Syns det att vi diggar Lindex?

Det blir inte mycket bloggat här inte. Trist det eftersom jag egentligen vill, men jag har inte haft någon ork. Och min söta lilla bloggdator fick vi tyvärr lämna tillbaka, så nu måste jag sitta vid det stora åbäket igen och det är inte riktigt lika kul.

Ikväll är Fredrik iväg och jag och lilleman är själva. Han har nyligen vaknat från sin powernap och snart är det dags för käk. Smakis skulle det bli egentligen men eftersom vi inte har någon hemma för tillfället får det bli bara flaskan. Funkar fint det med.

Igår rensade vi Elmers garderob. Vi kom på att vi hade ganska många bodies i strl 68 som vi kunde ta fram nu, och så sparade vi byxor i 62 eftersom han har så korta ben. MEN, idag provade vi byxorna i strl 68 för att se om de var alldeles för stora, men det var de inte, så de fick åka fram oxå. Man kan nog ana att vi gillar Lindex stjärnbyxor?

Bästa byxan ever, enligt mitt tycke!



gröna, bruna, 2 turkosa, lila, ljusgrå, mörkgrå
orangea, röda och idag har han de svarta :)


Elmer äter

Elmer har redan hunnit bli 4 månader, det går så galet fort! Och vid 4 mån får man börja med smakisar vilket vi började med för någon vecka sen. Gröt är det vi börjat med och första gången han åt det kom det mer utanför munnen än ner i magen, men det är ju så det ska vara :)

Nu går det faktiskt ganska bra och han åt nästan en hel portion igår, runt 1 dl med andra ord. Sen lite katrinplommonpuré till det för att magen inte ska köra ihop sig totalt. Rätt gott tycker han faktiskt att det är, och det är så kul att se honom äta. Eftersom han suger på tummen så går händerna mer än gärna mot munnen då han är hungrig så det blir aningens kladdigt vid matbordet. Just nu kör vi med att en håller hans ena hand och den andra matar, men så blir ju svårt att göra sen när Fredrik börjat jobba igen, så då får vi väl sätta en leksak i handen eller något.. ;) Någon som har tips?


Sötungen igår :)


Ullared

Igår hade vi en ganska fullspäckad dag. Först kollade vi film, sen städade, sen kom prästen och strax därefter rörmokaren som fixade vårt stopp i avloppet. Efter det åkte vi och kollade på lokalen vi ska vara i efter dopet och sen blev det en tripp in till stan för att kolla dopkläder till Elmer. Slipsen fixade vi i Ullared, men något annat hittade vi inte.

Vår tripp till stan slutade i alla fall med att vi kom hem med outfit till både Elmer och Fredrik. Vi handlade till Enya också men har inte kunnat prova det än så jag vet inte om vi kommer köra på det eller ta något annat. Mina kläder hittade jag på Gekås så nu känns det faktiskt skönt att allt sånt är fixat!

Idag har vi varit i Ljung ett tag. Det var inte jättesoligt men vi låg några timmar och hade sällskap med Lollo och hennes dotter och mamma. Trevligt. Nu ska Fredrik slänga på köttet på grillen, vi är jättehungriga då vi bara ätit frukost idag. Ska bli riktigt gott! Till kvällen myser vi ihop oss i soffan och kollar en film :)



Bilder från Gekås;



Mina kläder. Väldigt nöjd!


Lite gott och blandat


Lite mer gott och blandat


Overall till Elmer, ofodrat och fodrat regnställ till Enya


Varsin vinterjacka till mig och Fredrik


Fredriks kläder


Enyas kläder


Elmers kläder


Sen blev det några andra grejer som inte är med på bild. Bla lite julklappar till Enya, presentpapper och en ny skötväska. Men riktigt bra grejer fick vi i alla fall med oss hem och vi är riktigt nöjda över allting :)


Inget väder att sitta inne i

Och med det sagt så tänker vi ta vara på dagen. Tyvärr har solen försvunnit bakom molnen men vi hoppas den kommer tillbaka snart!
Nu åker vi till Ljung och lägger oss ett par timmar. Lollo med familj skulle också dit, så vi får antagligen sällskap. Trevlans :)

Prällen kommer

Just nu sitter vi i soffan och kollar klart på en film vi började titta på för några dagar sedan, har en gnällig trött bebis bredvid oss och filmen hackar, så därför tänkte jag att jag lika gärna kunde kolla in här en sväng.

När filmen är klar ska vi städa, inget jag ser fram emot men det måste ju göras. I eftermiddag kommer prästen hit och pratar angående Elmers dop som vi ska ha snart. Ny prälle denna gång så vi får se vad han har för förslag angående dopdagen.

Igår var vi förresten i Ullared, en himla bra dag och många fina inköp. Bilder kommer senare :)

Öland

Vilken underbar dag vi hade på Ölands djur och -nöjespark! Trots att vi kom dit lite väl sent så hade vi en superbra dag. Solen sken, det var varmt och skönt, vi åkte en massa roliga karuseller, vi badade, åkte vattenrutschkanor och tittade på djuren.

Enya skötte sig helt exemplariskt hela tiden. Inget tjat eller gnäll som vi är vana med, och Elmer var nöjd och glad hela tiden han med. Helt underbart :)



Vi har precis kommit in och har fått tag i en skrinda för all packning


Eftersom vi var sena så kollade vi bara på några djur på vägen till nöjesparken


När vi hade hittat ett svalt ställe så hoppade Enya upp i första åkturen


medan vi andra tittade på :)


Efter lite karusellåkande blev vi så varma så då gick vi hit!
Efter lite tjat fick jag med mig Enya i några vattenrutschkanor, och som allra sista grej
åkte vi den stora blå!


Enya älskade att vara i vattnet och försökte sig på att simma lite :)


Sen var det Fredriks tur att svalka sig lite, medan jag satt uppe med Elmer


och när Elmer hade vaknat fick även han doppa sig lite :)

Efter några timmar i badet kände vi oss klara med det, så vi återgick till karusellerna.







När nöjesparken hade stängt kl 18 hade vi en timma på oss att titta på djuren,
innan djuparken också stängde. En timma var lite lagom och vi hann titta på de flesta djuren
innan vi begav oss hemåt igen.




vi tittade på alla "Herr Nisson", som vi även matade med vindruvor




Barnen matade getterna med gräs


och sen blev det dags att gå mot utgången.

Vi såg givetvis en massa mer djur än de på bilderna, men alla fick vi inte med på bild.
Enya gillade i alla fall lejonen, alla apor och spindlarna och ormarna.
En riktig djurälskare det där :)


När vi nästan var hemma igen var vi bara tvungna att stanna för att
fotografera Vreta Klosters kyrka i solnedgången. Så fint!

 


Antimalware Doctor

Ett tips! Akta er för ovanstående om ni skulle råka få det på er dator. Det är ett falskt spionprogram som ser ger skenet av att det vill ta bort skadliga filer på din dator, men i själva verket så är de bara ute efter att skada!

Vi fick det hur som helst på vår dator och Fredrik fattade ganska snabbt att just det som ploppade upp 1000 ggr och varnade för Trojaner och annat, i själva verket var viruset. Tur det.
Så nu har vi varit och köpt antivirusprogram och tagit bort skiten. Men jag måste säga att jag klarat mig bra länge utan virusskydd.. ca 3 år för att vara exakt :)

Pga detta lilla missöde så har jag inte kunnat blogga på ett tag nu, men jag tänkte blogga ifatt lite.
Slänger in lite bilder från Öland i ett senare inlägg!

Imorgon sticker vi!

Härliga dagar! Vi har knappt gjort annat än varit utomhus, legat i solen eller badat. Älskar verkligen värme!
Enya är som en liten fisk i vår pool, vid stranden gräver hon gärna och hittar alltid nya "kompisar" :) Busar även en del i vattnet om hon får vara nääära mamma eller Fredrik men när vi badade i stor pool så flöt hon omkring med sina puffar och skrattade hejvilt!

Elmer har även han badat. Premiärdoppet blev i Ljung i söndags men det tyckte han var riktigt kallt så han grät som en liten gris efter en stund. Däremot var det liite varmare i poolen vi plaskade i på kvällen och där njöt han till fullo. Sprattlade även med benen och var helnöjd så vatten tror vi allt att han kommer gilla. Stora bubben!

Alla har väntat på den "härliga" åsk och -regnskuren vi fick under eftermiddagen/kvällen, men njae, inte jag. Jag gillar när det är varmt, även om det kan bli lite väl klibbigt emellanåt ;) Men men, lite skönare luft blir det väl nu och det är skönt för barnen om inte annat, så hurra för åskan ;P

Imorgon såg det däremot ut att bli rätt bra väder neråt landet så imorgon sticker vi till Öland och besöker deras djur och -nöjespark! Vi var där förra året och Enya älskade det (jag med) så vi gör en favorit i repris. Kommer hem imorgon kväll igen, så det blir bara en tripp över dagen. Men en rolig sådan hoppas vi såklart!

Have a nice onsdag!



Testing, testing

Just nu sitter jag och testar min eventuella kommande bloggdator.. Det finns dock en liten chans till att det inte blir denna för skärmen är tyvärr lite väl liten.. Därför testet ;)

Skriva funkar faktiskt helt okej ändå, men det eviga scrollandet kanske gör mig helt galen? Jag gillar ju att se helheten av en sida.. Gärna hela bilder så att säga ;)

Nehej, slut på detta testet nu. Strax ska vi förbi stångebro en sväng, det är premiär av Winnerbäcks konsert ikväll så vi ska dit en snabbis och tjuvlyssna lite :)

Hejs!

Dagen före..

Inget jätteroligt väder idag, men det gör ingenting. Idag har jag bara en date med vårdcentralen inplanerad, annars ska Elmer och jag bara slappa. En promenad blir det såklart också, förhoppningsvis en längre än igår. Då var det så himla hett att jag bara orkade gå i 20 min, men bättre det än inget :)

På kvällen igår var vi hos min far som fyllde år. Han fick bilden som vi tog för BB-nytt i Corren, plus en ram till det. Och vi bjöds på pizza, najs! Trevlig kväll och Elmer skrattade massor!

Kommande grejer,
Enya kommer hem imorgon ♥,
Fredrik jobbar sin näst sista dag idag innan 4 v semester,
och jag ska få en "bloggdator".. Wiiie!! :D



Mys

Åh, jag älskar verkligen vädret vi har nu! Folk klagar på att det är för varmt, men jag tycker det är skööönt.

Har legat ute en stund idag för att bättra på brännan jag fick igår, men det blev en kortare stund än jag ville. Elmer gillade inte att vara ute lika mycket som jag, så vi gick in och busade lite till det var dags för honom att äta.
 
Just nu sover lilleman och jag sitter här och är hungrig. När han vaknar tänkte jag gå till affären och handla lite nödvändigheter och något gott som kan stilla min hunger lite..

Edit:

Jag tar med mig ungen trots att han sover, för nu är jag hungrig!


Bättre kan jag

Okej! Midsommarfesten på dagis var mysig, midsommarafton var jättetrevlig och spenderades med mina älsklingar samt vänner och bekanta till Fredrik, vi har haft mamma på besök några dagar, vi har haft världens bästa Jessica på fika (ååh, vad jag längtar!) vi har spelat äventyrsgolf, varit på barnteater, badat, solat, busat, ätit glass, matat änder, tittat på båtar och mycket mer!

Jag vet att jag är sämst på att uppdatera här, men vem vill sitta inne när det är såhär underbart väder? Inte jag!
Så en bloggdator står högt på önskelistan, så jag kan utnyttja vårt trådlösa och i alla fall sitta i trädgården medan jag får lite sol på mig. (Låter inte det bra älskling?)


Idag ska vi på kalas. Kusin Karolin blev 25 igår och det ska vi fira såklart. Underbart väder har hon beställt också så det blir nog att sitta ute och bättra på brännan lite. Najs!


 

 


Idag åker även Enya till Åland med pappa och hans familj. Känns sådär eftersom jag själv är rädd för båtar och vatten, men det ska väl gå bra. Hoppas hon tycker det är kul iaf, det är huvudsaken, och att hon kommer hem oskadd.. :)

RSS 2.0