagg hittade vi allt till henne, och jag köpte även en halsduk till mig själv.


enyas kläder

Efter vi varit där gick vi till Kim och Annika på lite kalas. Kim fyller 31 idag, och dom bjöd på kladdkaka och glass - mums! Åt mest av alla som vanligt.
Kim fick ett Fia med hutt, och Wille fick en dress med pirat på. Jättefin var han i den!
Imorgon ska vi tydligen inviga spelet, får väl se hur det går, hehe!



enya kalasfin

Nu ikväll har vi gjort iordning lite för morgondagen då mamma, jag och Annika ska till Norrköping på loppis. Prissatt några böcker, packat bilen och så. Inatt bär det av runt 4.30. Brrr, vad kallt det kommer vara!
Ska mest sälja barnkläder men även lite böcker och annat "skräp". Med min tur blir det nog inte många kronor i förtjänst, men jag hoppas förstås på att vi tjänar en rejäl kosing!

Har dessutom testat att ge Enya gröt igen. Har ju tagit ett uppehåll från det några dagar nu, men såg på henne i morse att hon inte gillar palsternacka och potatispurén värst mycket, så vi tänkte byta tillbaka igen. 
Gröten gick betydligt bättre än förväntat! Efter en stund när hon fattat det här med att gapa och svälja så åt hon på jättebra, var glad och verkade tycka det var gott!
Så nu blir det gröt varje morgon och kväll, om det går som det ska. Kul!



mums med gröt



Snart blir det filmkväll med mamma och gubben.. trevligt!

Jag skulle vilja tänka en underbar tanke

Ofta tänker jag tillbaka i mitt liv, går igenom det mesta jag varit med om, människor jag träffat och så vidare. Om det är så smart att tänka så vet jag inte, men det är kul. I alla fall att tänka tillbaka på allt roligt, mysigt och underbart jag varit med om.
Helst av allt så skulle jag vilja vara med om det en gång till, eller varför inte två?

Kärleken är det som drar mig mest tillbaka. Konstigt eftersom jag har både sambo och dotter, och trivs bra med livet som det är.
Men jag kan inte låta bli att tänka - "tänk om".

Tänk om jag aldrig träffat Johan N, hur skulle jag levt mitt liv nu? Skulle jag träffat alla andra idioter ändå, eller var det han som gjorde att jag drogs till såna typer?
Tänk om David hade tyckt om mig tillbaka, hade jag då levt som religiös ihop med honom eller hade jag inte stått ut?
Tänk om jag inte hade varit så svartsjuk, hade det då varit Johan M jag hade haft barn med?
Tänk om jag och Marcus hade blivit tillsammans, hade jag då bott i Kumla och varit en partygirl? Eller hur hade det blivit?

Hmm, ja. Undra kan man ju alltid. Och sakna. Och längta tillbaka.
Men jag är där jag är nu, faktiskt tack vare dessa människor jag träffat i mitt liv.

Men tänk om jag ibland önskar att jag fått stanna någonstans där på vägen, hos just den där människan.
Hur hade jag levt mitt liv då?



"i´m a stranger here and no one sees me, 'cept you"

Poesi

"Vita små, små droppar av ånga sätter sig fast i en evighet.
Du ser på mig som om jag inte fanns.
Bladen på träden växer, och jag ser hur färgen förändras.
Hela världen förändras framför mina ögon, och även om jag blundar ser jag dig.

Tågen ångar framåt i en tillbakablick.
Gräset är långt och vattnets droppar rinner sakta ner mot marken.
Någonstans bortom solnedgången finns du och jag.
Vi är vackra tillsammans.
Ångan stiger i baksätet av bilen.
Jag ser ingenting förutom luften mellan oss.

Luften i mina lungor är stark men inte existerande.
Ljuset som når mina ögon är slående underbart.
Blodet som pulserar är anledningen till allt.
Meningen med livet är du.
Små, små droppar av kärlek sätter sig fast i en evighet."


copyright evelina 050829

4 månader

Precis kommit hem från BVC.
Jag hade rätt, Enya hade växt massor - 3,5 cm för att vara exakt.
Så nu är hon 63 cm lång och väger 6840 g, stora tjejen! 

Gick lite bättre med maten idag, så jag känner att vi ska fortsätta nu i ett par dagar till, så får vi se om hon äter mer i slutet av veckan. Britt-Marie sa ungefär vad jag trodde hon skulle säga faktiskt, men hon tyckte även att vi ska byta ersättning till en mer mättande. Kanske ska testa det med!?

Snart ska Enya och jag åka iväg till min mormor. Mamma är där ute, och så får vi passa på att träffa de andra i släkten. Trevligt, trevligt!
Sen på vägen hem ska vi stanna till hos ett par gamla vänner. Var säkert 10 år sen jag träffade dom, så det ska bli spännande!
Men dom är ju jättetrevliga och snälla, så det kommer nog bli en kul kväll.

Nähä, nu är det dags för lite käk..

Smaskigt?

I lördags fick Enya smaka gröt för första gången. Snacka om att hon tyckte det var konstigt!
Mild havregröt med katrinplommonpuré var det som serverades, men det var väl ingen höjdare direkt.
Hon gapade inte alls, utan man fick nästan trycka in skeden i munnen på henne.. typiskt.
Dagen efter var det precis likadant. Hon gillar det ju inte, och inte känner jag att jag kan tvinga i henne något hon inte vill ha.
Så idag köpte jag palsternacka och potatispuré för att testa det istället. Hon kunde ju faktiskt bara tycka illa om gröten!?

Men nä, det var samma sak där. Spjärnar emot med tungan och låter mig inte få in skeden en millimeter i munnen. Suck!
Det som går "bäst" är katrinplommonpurén, den typ slickar hon i sig från skeden.
Antar att den funkar bäst för att den är sötast.

Kan ju vara så att hon inte förstått hur man äter mat. Tror inte att hon vet att man ska gapa, och svälja. Kanske inte redo för sån mat än?
Visserligen gör hon lite samma sak med flaskan också, alltså sådär med tungan. Vet inte riktigt vad hon har för sig egentligen?

Vi ska till BVC imorgon på kontroll, och då ska vi även prata smakisar. Får ta upp det här med Britt-Marie, och se vad hon tycker att vi ska göra. Antagligen säger hon att vi ska vänta med maten ett par veckor och låta Enya äta på flaska istället. Då får det bli så.
Jag vill ju inte att hon ska få en negativ bild av mat heller, att hon känner att hon blir tvingad att äta nåt hon inte vill. Då äter hon väl bara inte för det.



En vän du kan väcka mitt i natten

"Har du en vän du kan väcka mitt i natten,
som utan tvekan kan ställa upp på dig?
Som tröstar gråten, men även delar skratten,
som för din skull aldrig skulle säga nej?

Har du en vän som kan hjälpa dig tillbaka,
den gång du tror att allting är förbi?
Som vet det rätta, det riktiga och raka,
sitt eget liv, det struntar man ej i?

Har du honom eller henne,
som kan känna så för dig,
ska du vara lycklig och kunna leva,
och ge tillbaka det nån har gjort för dig

Har du en vän du kan väcka mitt i natten,
då är du rik på det bästa sätt som finns.
Då ska du nästan kunna gå på vatten,
och vinna segrar som ofta inte vinns"

9.11

Idag är det sex år sedan attacken mot World Trade Center - sex hela år.
Känns fortfarande som igår, då jag kom hem från skolan, kollade på tv och programmet avbröts för nyheterna..
Helt overkligt att något sånt verkligen kunde hända..

Fy för den där bin Ladin och alla andra inblandade!


Nåt helt annat..

Enya mår inte bra. Hon har bara lite feber, men hon är blank i ögonen, jätteslö och sover massor. Nästan hela dagen igår, sovit 12 timmar inatt, och somnade igen precis nyss. Var gnällig och åt dåligt igår, men hon åt i alla fall upp hela flaskan förut, även om hon har kräkts efteråt.
Vet inte riktigt vad som är fel. Förkylningen har ju så gott som släppt, så det är det nog inte.. Och tänder kan jag inte tro att det är heller, lite tidigt för det.
Men om febern stiger, så får vi väl slå en signal till vårdcentralen och prata lite med dom.

Senaste veckan

I helgen var vi på bröllop i Stjärnorps kyrka. Jag, Jerry, Kim och Annika åkte, och barnen stannade hemma hos Annikas mamma och syster.

Det var David och Madde som "förgiftade" sig, och de var jättefina båda två!
Kul att gå på bröllop, det var det första i mitt liv, men förhoppningsvis inte det sista.

Självklart hade jag kameran med mig, men eftersom det var fotoförbud inne i kyrkan fick jag inga bilder därifrån, men utanför blev det desto fler. Några smakprov kommer nedanför.

Hade även fixat med en liten överraskningspresent åt brudparet, men vad det var håller jag "hemligt". Kul att den uppskattades i alla fall!





Måndagen och tisdagen tillbringades på Öppna förskolan i sällskap med Annika och Wille.
I måndags blev det bara en timma ungefär, och typiskt att Enya sov typ hela tiden.. men bättre var det i tisdags. Hon sov en stund, men i övrigt så övade hon på att sitta själv och det gick faktiskt ganska bra.
Till och med fröknarna tyckte det var skoj att få se Enya pigg och glad, eftersom hon har sovit de andra gångerna vi varit där.





Igår fortsatte jag att öva Enya på att sitta själv, och då gick det mycket bättre än i förrgår. Övning ger färdighet, som det heter!






Idag var jag uppe ganska tidigt. Annika skulle komma förbi och hämta en skiva med Willes dopinbjudan som jag gjort åt dom. Men jag blev klar innan, så jag tog med Enya ut och gick ner till henne istället. Sen fastnade vi en stund utanför och pratade, och rätt var det var så tittade Madde ut genom fönstret.. De höll på att städa, för de har precis fått nytapetserat.
Vi gick upp till dom för att kolla på tapeterna, de var fina!

Sen gick klockan, och vi hann inte ner till Öppna förskolan som jag hade tänkt, så vi gick en lillsväng häromkring istället. Skönt med lite luft! Enya pratade friskt där hon satt i vagnen och verkade tycka det var mysigt med promenad..




tuuut tuuut

RSS 2.0