Tack!

När mormor kom till oss i fredags hade hon med sig två paket. Inte från henne, utan från hennes grannar som vi aldrig träffat, men som verkar vara ett toppenpar! (Mamma pratar ofta om dem :))

Enya fick såklart öppna paketen eftersom de var till henne och till kommande lillebror. I hennes paket fanns en jättesöt klänning som hon såklart ville ta på sig direkt, och vet ni? Granntanten har sytt den alldeles själv :)

Och i det andra paketet som var till lillebror fanns en urfin liten kofta med tillhörande mössa. Verkligen jättefint, och såklart hade hon stickat/virkat denna själv också. Vilken fin gest va? Blir ju alldeles rörd över att det finns människor som är så snälla, som vi inte ens träffat. Tack så hemskt mycket i alla fall, kläderna kommer väl till pass kan jag lova! :)

Nedan är världens mörkaste och suddigaste bild,
men eftersom jag är så lat så orkar jag inte ta en ny.. ;)
Men man ser ju iaf de fina plaggen vi fick.



Ingen ork

Vi har haft en väldigt bra vecka hittills och jag har varit på gång att skriva om våra dagar flera gånger, men det har helt enkelt inte blivit av. Trist va? ;) Vi har hur som helst haft Enyas mormor på besök ett par dagar vilket har varit väldigt trevligt, sen har vi myst tillsammans en massa, vi har varit hos Lollo på inflyttningsfest och det mesta har varit riktigt bra, och lillskrutt har varit på gosigt humör mestadels! Toppen när det är så :)


Idag var vi barnvakt till Enyas kusin Hampus på förmiddagen innan det var dags för dagis. Hampus är hos Enyas morfar ett par dagar den här veckan och eftersom morfar skulle till vårdcentralen imorse tog vi oss an vildingen en liten stund, och sen följde både morfar och Hampus med oss till dagis där vi lämnade av Enya. När vi kom hem så blev det slöande eftersom jag inte känt mig så pigg idag. Lite förkyld, ont i huvudet, värk i kroppen har jag haft och det har känts som att jag är på väg att bli sjuk. Trist värre!

Kändes lite bättre då vi hämtade Enya på dagis igen men sen vi kom in har det bara blivit värre. Jag hade planerat en myskväll för mig och Enya eftersom Fredrik är iväg och käkar med jobbet, men det blev inte alls som jag tänkt mig. Efter maten så vägrade fröken precis allt, allt som brukar gå jättebra annars! Ingen tandborstning, inget tvätta sig, inget ta på sig pyjamas, inget dög med andra ord. Jag tyckte att jag tog det väldigt lugnt till en början för jag ville verkligen inte bli arg på henne, men till slut så brast det och jag sa till henne att om hon inte gör si och så - ja då är det sängen som gäller direkt och hon blir utan saga och mys i soffan.

Ni skulle inte tro att hon lyssnade, så hon fick faktiskt lägga sig redan 19.20, men DET vägrade hon inte, utan jag fick både puss och kram och sen dess har hon legat kvar i sängen och till slut somnade hon ju. Det är så trist att det ska sluta sådär, men ibland kan jag bara inte hålla mig sådär lugn som jag kanske borde, speciellt inte när jag mår som jag mår. Men - hon lider ju inte av det direkt, det värsta är bara att hon tjuter efter pappa så fort hon inte får som hon vill. DET är tröttsamt!

Efter hon lagt sig så tog jag tempen, har frusit något fruktansvärt sen vi kom hem från dagis, och visst visade den på 1,5 grader mer än normaltemp, men inte mer än så. Nu har det istället gått över i att jag är varm som ett element i ansiktet, men fryser i övrigt vilket är obehagligt till tusen. Tempen är dock densamma så jag hoppas att den inte stiger, för sjuk vill jag verkligen inte bli. Däremot är värken i huvudet och i kroppen kvar, så det skulle vara skönt att lägga sig, men snäll som jag är så väntar jag uppe till älsklingen kommer hem. En liten godnattpuss vill jag allt ha innan jag somnar ;)



lite godismys med mormor i helgen :)


Jämförelse i v 35

Vet att bilderna inte är identiskt tagna, men ni får försöka ha överseende med det. Det roliga är att jämföra magen, se om någon av er där ute tycker den ser annorlunda ut nu mot när jag väntade Enya?


2007 med Enya



2010 med lillfis



2007, med Enya



2010, med lillfis



Själv upplever jag (förutom bristningarna då) att jag inte har lika stark hormonrand nu som jag hade förra gången, jag upplever också att magen är mer äggformad och sitter inte lika högt upp mot brösten som när jag väntade Enya. Nu tycker jag dessutom att den är lite "smalare" framifrån, om man jämför med första gången då jag såg ut som en badboll ;)

Någon mer än jag som ser skillnaderna eller är det bara inbillning från min sida? Finns det något mer som ni kanske tycker är annorlunda med magen nu? Berätta gärna :)

Rose



underbar bild som min älskling har tagit ♥


Bombnedslag

Idag är det onsdag och det är ytterligare en sån där dag då jag inte har någon motivation till något. Det enda jag gjort idag typ är att ha badat, men det blev bara en snabbis eftersom jag höll på att somna. Och somna i badkaret när jag är ensam hemma vill jag inte, vill ju inte drunkna liksom ;)

Annars har jag varit vaken sen 7 imorse, men jag ville inte riktigt inse det själv förrän när Fredrik kom in och sa hejdå. Då var jag ju pigg som en ? och kände att jag lika gärna kunde kliva upp. Somna om då gick bara inte och så hade jag världens huvudvärk som vanligt.. Kändes lite bättre efter frukosten men jag är helt bombsäker på att det är mina visdomständer som spökar. De har varit på gång nu i typ ett år men det går såååå långsamt, och sen är det antagligen lite synproblem med i bilden också, men det är något jag ska ta tag i efter förlossningen sen. Känns bra!

Hemmet ser förövrigt ut som ett bombnedslag. Jag trivs inte det minsta! Står glas överallt, pizzakartonger sen igår, soppåsen är överfull, det finns ett diskberg som heter duga, i Enyas rum ligger det leksaker utspritt överallt och för att inte tala om badrummet. USCH! Och just det, en massa papper och reklam också, som helst av allt skulle tagits ut till tidningsinsamlingen redan förra månaden, men som liksom inte blivit av..
Jag undrar faktiskt hur i helskotta det kan bli såhär på så kort tid?? Jag vet att jag har blivit latare än latast nu på sista tiden, men när jag bodde ensam med Enya var hemmet alltid på topp. Konstigt att jag inte har samma vilja nu som då.. MEN - jag ska ta tag i det. Inte just idag men imorgon kanske? ;)

Idag är Fredrik borta hela dagen och det är faktiskt rätt tomt här hemma. Finns inget att göra (okej, där ljög jag, men förutom det där tråkiga över) oftast men idag ska jag faktiskt hänga med Lollo till stan. Hon har som jag nämnt tidigare, flyttat till ny lya och därmed behövs det handlas lite. Både inredning och lite mat, och då bjöd jag med mig själv. Ska bli riktigt skönt att komma ut en stund, se lite andra människor och prata lite strunt. Sånt uppskattas alltid :)

Innan vi åker vid 16 ska jag bara komma på något att äta. Det kommer säkert sluta med pommes som det alltid gör när vi inte har kyckling hemma, men något annat vore ju trevligt. Nåja, får se.
Nu är det dags att jag klär på mig och sen ska här plockas iordning. Lite måste jag ju göra när jag går hemma, även om det inte är det roligaste jag vet.. ;)

Ny vecka

Förra veckan kan sammanfattas med ett ord - SKIT!
Men nej, Fredrik var inte skit och absolut inte Enya heller, utan det var endast de två som gjorde veckan till något bra. Allt annat var skit däremot.

Den enda höjdpunkten var nog i torsdags då vi åkte hem till Molly med familj och åt mat och snackade skit, och därefter blev det som sagt Disney On Ice. Enya tyckte om det himla mycket och vi satt och myste massor tillsammans under föreställningen. Det var himla skönt att komma hemifrån och tänka på annat..

Men förutom det, en vecka jag gärna vill lägga bakom mig. Jag har verkligen inte varit på topp, humöret har svajat ordentligt, jag har inte orkat med något, jag känner mig stor och klumpig och är allmänt seg, ledsen och matt. Och för att inte tala om igår, Alla hjärtans dag som ska vara sådär underbar och bra.
Vi gjorde inte alls mycket, jag var inte på humör för att mysa och efter vi varit hos Lollo en sväng i hennes nya lägenhet kom kvällen och jag fick världens breakdown. Men sånt behövs väl också kan jag tänka mig, men jäkligt dåligt tajmat en dag som igår. Dessutom andra året i rad som jag är ifrån min lillskrutt just den dagen, det svider i hjärtat.. Jag ville hemskt gärna ringa henne men orkade inte, ville inte att hon skulle höra att jag var ledsen, så istället struntade jag i att höra av mig.. Och nu har jag dåligt samvete över det istället. Det går fasen bara i en ond cirkel detta..




Idag är det måndag, jag är i v 35 och inser att det inte alls är många veckor kvar till lillfisen kommer nu. Det hjälper inte riktigt att tänka så eftersom jag snart bryter ihop totalt av nervositet, men ut måste han ju och jag hoppas verkligen att jag kan känna mig som en människa igen efter det. Jag har förlorat mig själv någonstans på vägen, nu återstår det bara om jag finner mig igen?

Middag med vänner plus lite disney

Har nyss hämtat Enya från dagis, och nu har vi precis ätit lite mellanmål. Vi håller på att göra oss klara, först ska vi en sväng till affären och efter det bär det av mot Tallboda och till familjen Johansson/Persson. Där ska vi bli bjudna på middag :) Vi ska inte äta förrän framåt 17 men vi åker en stund innan så barnen hinner leka lite innan maten.

Efter maten blir vi tyvärr inte långvarade, utan vi åker vidare mot Cloetta Center där vi ska se på Disney on Ice. Ska bli trevligt och spännande att se hur det passar lilla fröken. Antingen älskar hon det och orkar vara vaken hela föreställningen, annars får vi ge upp och åka hem i pausen. Får se som sagt, men trevligt ska det bli i vilket fall :)

Nu är det dags för oss att åka,
hörs imorgon igen!

Hejs!

Update

Vi har haft rätt fullt upp sen Enya kom i fredags. Vi hämtade henne kl 14 från dagis båda två och på hemvägen lekte vi lite i snöhögarna och när vi kom in blev det en massa bus. Det var ju tänkt att vi skulle ha lite fredagsmys men det blev ändrade planer. Istället följde Enya och jag med Fredrik när han spelade innebandymatch. Deras lag vann och Fredrik gjorde ett mål som vi givetvis missade då Enya blev kissnödig ;) Men det kommer nog fler tillfällen, hehe.. Vi kom hem rätt sent så då var det hopp i säng för skrutt, och för vår del blev det Let's Dance, som alltid på fredagar. Trevligt trevligt!

I lördags tog vi en tripp upp till simhallen, något vi nästan gjort till en vana den veckan vi har Enya. Där uppe var vi inte direkt själva, kändes som halva Ljungsbro var där.. Enya satt som fastklistrad på Fredrik nästan hela tiden eftersom hon tyckte det var lite läskigt med så mycket andra barn där, men då och då simmade hon iväg lite själv och så vågade hon sig till och med på ett hopp från kanten. Inte illa för vår lilla fegis ;)

På lördagkvällen åkte vi in till stan, till Fredriks syster Anna på lite kalas. Hon blev nämligen 25 år i fredags och sånt måste ju firas! Enya fick vara med och öppna presenten, och sen blev det god mat, tårta och Melodifestivalen. Enya hade en godispåse med sig som hon mumsade i sig under tiden hon dansade och busade med alla som var där. Vi åkte hem efter melodifestivalen och Enya somnade gott i bilen, så henne bar vi bara in och la direkt när vi kom hem. Själva hade vi hyrt film, så det blev "Wallander - Dödsängeln" för oss, plus lite godis och chips.

Vet ni? Vi har faktiskt hållit uppe med chips och godis nu sen nyår och det har gått förvånadsvärt bra! Fram till nu då, eftersom jag blir lite extra chipssugen när det är melodifestival ;)
Jag åt dock bara 4 chipsbitar och 3 godisbitar så det var bra gjort av mig. Värre var det igår då vi plockade fram det goda igen till "Änglar och demoner", och helt plötsligt så var chipsen mycket godare än dagen innan och det slank i många bitar, alldeles för många. Men men, det går ju inte slänga en halvfull chipspåse, det är jag för snål för ;) Det finns lite chips kvar i påsen fortfarande men om jag känner mig rätt så tar påsen snart slut. Mycket lättare att inte äta när det inte finns hemma, eller hur?

På tal om igår.. Det var verkligen ingen bra dag!
Enya lyssnade verkligen inte alls, varken på mig eller på Fredrik utan var på riktigt skithumör. Minsta lilla tillsägelse och hon tjöt efter pappa, något som jag verkligen undrar över varför?
Främst var våra bråk angående städning i hennes rum. Hon brukar vara duktig och lyssna på oss, tidigare veckor har hon städat det hon lekt med innan hon plockat fram nya saker men nu såg hennes rum ut som ett bomnedslag! Allt låg verkligen på golvet och hon struntade blankt i vad vi sa. Nu har vi inte som "krav" att hon ska städa hela sitt rum alldeles själv, men det vi VET att hon klarar av att städa själv, det får hon faktiskt göra själv också. Vi ska inte behöva städa åt henne, det tycker jag inte.

Hur som helst så slutade det med att hela dagen gick utan att hon städade, och Fredrik fick sätta sig där inne och säga åt henne vad hon skulle städa undan och var det skulle vara. Hon vet exakt var sakerna ska vara men av ren lathet så gör hon det bara inte. Kanske trots, kanske pga något annat, men hur som helst hoppas jag att hon ändrar humör.. Det är verkligen inte kul att vara arg på henne hela tiden, jag vill ha den där gosungen tillbaka, som lyssnar och som är snäll..



en bra stund hade vi igår dock, det var när vi var ute.. det var mys


Tips på fredagsmat?

Idag är det fredag och imorse tog både jag och Fredrik sovmorgon. Skönt!
Just nu ligger han i soffan och pluggar medan jag sitter här, men om en timma ca är det dags att ta tag i städningen. Enya kommer ju hem idag och då måste vi ha lite fint här hemma :)

Jag har faktiskt varit rätt duktig de senaste dagarna, jag har tagit tag i det där med disken efter varje måltid och nu är det jätteskönt att gå ut i köket och slippa mötas av ett jätteberg! Visst blir det lite skillnad nu när Enya är hos oss, för då är det fler tallrikar, glas osv men jag ska verkligen försöka hålla det såhär nu. Vill verkligen inte att hemmet ska lida pga min lathet ;)


Ikväll tänkte vi ha lite fredagsmys här hemma, med god mat och kanske lite morötter med dip. Vi har däremot inte kommit på vad vi ska äta. Klyftpotatis har vi pratat om, men mer då? Någon som har tips på god mat som även passar Enya?

Svar på kommentar

Postat av: jessi


Du är ju jättefin!
Randigt är mycket snyggare än enfärgat.


Vad är sprutorna för?



Tack för din härliga kommentar Jessi :) 

Som jag skrivit tidigare så tar jag två sprutor om dagen under hela graviditeten och ska göra det även sex veckor efter förlossningen, allt för att jag inte ska riskera att få blodpropp. Min mamma hade blodpropp när hon var i 20-årsåldern och jag ligger i riskgruppen för att få det jag också, vilket är anledningen till att jag måste stå ut med detta. Kul är det definitivt inte, men allt är ju för min och bebisens skull, så vad gör man inte? :)



såhär ser sprutan ut. 
nålen är 12 mm lång, alltså inte jättestor men trots det känns den rätt väl ;)


Veckans magbild

v 33 (32+1)


Japp, tigerrandig och lite blåmärken efter sprutorna.. Men så är den krassa verkligheten för vissa ;)


Varning för långt inlägg

Igår var det en ganska fullspäckad dag för mig, och därför valde jag att inte skiva igårkväll då jag hellre tog det lugnt.

Det började med att klockan ringde strax innan 6, då var det bara att kliva upp, göra sig iordning och försöka få Fredrik ur sängen. Frukost åt vi tillsammans och därefter gjorde jag iordning lite matsäck som jag behövde under dagen. Runt 7 åkte vi hemifrån och in till Kvinnohälsan dit jag skulle, sen åkte Fredrik vidare mot universitetet där han hade sin första obligatoriska föreläsning.

Jag skulle ju träffat barnmorskan förra veckan men eftersom det inte blev av då så fick jag en ny tid, vilket var igår 7.45. Fick träffa en annan bm än min vanliga, men det gick super och hon var jättetrevlig. Mitt järnvärde hade gått upp en del så det var jättebra och alla andra prover såg fina ut de också. Skönt!
Hon mätte magen som ökat 4 cm, ligger nu på 31 i SF-mått och så skrev hon in min vikt för första gången också sen inskrivningen. Hon berättade att rekomendationen är att man inte ska ha gått upp mer än 6 kg fram till v 33, och där klarade jag mig bra eftersom jag bara gått upp 5 kg, så jag är nöjd! :) Får bara hoppas att jag håller mig ungefär så, för en massa mer vill jag inte gå upp - jag måste ju gå ner det sen också.

Efter mötet med barnmorskan fick jag vänta en halvtimma ungefär på nästa grej som skulle ske. Föräldraträffen.
Tyvärr kunde ju inte Fredrik följa med denna gång, så jag var den enda som inte hade sin karl med sig, men det gick fint ändå. Jag träffade Tessan och Tobbe (ett par som Lollo & Benny bott grannar med) och dem satt jag med hela tiden, med andra ord hade jag några i alla fall att prata med, jag som inte är så pratglad annars ;)

För min del kunde det egentligen kvittat att gå på kursen, eftersom jag varit med om det tidigare. Men jag valde att gå ändå igår eftersom jag kunde återberätta lite till Fredrik som missade det. Nästa träff är nästa tisdag och då ska vi båda gå, ska bli spännande att se vad han tycker om det.

När träffen var slut så gick jag en runda på stan och kollade på kläder. FY vad mycket fint det finns i butikerna nu! Som tur är kollade jag inte på något till mig själv, för då hade jag blivit ännu mer sugen på att handla, men det räckte gott med att kolla på allt fint till barnen. Fredrik slutade sin dag vid kl 12, så vi tog en lunch tillsammans på Five Tastes och efter det var jag tvungen att åka tillbaka till Kvinnohälsan för dagens sista möte.

Då var det dags för en "kurs" i bäckenbottenövningar/knipövningar. Väldigt nyttig info måste jag säga, och även om det handlade om tiden efter förlossningen så var det bra att få reda på det nu. Om jag ändå hade gått en sån kurs när jag väntade Enya, då hade jag kanske inte haft lika mycket problem med bäckenet som jag har nu..
Men förhoppningsvis kommer jag igång med dessa övningar efter denna förlossningen och får det att hjälpa mina besvär en del i alla fall. Det är målet :)
Väldigt nyttig info som sagt, så har ni chansen att gå på det så gör det, ni gravida där ute..

När kursen var slut kom Fredrik in och hämtade mig, men innan vi åkte hem så var vi bara tvungna att gå lite på stan innan. Ville ju visa allt fint jag hittat ;)
Tyvärr kunde vi ju inte handla så mycket, och det finaste fanns tyvärr inte i rätt storlekar men lite kom vi hem med i alla fall. Köpte en jacka till lillkillen, som vi hoppas han kan ha framåt hösten sen, den var på rean så den kunde Fredrik inte motstå, hehe. Sen köpte vi 2 par byxor till lillen och en body, och ett par tights till Enya som vi hoppas hon kan ha i vår/sommar. Ska testa på henne när hon kommer till oss, är de alldeles för stora får vi väl byta.. Spinkig som hon är ;)



När jag kom hem var jag riktigt trött, men lyckades ändå hålla mig vaken till efter kl 21 i alla fall ;) Fredrik tycker väl inte att jag är så rolig nu för tiden som inte orkar nåt, men förhoppningsvis blir det bättre när våren är här och man får lite extra energi av solen.. Eller ja, hoppas kan man ju alltid :)

Trött på det här!

Idag är 3:e dagen jag har huvudvärk, jag är helt matt i kroppen och mår illa till och från.. Vet inte alls vad det är för "fel", eller om det bara är så att jag är allmänt trött? Jag har börjat tröttna på mitt mående på allvar nu i alla fall, för nu vill jag må bra igen!

Igår gjorde jag verkligen inte ett knop här hemma även fast det behövdes. Idag har jag däremot lyckats ta tag i disken, så nu är det rent och fint på diskbänken igen. Men efter kvällens middag ser det säkert lika jäkligt ut igen, så det bästa vore om jag kunde få in som rutin att diska efter varje måltid, men icke.. Berget bara växer och växer, jag blir så trött på att se det och orkar inte med att ta itu med det.. Fredrik blir också trött på att se skiten, men han däremot gör oftast något åt det, fast jag har lovat att jag ska ta hand om det.. Han är snäll min karl, världens bästa om jag ska vara ärlig ♥

Vi har även en tvättvinda som borde plockas ner, den har stått i alldeles för många dagar nu. Även tvätten är min lott här hemma, men jag har verkligen inte orkat. Tvättandet i sig är ju inte alls jobbigt, det är att vika in det som är värst och också alltid det som tar emot. Men snart så, bara jag fått i mig lite mat så ska jag försöka ta tag i det med..

Men innan jag fixar maten så ska jag ringa Försäkringskassan och meddela att jag behöver ett annat papper hemskickat ang. föräldrapenningen.. Får se hur lång telefonkö det är idag? 

RSS 2.0