Stockholm nästa!

Enya åker till sin pappa idag, två dagar tidigare än vanligt. Men det är bara för att jag och älsklingen ska åka till Stockholm ett par dagar, alldeles själva. Åh, det ska bli så skönt! Sköta sig lite själva, komma hemifrån och se lite nya saker är alltid uppskattat. De första två nätterna ska vi bo i Fredriks morfars lägenhet och de två sista på hotell. Vi ska åka runt och titta på lite allt möjligt och jag hoppas vi kan shoppa lite med :)

Det enda som är riktigt planerat är att vi ska till Grönan på lödag. Sommarkrysset är en självklarhet, det får vi bara inte missa ;) Så håll utkik efter oss i publiken!

Hörs om ett par dagar!

Gullans kalas

Det var ett riktigt trevligt kalas igår! Vi kom hem vid 20 ungefär så det blev ett par timmar med roligt sällskap, god mat och fika, samt en massa bus för barnen. Vi märker så väl på Enya att hon är mindre van vid mycket folk sådär, för medan de andra barnen sprang runt och lekte, stod Enya still och iakttog allt de gjorde. Men till slut kom även hon in i leken, och hon verkade tycka det var skoj, men roligast var nog att träffa mormor igen. Och det tyckte nog mormor med :)

Jag lovade att jag inte skulle lägga ut bilder på vissa vuxna här (nöjd nu Sophie? :P) men några fina på barnen kan jag säkert få bjuda på.. Sötungar!


melwin och linuz


fyra busfrön, och jag i bakgrunden..



enya och mormor leker


barnen fick godis.. alicia leker med lego


älskling håller alicia.. enya tittar storögt på något


och så enya med födelsedagsbarnet, Gullan 75 år!

Uppdatering

Hej!

Nu har jag lite tid över för bloggen, ska försöka hinna med att skriva lite om de senaste dagarna.

När jag skrev senast så var vi barnvakt åt Hampus, Enyas kusin. Jättetrevligt var det såklart men rätt intensivt med en 5-åring hemma. Det är ju lite skillnad på honom och Enya om jag säger så ;)
Men vi fördrev tiden rätt bra, var ute större delen av dagen och innan han åkte hem till farfar igen så fick han testa att spela dataspel. Det var så kul att han inte ville åka hem! :P


I fredags hämtade vi hem Enya och vi har hittat på rätt mycket i veckan. Vi har varit i stan och kollat på ny bil, vi har lekt med Molly i Tallboda och med Felicia, vi har varit i lekparken, matat ändernaoch ätit glass med morfar och så har vi varit hemma och busat såklart. Tyvärr så blev det bara lite bilder i lekparken och med morfar vid kanalen, vi tog inga bilder varken med Molly eller med Felicia..




Idag ska vi åka på kalas hos min mormor som fyller 75 år. Och på vägen dit ska vi handla på oss kött på CityGross till Fredriks födelsedag nästa vecka!

Men innan det ska vi duscha och göra oss fina alla tre, sen äta mat och sen sticker vi iväg!

Promise

Jag har fått begäran om att uppdatera och jag lovar, det kommer en massa imorgon. Håll ut! ;)

Har inte tid att blogga

Nej, idag har jag inte tid att blogga. Vi är nämligen barnvakt åt Hampus, min brorson och har varit sen kl 9 imorse. Jättetrevligt är det, men den stora grabben har somnat på soffan och innan den lilla gör det också så beger vi oss ut igen för lite frisk luft!

Hörs lite senare!

9 månader

Nu har vi slängt lite skit från förrådet och har betydligt bättre plats där inne nu, men det är fortfarande grejer kvar att rensa ur, men det tar vi en annan gång. Nu är suget stort hos herrn på att titta på ny bil, så det är dit kosan styr!

Idag firar vi förresten 9 månader tillsammans. Tiden har gått otroligt fort men det har varit världens bästa 9 månader, och många fler ska det bli! ♥


en av de första bilderna tillsammans.. tur vi blir snyggare med tiden ;)

Äsch..

Efter maten igår så var det så fint väder att vi ville komma ut lite. Vi tog bilen ner till Berg, tog en runda minigolf (som jag självklart förlorade!) och sen blev det en god glass efter det.

Pannkakor blev det till middag och på kvällen såg vi på Lotta på Liseberg samt nr 3 i Potter-serien. Bra skit det där :P
Förrådet i källaren står med andra ord orört, så vi får nog ta hand om det idag. Nog. Kanske blir det så att vi gör nåt annat istället? ;)


Hej!

Igår hade jag världens tråkigaste dag. Verkligen! Det var hemskt väder och vi satt inne hela dagen. Medan älsklingen kollade på en massa sport så spelade jag Nintento 8-bit och rensade i Enyas garderop. Inte det roligaste man kan göra en söndag.

Men kvällen var trevlig. Vi grillade och kollade första filmen i Harry Potter-serien. Vi ska se Harry Potter på bio snart så då tänkte vi kolla på alla filmer innan dess, så jag hänger med ordentligt.

Vi sa igår att om det regnar idag så skulle vi rensa förrådet lite, vi behöver verkligen få mer plats där. Vi lyckades sälja en hylla igår och får nu lite mer utrymme, skönt det. Även om det faktiskt inte regnar just nu så kommer vi rensa där ändå, för ute är himlen grå och det kommer säkert en skur när som helst.

Men först ska vi titta på nr 2 i Potter-serien, sen äta mat och efter det blir det källaren..
So long..

Goodbye



Nu är vi redo för käk!

Mysig lördag

Vi fick besök av Fredriks pappa med respektive idag, de lämnade en platta öl och kom med tårta för att fira Fredriks namnsdag idag. Mycket trevligt!
Efter besöket åkte vi en sväng till Ljung och solade. Tyvärr blev vi inte kvar så länge eftersom det blåste storm och dessutom blev vi så hungriga. Åkte hem och åt goda baguetter med grillat kött på, mums!

Ikväll ska vi faktiskt ut och äta. Det blir filéfrossa på Kanalkrogen i Berg och jag är sååå sugen. Det är himla gott, men nu var det några år sedan jag var där så det kan ju ha ändrats, men det hoppas jag inte. Vi hoppas på en trevlig kväll tillsammans i alla fall, det var längesen vi gjorde något bara han och jag, så det ser jag fram emot!

Vi har talat om att ta en runda minigolf innan maten kl 19, men det är inte säkert eftersom det kommit en massa moln på himlen.. Men om det blir en en runda ändå, är det dags för mig att slänga mig i duschen så jag blir klar innan kl 17. Måste göra mig lite fin kvällen till ära :)



Nopes

Klockan hann bli över 20 igår innan vi kom hemifrån men vi tog med lite kläder och en filt och satte oss i bilen. Vi körde ner till området där scenen stod och det var hur mycket folk som helst i rörelse i lilla Berg, alla där för en mysig kväll.

Tyvärr så hade Caroline af Ugglas redan spelat färdigt när vi kom och det var ungefär en timma kvar till Ledin skulle gå på scenen, så vi åkte hem igen. Lite till min besvikelse såklart, jag hade tyckt det varit mysigt att sitta där ett tag med mina älsklingar, men det blev en bra kväll ändå.
Enya fick lägga sig direkt när vi kom hem och Fredrik och jag kollade på en film med Stellan Skarsgård. Den var faktiskt rätt bra, Waz hette den.

Efter filmens slut så däckade jag ganska direkt, men jag låg kvar på soffan ett tag innan det blev dags för sängen. Imorse ställde jag klockan eftersom Enya troligtvis skulle iväg till sin pappa. Hon bajsade senast vid kl 16 igår och inget imorse så det var okej för henne att åka iväg idag, skönt för alla parter kan jag tro. Idag skulle hon på fest och träffa släkten, det blir roligt för henne :)


Stanna hemma



Enya fick stanna hos oss
ytterligare en dag, det är förståeligt såklart, jag skulle heller inte vilja ha hem en magsjuk unge. Men å andra sidan så tror vi inte att hon är magsjuk eftersom hon bajsar så sällan, vi tror mer på allergi eller något liknande.

Vi hade som ni redan vet planerat att lyssna på Ledin / af Ugglas ikväll, men vi har inte kommit iväg. Just nu står älsklingarna vid grillen, så snart blir det käk! Efter maten tänker vi nog åka ner till Berg en sväng för att lyssna lite i alla fall, och vi struntar i om Enya smittar eller inte, vi är ju ändå utomhus. Dessutom tänker vi inte pussas eller kramas med någon, så smittade blir de säkert inte i alla fall.

Vi kommer inte bli kvar länge om vi nu åker, Enya ska ju strax i säng. Men först käk som sagt. Nu ska jag ut och göra mina älsklingar sällskap..

Vi kanske ses i vimlet?

Solen skiner, hurra för det!

Det är väldigt skönt väder ute idag och ikväll spelar Ledin / af Ugglas i Berg. Vi hade tänkt åka dit älsklingen och jag, men vi får se vad Enyas pappa säger när han slutat jobba. Antingen får hon åka dit eller så får hon stanna hos oss. Det positiva är att hon bara bajsat en gång idag och det var strax efter frukosten. Fortfarande lika i konsistensen tyvärr men det går åt bättringshållet och det är bra!

Hon har ätit som vanligt idag och även ätit en glass men det är fortfarande ett tag kvar till klockan är 16, då vi får reda på om hon får stanna eller inte. Vi håller alla tummar och tår för att hon inte är dålig längre, så hon får åka till sin pappa. Inte för att vi vill bli av med henne, självklart inte, men det är inte så kul att inte ens få träffa folk och hon saknar säkert sin pappa vid det här laget.

Idag har vi som sagt ätit glass. Vi kände att vi behövde komma ut lite så vi gick upp till kanalen och tittade på båtarna. Stannade kvar en stund och satt på Albertina och åt glassen. Det var gott minsann! Just nu sover skrutt gott ute i vagnen och det får hon göra ett tag till. Själv ska jag umgås med min karl..


finaste i världen ♥

Bajs!

Ja, det är väl typiskt. Nu är det inte jag som är sjuk, utan troligtvis Enya.
Jag vaknade inatt av att hon ropade på mig från sitt rum och när jag kom ut i hallen så stank det bajs, men trodde inte det var från henne utan från badrummet det luktade. Men när jag kom in i hennes rum så var stanken ännu värre, och det visade sig att hon hade en full blöja så det var bara att slänga henne i duschen eftersom det hade kommit på pyjamasen..

När jag sen gick in för att väcka henne imorse så luktade det en massa fortfarande och stackars lilla unge hade legat och sovit med hela sängen full med bajs :( Så det var bara att slänga henne i duschen igen, och starta en maskin tvätt!
Hon bajsade en gång till efter hon vaknat precis men nu har det varit lugnt ett par timmar som tur är. Vi åt nyss frukost och hon drack blåbärssoppa och avslagen cola och åt en liten bit smörgås. Nu håller vi tummarna för att det hjälper!

Men som jag skrev igår så vaknade jag med konstig mage, men som blev bättre under dagen. Men nu är den lika körig igen tyvärr och även Fredrik känner av sin.. Det är ju såå typiskt att vi ska bli sjuka nu när vi har planer, samt när Enya ska åka till sin pappa.. :(

Irina Palm

Jag valde att titta på en drama och det kändes som ett bra val, det var helt klart en film i min smak, jag gillar när filmer berör!





Nu skulle jag nästan kunna döda för en naturell cheese från BK, de är de allra bästa. Men istället ska jag inta sängen nu, och hoppas jag sover gott inatt. Jag är fortfarande väldigt stel i kroppen, det måste vara allt stillasittande på kvällarna, eller vad kan det annars vara? Har inte känt såhär tidigare i alla fall, är som en 70-åring i kroppen.. Det är ju sjukt.

Älsklingen ringde nyss och sa att de snart skulle åka hem. Får se om jag hunnit somna innan han är hemma, men det vore onekligen mysigt med en godnattpuss innan jag intar drömmarnas land.. :)

Det händer inte ofta

Det tillhör inte vanligheten men ikväll har jag faktiskt en kväll för mig själv. När Fredrik ringde vid 19 så hade de fortfarande inte gett sig ut med båten för det regnade så mycket. Istället skulle de åka ut då, och helt plötsligt ändrades ju alla planer och jag fick en kväll för mig själv. Enya sover och Fredrik kommer säkerligen inte hem förrän om 2 timmar, minst.

Men det är faktiskt rätt skönt. Jag tänkte kolla på en film som börjar kl 21 men har inte valt vilken än. När man har Canal + så har man ett par att välja på, men troligtvis blir det antingen en skräckis eller en drama. Hoppas jag väljer rätt bara, för nu är jag trött på dåliga filmer..



skrutt idag.. visst är hon världens sötaste!? :)

Jag ska vara tyst..

Jag skulle aldrig sagt det där om fint väder, för strax efter att Fredrik och Enya kommit hem så drog de svarta molnen förbi. Det har nog regnat i 3 timmar nu och fy vad jag hatar regn! Men trots regnet så begav sig älsklingen ut på fisketur ändå medan Enya och jag sitter inne i värmen och har det gott. Jag har suttit här ett tag nu och skrutt kollar på Pippi. Frågade henne nyss vad hon ville göra, då sa hon "se film". När jag frågade om hon ville se på Emil så svarade hon "Emil sen, först Pippi". Det är till att veta vad man vill! ;)

Jag ska snart fixa något att äta. Enya hade ätit lite dåligt på dagen och jag har ärligt talat inte ätit något alls förutom några kex och ett halvt äpple som jag delade med Enya till mellis. Tror det blir pannkakor, mer än så orkar jag inte. Jag är så trött, men jag mår mycket bättre nu, det är ju skönt.

Hoppas verkligen inte att jag ska bli sjuk nu, vi har så mycket att göra de kommande dagarna. Imorgon ska vi träffa Wille  igen och på fredag innan Enya åker till sin pappa så ska vi träffa Julius.
Då kan jag ju bara inte bli sjuk.. eller hur? Näe, nu ska jag krya på mig lite framför tv:n en stund innan det är dags att laga mat..



älskade unge!

Enya har skaffat kille

Just nu sitter jag här alldeles själv, Fredrik och Enya är hos Fredriks mamma på kalas. Hade varit riktigt trevligt att vara där också, men imorse när jag vaknade så mådde jag jättekonstigt så jag avstod. Nu mår jag bättre, fast jag är fortfarande lite öm i kroppen och har ont i huvudet.. Trist när det är så fint väder! Sommaren har kommit tillbaka till oss och jag vill inget hellre än att vara ute, men så är det ju alltid. Nåt som skiter sig, jämt!

När älsklingarna kommit hem blir det bara att säga hejdå till Fredrik igen för han ska åka och fiska i eftermiddag. Enya och jag ska alltså vara själva, vi får se vad vi hittar på. Önskar jag hade ork att hitta på nåt kul med henne, typ som vi hade det igår.

Igår var vi nämligen hos Fredriks mamma på förmiddagen, vi fick mat och efter det åkte vi och tog en glass vid ett mysigt café. Efter glassen åkte vi vidare till Malmslätt där vi träffade en vän till Fredrik - Jakob och hans son Julius. Hur gulliga killar som helst! Enya sov när vi kom dit, men när hon vaknat och fått kolla läget lite så gick det jättebra. Hon och Julius lekte jättebra tillsammans, förutom några småtjafs om leksaker men så är det alltid ;)
De spelade boll, busade med Fredrik och Jakob och pussades och kramades en massa. Enya har numer en kille, inte klokt vad de små liven växer fort ;)

Vi hade tyvärr ingen kamera med oss men vi lånade Jakobs brors, han hade en systemkamera som vi tog lite bilder med :)









Willemannen och Kolmården

Nu har det varit torka här igen ett par dagar, men nu är det endast för att vi haft så mycket att göra. Inte ofta det är så, men nu kan jag äntligen skylla på det ;)

Wille och hans föräldrar var som sagt här i lördags. Det var jättetrevligt och vi åt god mat. Barnen lekte, slogs och allt annat som barn gör, men det är bara bra att de reagerar på varandra tycker jag. Enya kan behöva blir tillrättavisad lite, hon tror verkligen att allt är hennes och börjar slåss när hon inte får som hon vill. Det är inte okej att slåss såklart, men det gör inget att Wille slår tillbaka eftersom hon måste lära sig.. ;)



wille bjöd på godis, till enyas stora förtjusning :)


bus innan blöjbytet



härmapan enya skulle givetvis göra samma sak som wille :)


Det blev en lång kväll och Enya kom inte i säng förrän till 22.30, men hon slocknade direkt och på söndagen när jag vaknade så väckte jag båda mina älsklingar när jag såg att det var hyfsat fint väder. Vi hade nämligen pratat om Kolmården om det inte regnade så helt plötsligt fick vi ett ryck och åkte dit! Vi hade ingen vagn med oss eftersom jag visste att det fanns skrindor där att hyra, men när vi kom in så sa en tjej till oss att de var slut! Åh, där stod vi med en kameraväska, en proppad skötväska och en tung kylväska, samt en smågnällig unge som skulle vara tvungen att gå runt hela parken. Great!

Vi gick upp mot Bamses värld i alla fall så vi kunde äta lite. Men vi blev inte kvar där så länge, för Enya vägrade ju att leka. En riktig fegis är hon sådär, det är så synd.. Efter någon timma så begav jag mig neråt entrén för att försöka få tag i en skrinda och jag lyckades faktiskt. Frågade ett par om jag inte kunde få köpa den (kostade ju 30 kr för dem att hyra) men jag fick den gratis. Toppen!
När jag var på väg tillbaka så kom regnet, och lagom till att vi packat ner allting i skrindan så kom värsta skuren. Vi sprang bort till Bamses värld och köpte regnskydd och fick stå där en stund för att vänta ut skuren. Den varade inte alls länge, utan vi kunde börja rundan rätt snart igen.


de första djuren vi såg i djurparken


sen blev det dags för fika intill Farmors pannkakshus


enya vågade sig på ett endaste åk i rutschkanan..


sen stod hon mest och tittade på alla andra som lekte


efter regnskuren kom vi till björnarna


den här björnen räcker ut tungan, men det syns tyvärr inte så väl här


sen var det två björnungar längst upp i toppen på detta träd..


när vi kom till barnens lantgård så stod enya lååångt ifrån djuren, fast hon sa att hon ville klappa..


här tittar vi på tigrarna



när vi stod i den lååååånga kön till delfinariet såg vi äventyrliga människor som klättrade i träden




delfinshowen var svår att få på bild, vi filmade mest


roliga apor som leker



gorillan håller utkik efter lilla bebisen som är på vift


zebror och lite andra djur fanns på savannen



sen kom vi till de stora djuren, noshörningarna och kamelerna


Jag hade inte varit på Kolmården sen jag var typ 9 år, så jag kom inte ihåg så mycket. Men det var långt att gå, jobbiga backar men himla kul att se alla djur. Enya tyckte bäst om björnarna och aporna, Fredrik fastnade för noshörningarna men själv tyckte jag att kamelerna var sötast. Lite synd att man inte fick se varken giraffer, elefanter eller lejon inne i parken, det var dem jag faktiskt hade sett fram emot. Men dem får vi titta på nästa år, för det blir säkert en tripp dit nästa sommar igen!

Vi var precis klara med rundan till kl 18 när parken stängde, så då gick vi in på Tropicariet. Åh, Enya älskade att vara där inne! Personligen tyckte jag att det var alldeles för många ormsorter, det är ju som att titta på samma sak gånger 20, men jag hajarna var riktigt häftiga! Enya gillade alla fiskar och Fredrik var riktigt fascinerad av allt där inne tror jag, han sa "åh fy faan" med förtjusning till allt han såg där inne ;)
Vi klappade även en rocka innan vi gick ut. Den var lite slemmig men riktigt häftig. Simmade liksom runt, runt för att den ville att folk skulle klappa på den, hehe.. Vi frågade Enya om hon ville klappa också men det ville hon inte, hon vågade inte.. Fegis som hon är! ;)



enya pekar mot papegojorna som satt i taket



en stor och maffig krokodil

Nu lockar sängen

Vi har haft en lång och trevlig kväll med familjen Bargman/Nöjd som alltid, men nu är jag faktiskt rätt trött i öronen som man lätt blir med två ungar under samma tak ;) Sängen lockar nu och jag tror faktiskt det blir att sova alldeles strax. Bilder kommer imorgon istället..

Hejs!

Ikväll får vi besök

Idag står regnet återigen som spön i backen, vad kul det är! Det blev inte att göra iordning trädgården igår för när vi hämtat Enya och ätit mat var klockan redan 20 och då hade varken jag eller Fredrik någon ork. Idag ser det heller inte ut som att det blir något gjort där ute, men vi skulle verkligen behöva göra det i vilket fall..

Enya är som sagt hos oss igen och herregud vad munnen går. Det är så kul att höra hur duktig hon är med språket, hon gör sig väl förstådd och härmar det mesta vi säger om hon inte redan kan säga det. Däremot är hon inte alls tidig vad det gäller potträning eller i motoriken. Hon kan knappt åka Bobby Car, något som de flesta barn klurar ut rätt fort. Inte heller är hon så haj på att åka sparkcykel, även om hon faktiskt får till ett par åk, men sen kliver av. Antagligen är hon inte intresserad av sådana saker, utan mer i språket. Alla är vi ju olika.

Hur som helst, idag ska vi städa inomhus, vilket vi borde sätta fart med snart. Älsklingen tog lite igår redan så det är inte så mycket kvar att göra som tur är. Jag har tyvärr blivit bannlyst från vatten av läkare, för jag har handeksem så Fredrik får sköta det mesta som har med vatten att göra, medan jag kan dammsuga och plocka iordning. Även tvätten är min bit, och det funkar fint.

Ikväll kommer Kim, Annika och Wille hit och gissa vem som är överlycklig!? Japp, vi berättade det för henne igår och när hon vaknade imorse var det första hon sa, att hon ville åka till Wille :) Det ska bli himla trevligt, men synd på vädret. Hade varit skoj om barnen kunnat leka lite ute och vi som skulle grilla.. Men vi får se om vi gör det ändå, det kan ju faktiskt spricka upp till kvällen.



då..


och nu.. :)

Nej, städa var det ja..

Nu, nu, nu

Nu åker vi och hämtar lillskrutt! :)



Inköpen

Gårdagens inköp ser ni här, snyggt va? ;)


stuprörsjeans med normal midja & stickad tröja till mig.
jeansshorts till älsklingen



Idag hjälpte vi Anna med möblerna hon köpt på Nordik. Jättefina möbler och det finns så mycket snyggt där inne så jag skulle nästan vilja shoppa upp hela butiken ;)
Det tog lite längre tid i stan än beräknat men nu är vi hemma och tar det lite lugnt innan vi ska hämta hem skruttungen. Solen har vi fått se ett par timmar och det var mys, tänk vad lite sol gör för humöret! Vi hoppas att regnet inte kommer för ikväll tänkte vi göra iordning på vår baksida, det ser ut som värsta zigenarlägret där nu, inte vackert med andra ord.

Haha

Det blev inget hjälpa Anna idag, jag hade visst tagit fel på dag. Men jag var fortfarande sugen på att gå på stan en sväng, mest för att få framkalla min rulle, så vi åkte ändå in.
På vägen dit kom vi däremot på att stan är så jäkla tråkig, och Ikano har vi gått på miljontals gånger, så vi tog en snabblunch på Burger King och styrde bilen mot Norrköping istället!

Där regnade det nog ännu mer än här, men turligt nog har de ju alla affärer i gallerior och det är ett stort plus! Nackdelen med Nkpg är att parkeringen är svindyr - 6 kr i halvtimman! 30 kr i parkering och vi kunde vara där i 2½ timma lite drygt, surt..

Men vi knallade runt där ett tag i alla fall och inne på Gina hittade jag självklart två fina plagg jag ville ha, och som dessutom fick äran att följa med mig hem :) Vi lämnade även in filmen på 1 timmas-framkallning, och gick runt och kollade på shorts till Fredrik. Efter mycket om och men kom även han hem med ett par som han förhoppningsvis är nöjd med. De är jättefina i alla fall!

När vi skulle hämta filmen var den tyvärr inte klar, och det var bara 15 min kvar till vår parkering gick ut. Jag hade ju beställt för 36 bilder vilket skulle kosta 169 kr, sen för att få bilderna på skiva kostade det 49 kr extra, och det var skivan han hade glömt göra. Det skulle ta ca 15 min så vi fick snällt vänta.
När det sen blev klart var det väl värt det, för han drog av typ 120 kr, så vi fick allt för 100 kr, snällt va!? Jag blev jättenöjd i alla fall! :)
Sen hade vi tur när vi kom till bilen, vi såg en lapplisa det första vi gjorde men vi hade inte fått någon böter som tur var.. Vår lyckodag skulle man kunna säga :)

Just nu är Fredrik iväg och köper kinamat. Vi hade tänkt grilla men vädret är fortfarande skit så vi tog ett bättre alternativ nu när vi tjänade några kronor idag. Snart är han hemma och kl 21 ska vi titta på film, Margot at the wedding blir det. Hoppas den är bra!

Världens snyggaste?

Sen vi kom hem från Sthlm har det varit dåligt väder i stort sett hela tiden och det är så trist! Den här veckan har vi varit själva Fredrik och jag och hade hoppats att kunna hitta på roliga saker. Men istället för att ligga på stranden och ha det gott så har vi fått sitta hemma, tittat på film eller gått på stan. 

Stan är iofs roligt det med, om man har pengar. Vi var inne igår en sväng och jag hittade en jättefin klänning! Jag är inte så mycket för klänningar annars, men jag tänkte att jag måste prova i alla fall, och den var skitsnygg på!
Jag fick mycket "beröm" av tjejen som jobbade där, (som förövrigt var det snyggaste jag sett på länge, jättetrevlig var hon med!) hon tyckte jag var jättefin i den. Kändes kul såklart, men mindre kul var att den kostade 600 kr. 600 liksom, det är alldeles för mycket för lite tyg tycker jag, men vore jag rik hade jag slagit till direkt! Men Fredrik sa att om den finns kvar när lönen kommer så skulle jag få den, för han gillade den lika mycket han. Jag håller tummarna :)

Idag öser regnet ner och vi har inga direkta planer förutom att hjälpa Anna (Fredriks syster) att bära möbler som hon köpt. Tänkte även lämna in en filmrulle på framkallning, är himla nyfiken på bilderna ska ni veta. Det är typ en evighet sen jag började ta kort med den rullen och nu är den äntligen slut.

Men innan stan ska jag försöka få liv i min karl som fortfarande ligger här och snarkar, sen blir det frukost!

Nu är jag här igen

Efter ett litet uppehåll är jag nu här igen!

Vi har som sagt varit på lite semester, vi kom hem i lördags så det har ju gått några dagar nu. Tycker det känns sådär att skriva om semestern så långt i efterhand men jag kan säga som så att vi hade kanonfint väder alla dagar förutom sista dagen då vi åkte hem. Då var det lite mulet men det gjorde absolut ingenting då vi inte har AC i bilen ;)

Fredriks morfar och hans Maria var jättegoa personer och fick oss att känna oss riktigt välkomna. Vi njöt av det fina vädret, solade en del, det blev lite fiske och sen var vi ute på en båttur samt lite runt i staden. Max 10 meter ner till vattnet från stugan, det var kanon, även om jag gillade sandstranden bättre :)

Tror jag låter bilderna berätta lite istället..


kvällsdopp när vi kom fram.. och lite fin utsikt från vattenbrynet..



jag och gösta


anna och fredrik tar varsin öl på kvällen..


utsikt från vardagsrummet..


enyas första vakna tid där.. frukostdags


lek på stranden..


där vi även såg rikard wolff


här åker vi båt..


sen var det dags för fiske.. de fick upp några aborrar som de sen åt till lunch dagen efter


enya tittar på när gösta rensar fisken.. och varje gång han bröt nacken av dem sa hon;
"näe, han vill inte".. men hon ville ändå inte gå därifrån ;)


kvällssolen med en halvtimmas mellanrum


enya är glad att få vara på semester :)


fika på ett mysigt kafé i skogen


sen blev det äventyrsgolf näst sista dagen, och jag förlorade självklart..


och eftersom jag förlorade fick jag bjuda alla på glass.. här är enya och maria


vi passade även på att ta ett sista kik på alla fina båtar som låg i hamnen


sen dagen efter blev det hemfärd..



Semester!



Ikväll åker vi på semester! Det ska bli så skönt :)

Blir ett par dagar i Sthlms skärgård tillsammans med min älskade familj, plus Fredriks syster Anna. Vi ska bo hos deras morfar och vi hoppas verkligen på fint väder hela veckan ut!

För min del består dagen av städning och sen ska jag lägga fram det vi ska ha med oss. Packa gör vi när Fredrik kommit hem från jobbet.

Blir en internet-fri resa men jag uppdaterar självklart när vi kommit hem igen!
Ha det så bra.
Hejs!

RSS 2.0