Lite upp och ner

Det blev verkligen en kortispromenad igår på knappa 20 minuter, men skönt var det! Jag gick bara en sväng runt samhället eftersom Fredrik var på väg hem, och vi möttes upp här utanför innan vi gick in och åt mat. Donken blev det igår då båda var hungriga men ingen hade lust att laga mat. Vi hann precis äta själva och få i Elmer lite käk innan vi skulle till BVC på kontroll.

Kontrollen gick jättebra, och den vikt han hade tappat hade han i alla fall gått upp till hälften, så det var godkänt. Huvudet hade däremot minskat i omfång till min stora förvåning, men tydligen så var det inte ovanligt eftersom huvudet är svullet direkt efter en förlossning. Dumt av mig att inte tänka på kanske?! ;)

Prinsen hade även vattenfylld pung när han föddes, och testiklarna hade inte trillat ner när vi lämnade BB, men nu trodde sköterskan att de hade hamnat på plats båda två och vattnet är på väg bort, även om det är litegrann kvar. Men - inget farligt och det är skönt :)
Det enda som inte var så jättebra är hans mage, den är riktigt trög och han bajsar hårda harpluttar typ, kanske 1-2 gånger om dagen, alltså inte så kul för honom. Vi fick rådet att börja med annan ersättning så det gick vi direkt och köpte så nu ger vi det ett försök. Än har vi inte märkt någon skillnad men vi håller alla tummar för att det ska bli lättare för honom att bajsa nu. Synd om vår lilla kille ju..

Efter BVC fick vi besök av en kompis till Fredrik och resten av kvällen spenderade vi inomhus och i soffan. Det är typ där vi spenderar alla våra kvällar, men mysigt är det :) Kvällen gick snabbt förbi och det blev läggdags för min och lillprinsens del. Fredrik tog nattmatningarna inatt (tack!) och jag och Elmer gick upp vid 9 som vanligt för att börja vår dag.

Tyvärr har dagen idag inte alls varit särskilt kul. Jag har mått sådär, vädret har varit skittrist och humöret har inte varit på topp direkt. Däremot har Elmer haft flera vakentimmar och det är så mysigt när han nu börjar följa oss (och leksaker) med blicken, och ännu roligare blir det framöver då vi kan leka på dagarna han och jag. Jag längtar!

Nu sitter älsklingarna i soffan och kollar på fotboll och jag ska nog joina dem ett tag. Får passa på att mysa lite nu, trots skiten på tv:n :)


Mina älsklingar just nu i soffan ♥


Vackert väder

Vilket fint väder det är idag! Jag har varit riktigt sugen på att gå ut en sväng med Elmer, men vi har inte hunnit så långt än. Pappa F åkte till skolan idag strax efter kl 7 och lillfisen och jag sov till 9 då det var dags för käk. Efter det byttes det blöja och jag rengjorde hans navel som förövrigt trillade bort idag, så skönt för honom att slippa den. Han har haft ont av den sen igår och den har varit rejält blodig men nu är den äntligen borta!

Efter blöjbytet klädde jag på honom och när jag skulla lyfta upp honom så kom det världens spya på både honom och på hela skötbordet - bara att börja om proceduren en gång till. Tur man har tvättmaskin i lägenheten ;)

Elmer var vaken en timma ungefär på morgonen men sen dess har han sovit. Han gör visserligen inget annat än sover, de senaste 2 dygnen har han varit vaken typ 2 timmar, men efter prat med BB igår så verkade det inte vara någon fara så länge han äter - och det gör han ju. Även om han kräks en del, men det gjorde ju Enya också så jag är inte direkt orolig.

Fredrik slutar snart skolan och frågan är om jag hinner ut en sväng innan dess? Vore trevligt om han kunde följa med på promenad också, men vid kl 14 ska vi till BVC på kontroll och efter det kommer en kompis till F på besök. Känns som tiden blir lite knapp då tyvärr. Men nu när solen äntligen visar sig så känner jag att jag måste få lite frisk luft, så även om det blir en kort promenad så blir det ju ändå något.



Hoppas ni har en bra dag i vårsolen!

 


Nu är vi äntligen tillbaka!

Det har varit rätt dött här inne sedan Elmer föddes, men såklart beror det på att jag inte haft någon lust med bloggen och för att jag varit alldeles för trött, men nu känner jag mig hyfsat fit for fight igen!

Det har nu gått över en vecka sen lillfisen kom till oss och det har varit den bästa veckan i mitt liv om jag får säga det själv. När Enya föddes mådde jag jättedåligt, det började med en tuff förlossning, och inte förrän efter 3 månader började jag känna glädjen i att vara mamma, vilket var väldigt påfrestande psykiskt.

Men nu har allt gått jättebra, över förväntan och jag mår faktiskt riktigt bra! Förlossningsdagen var lång, men när de väl tog hål på hinnorna så tog det bara ca 2 timmar så var han ute. En drömförlossning om jag jämför med sist! Visst har jag haft ont i efterhand, men trots allt så har det bara gått en dryg vecka och om man ser det så, så har återhämtningen gått fort och det är jag så tacksam över!



Vi har förresten fått världens goaste lilla kille, och vi är så stolta över honom. Enya är riktigt stolt hon också och första veckan hemma har gått väldigt bra. Vi hade väntat oss både ett och två besök om nätterna, men hon har sovit sen dag ett och inte vaknat en enda gång. Megaskönt för både henne och för oss :)

Det hon antagligen tyckt har varit jobbigt är att jag inte haft ork att leka med henne. Det har blivit soffhäng för det mesta och visserligen har hon nöjt sig med det, men hon har även varit iväg några gånger med Fredrik så hon fått göra lite annat än bara ha tråkigt här hemma.
I slutet av veckan märke vi av att hon tycker det är jobbigt att inte få all uppmärksamhet här hemma, så hon har haft en lite svajigt humör. Tjafsat emot, skrikit och har fått för sig att göra en massa dumheter, men så blir det väl. Det är ju en rejäl omställning även för henne och det är inte lätt för henne att anpassa sig till det nya så fort. Men de kommande veckorna hon är hos oss hoppas jag det kommer gå bättre och bättre. Lillebror är ju här för att stanna och det kommer ta ett tag säkert innan hon inser det.

Men trots allt så har hon varit en ängel mot Elmer och hon är så duktig! Hon pussar honom massor, säger att hon älskar honom och hon vill gärna mata honom och hämta blöjor när det är dags att byta. En riktig gullunge för det mesta alltså! Och trots att jag har två älsklingar här hemma är det väldigt tyst nu när Enya är hos pappa.. Det är så tomt utan henne, jag vill ju helst ha hela min familj hos mig. Det är då jag mår som allra bäst! ♥


mina fina ♥


Min underbara familj ♥



Världens finaste Elmer! ♥

Lördagen den 20/3 kom han äntligen till världen, vår efterlängtade Elmer!
3550 g och 48 cm och såklart världens finaste lilla kille :)





Skriver mer en annan dag, jag är fortfarande lite medtagen och har inte mycket ork än att bara sitta i soffan.
Fler bilder kommer givetvis då också!


9 dagar

Ynka 9 dagar kvar till beräknad förlossning nu och just för tillfället så känns det som att det aldrig kommer bli någon igångsättning, men det SKA det bara bli om det så är det sista jag gör!

Som ni förstått så blev det inget med det i tisdags, utan jag fick en ny tid imorgon. Det sura är att vi sagt till Enya att lillebror kommer vara här nästa gång vi ses, men så blir ju inte fallet, om det nu inte sätter igång av sig självt såklart.. Känns så dumt att "ljuga" för henne, men förhoppningsvis är det något som hon inte kommer lida av i framtiden ;)

Så, fredag förmiddag it is. Då får vi säkert domen, och vi håller verkligen tummarna för att det blir av snart! Det är riktigt tröttsamt att vänta nu, speciellt när man ställt in sig på en sak och så blir det inte så..


Hur som helst så har de här extra dagarna givit oss liiite mer tid att hinna klart med allt. Det är kläder som ska tvättas, en väska som ska packas, ett förlossningsbrev som ska skrivas, en vagn som ska tvättas och lite annat. Men det ska vi nog hinna med :)

Idag ska vi i alla fall ta oss an lägenheten så den är relativt fin ifall det blir snart. Å andra sidan är det ju skönt att ha det nystädat innan Enya kommer imorgon så det är ju inte i "onödan" det görs i alla fall..

Kanske kan jag även få min kära sambo att baka lite fler bullar? Han och Enya bakade kanelbullar för första gången förra veckan och de blev himla goda! Tyvärr var det inte så många, och efter att en och annan bulle hittat vägen till våra magar, så behövs det göras några fler :D


Till min favorit



Älskar dig! ♥


Tillbaka från sjukan..

..och kan bara konstatera att det här är en jävla skitdag!!
INGET går någonsin som "planerat".. :(

16/3

Idag är det då äntligen(?) dags..

I ärlighetens namn så har jag inte varit så nervös de här senaste dagarna som jag trodde att jag skulle vara. Lite skönt det visserligen, men jag antar att det kommer när jag sitter i bilen på väg in sen. Lite läskigt är det även att jag kommer vara ensam, men hey - det är ju ändå bara en undersökning jag ska göra idag. Så farligt är det ju inte :)

Jag har däremot fått stränga order av min sambo att jag måste ringa till honom direkt när jag vet vilket datum det blir, helst vill han att jag ska skicka ett sms direkt när hon avslöjat det för mig. Men det kommer jag såklart inte göra, utan jag håller honom lite på sträckbänken, snällt va?

Fast förresten vet vi ju inte säkert OM vi får något datum eller inte, det beror helt på om jag är mogen att sättas igång eller inte. Men vi hoppas på det bästa såklart!

Klockan 13 är tiden jag ska befinna mig på sjukhuset. Några timmar kvar med andra ord, men eftersom jag har lite att göra innan dess så avslutar jag detta nu..

Återkommer antagligen lite senare idag! :)


Glömde ta magbild igår så den här får duga.. Blir ju inte direkt bra när man fotar själv ;)


Förresten var jag på vårdcentralen igår och fick veta att jag hade en virusinfektion i halsen. Inte jättekul att veta direkt eftersom jag kan smitta bebisen, men ändå skönt att det inte var halsfluss.

 


Imorgon smäller det!

Ja, nu var det sådär länge sen jag skrev igen.. Det har bara inte blivit av.
Däremot har jag haft det himla bra sen sist, även om jag haft en hals som strulat litegrann.. Den ska dock kollas upp idag, jag blir ju lite nervös över att smitta bebisen sen, så det är lika bra att gå till farbror doktorn. Hellre en gång för mycket än en gång för lite, eller hur?!

Det känns lite konstigt att jag inte kommer träffa Enya ensam något mer, utan när hon kommer till oss nästa gång så har vi helt plötsligt en liten bebis att ta hand om också. Känns riktigt riktigt konstigt, men jag hoppas det kommer gå bra, både för oss ovana föräldrar och för lillskrutt som blir storasyster för första gången :)

För kan ni tänka er att jag ska in till sjukan IMORGON och kollas upp inför igångsättningen?! Dagen D är äntligen här, och har vi tur så har vi en bebis hos oss innan veckan är slut.. Heeelt sjukt! Men FYYY vad vi längtar! :D

U-M 55 år!

Idag fyller min kära mamma år, hela 55 st har hon fått uppleva nu! ;)
Vi säger såklart grattis till henne! Vi ses snart igen :)

Puss o Kram från oss!


Enya med mormor senast vi sågs :)


Tisdag

I förmiddags var Enya och jag på öppna förskolan en sväng för att Fredrik skulle få plugga lite i lugn och ro. Vi var borta i 1 ½ timma ungefär och det kändes toppen att få komma hemifrån lite!
När vi gick hem så värmde vårsolen på oss och det var bar mark nästan hela vägen när vi gick, hur underbart är inte det? Känns som våren är på G nu!

Det blev lite käk och disk och sen åkte Fredrik hemifrån, först för att prova skridskor och sen för att klippa sig, innan han åkte till jobbet för att ha föräldramöte. Med andra ord är han borta hela kvällen och Enya och jag är själva.

Det är synd att jag inte är lite mer mobil just nu, för helst av allt hade jag velat tillbringa eftermiddagen utomhus, men istället har vi haft mys här hemma. Vi har busat en massa, lagt alla hennes pussel, läst böcker och nyss fick hon tillåtelse att titta lite på barnprogram. Snart är det dags för mig att köra igång en maskin tvätt och lite senare blir det att laga mat. Är faktiskt hungrig redan nu, men ett tag till väntar vi nog innan vi äter, annars blir vi så hungriga ikväll.

Nej, bäst att ta tag i tvätten så det hinner torka till imorgon. Det är SÅ tråkigt att ha tvättställningen framme!



sötnosen i soffan just nu.. :)


Idag kommer Enya!

Om en timma är det dags för mig att gå till dagis och hämta hem mitt hjärta. SOM jag längtat efter henne!
Ska bli helt underbart att få ha henne hemma nu ett par dagar, men tyvärr blir det inte så länge då hennes pappa m. familj hade andra planer på fredag - och därmed fick vi inte en sista myshelg med henne innan lillebror kommer. Känns såklart riktigt surt, men som kompensation så ska vi ha henne ledig från dagis på torsdag och hitta på mysiga saker med henne då istället, så det hoppas jag blir en bra dag för oss alla tre!

Igår hade vi som sagt storstädning här hemma och nu ser det faktiskt riktigt bra ut. Gött det!
Skulle lagt ut bilderna igår egentligen, men hade såå ont i kroppen efteråt så bilderna kommer här istället..


Det första vi gjorde var att langa över vårt gamla köksbord med stolar till Lollo, och sen bar vi in det svarta vi hade i vardagsrummet.. Det blev SÅ mycket bättre, nu får vi plats allihop ordentligt och Enya behöver inte längre sitta på kanten. Kanon!



Och eftersom vi nu efter vi ställt in bordet och stolarna i köket så blev det en väldans stor yta tom i vardagsrummet, så där ställde vi istället Enyas gamla hylla.. Det blev också jättebra (även om vi inte fyllt upp den än) och tanken är att bebisen ska få sin hörna där i vardagsrummet, där babysittern och babygymmet kan stå utan att det står ivägen.



Men då Enya inte hade någonstans att göra av sina saker nu, blev vi ju tvungna att inskaffa något annat.
Så den här gången blev det en trapp-hylla med lådor istället, så hon bättre kan hålla iordning på sina saker. Än har hon ju inte haft den så länge men hon blev jätteglad för hyllan och hon har lite bättre koll på var saker och ting ska ligga..




Lite annat som är nytt är att vi ställt ner fåtöljen vi hade i hallen, till källaren och nu står det ett skötbord där istället. En tillfällig lösning bara, så länge som vi anser att ett skötbord är nödvändigt. Men det känns helt okej det med, för skulle lillfisen bajsa rakt ut så finns det en dörr där som tar emot det mesta.. Är ju kanon ;)




Sen blev det ytterligare en tillfällig lösning, fast den här gången i sovrummet. Vi flyttade bort en av våra hyllor och ställde på kortväggen (syns inte på bilden), vi flyttade sängen en bit och ställde in spjälsängen, nybäddad och klar. Vi har även bytt sida jag och Fredrik, så nu är det jag som kommer ligga närmast lillen då det är jag som lättast vaknar om nätterna. Sen borrade vi även upp ljusrondellen på väggen, mysigt med lite ljus där inne nu då det varit helt kalt på väggarna tidigare.



Och sen det sista. Våra nya vägglampetter vi fick från Partylite (ljusmötet) jag hade, har vi fått upp i hallen bredvid spegeln. Blev också kanonbra, även om jag tycker att de hamnade liiite för högt upp. 




Är i alla fall helnöjd med hur det ser ut just nu, känns kanon!


Storstädning står på schemat

Ja, som rubriken lyder så står storstädning på schemat idag. Fredrik mår mycket bättre så idag ska alla äckliga baciller ut ur vårt hem! Jag har klarat mig denna gång med och det är jag så glad över, och jag hoppas inte att vi åker på något annat nu innan förlossningen.

Imorgon får vi äntligen hem Enya igen. Det har varit en lång och tråkig helg, utan mys med någon. Fredrik har jag hållt mig undan ifrån och Enya har ju som sagt inte varit här, men imorgon får vi ta igen allt mys. Ska även fråga hennes pappa om vi inte kan få ha henne en dag extra, då detta skulle varit vår sista helg tillsammans med bara henne.. Hoppas det går bra så vi kan få lite fredagsmys med henne på fredag i alla fall ♥

Fredrik är redan i städartagen hör jag så det är bäst jag hjälper till.
Det är rätt mycket förändringar här hemma nu och precis just nu så håller han på med en till..

Hörs senare med lite bilder.
Ha det så bra! :)

.. Eller inte..

Nej, vissa saker blir inte alls som man tänkt.

Istället för kalas, istället för att ha Enya hemma, istället för att mysa med mina älsklingar i helgen så sitter jag nu så långt från Fredrik jag bara kan. Han är nämligen magsjuk :(

Han mådde lite sådär imorse men åkte ändå till jobbet, men precis innan jag skulle kliva in till barnmorskan så ringde han och sa att han var på väg hem. Så snabbt som ögat ringde jag Enyas pappa och bad honom ha Enya lite längre, vi vill ju inte riskera att hon blir magsjuk igen, och det gick bra. Tack!

Nu håller jag bara alla tummar och tår för att jag slipper bli smittad! Jag vill verkligen inte spendera de nästkommande dagarna på toan, men främst av allt så vill jag verkligen inte spy. Usch, jag hatar det! Lite bajs är ju bättre isåfall ;)

Fredrik spyr i alla fall inte längre, och det är väldigt skönt. Toan har han besökt 2 ggr sen jag kom hem vid 16 och han har fått i sig lite i magen så förhoppningsvis går det åt rätt håll.

Nu ska vi kolla på en film, men snart blir det lite käk, i alla fall för min del. Sen ska jag trycka i mig ytterligare 15 st vitpepparkorn och hoppas på att det hjälper att hålla mig frisk!

Underbara fredag

Härligt väder idag igen, men alldeles för kallt för mig just nu. Så istället för att gå ut så tar jag mig ett dopp i karet, det ska bli skönt!

Måste ju ändå göra mig iordning inför resten av dagen, då ett besök hos MVC ligger närmast. Antagligen det sista besöket nu innan lillfisen kommer ut, vadå sjukt?! Tiden går ruskigt fort nu! Men det ska bli skönt sen när han kommit till världen, vi längtar nåt enormt! :)

I eftermiddag kommer även Enya hit igen, ska bli kul att få hem henne. Längtar ju som en tok efter henne när hon är hos pappa. Och ikväll ska vi till Wille på kalas så det ska bli trevligt. Ser fram emot eftermiddagen/kvällen kan man säga!

Men fram till dess blir det badet som sagt, sen lite paketinslagning och iordningplockande.

Hejs!

I'm off

Vaknade av att Lollo ringde, klockan var ju ändå 10 så det var lika bra att kliva upp. Nu har jag precis ätit frukost bestående av två köttbullemackor samt ett glas oboy, himla gott! Ska bara fixa iordning mig litegrann och sen går jag över till Lollo och Felicia och pratar bort några timmar. Det ska bli trevligt! Får bara hoppas jag slipper halsflussen de båda har haft, men jag får se till att sprita mig när jag kommer hem igen. Då ska det nog inte vara någon fara :) Hörs!

Sunshine

Uppe med tuppen idag, eller i alla fall vaken med den. Vaknade såklart när Fredrik skulle iväg till jobbet och kunde därefter inte somna om. Typiskt när man väl får sova länge. 

Nåja.. Idag är det en fin dag, solen skiner och jag hör fågelkvitter in till vårt vardagsrum. Härligt!
Nästan så jag har lust att ta en promenad, får se om jag orkar. Annars så lockar ju i alla fall vädret en himla massa, kanske skulle jag klä på mig lite varmt, ta med mig en stol ut och sätta mig på balkongen och sola lite?



Helt värdelöst

Vet ni hur det är att diska med jättemage? Helt hopplöst. Titta bara.. blött blött.



Tror ni att jag kan ta det här som argument med min kära sambo så jag slipper diska?


Nä, det trodde inte jag heller.

Nu är det jul igen

Vad glad jag är över att inte behöva gå ut idag. Fy sjutton för mer snö! Jag som trodde på allvar att våren var på väg nu med sitt blask men ack så fel jag hade!

Istället för att vara ute, har jag istället suttit här. Typ hela dagen. Mest för att jag inte har något vettigt liv,
men också för att det finns en del roliga grejer att titta på. Som tradera exempelvis, och modebloggar. Inspirerad blir man verkligen!

Annars kan man också göra lite av det jag gjort idag. Betalat räkningar, mailat dåliga tradera-säljare och tjatat om paket, mailat kommunal samt skickat ett klago-mail till hyresvärden. Får bara hoppas att jag får något gensvar, jag kan tänka mig att det blir av den arga typen men det struntar jag i. Jag har rätt att tycka, så då tycker jag. Helt rätt av mig!

Lite annat nyttigt ska jag ge mig på också,
diska lite, plocka ner tvätten och flytta vagnen till förrådet.
Aja, åtminstone innan kl 17, annars blir älskling arg. Grrr! ;)




Sug

Ny månad, nedräkningens månad har börjat. Känns helt sjukt att det bara är ca 20 dagar kvar innan vi har lillfisen hos oss, efter all den här väntan.. Men spännande såklart och även om det kommer vara väldigt omtumlande i början så kommer det bli helt underbart! ♥


Den senaste tiden har jag känt sug efter så mycket. Sug efter godsaker, sug efter shopping, sug efter bättre väder osv, osv. Jag erkänner att jag inte kunnat hålla mig ifrån sötsuget, utan det har åkt ner både en och två(hundra) godisbitar på senaste tiden och jag har säkert gått upp en massa i vikt. Men det struntar jag faktiskt i just nu, huvudsaken är att jag har motivationen sen att få bort allt överflöd sen efteråt.. men det ska jag i alla fall kämpa med, jag trivs inte i kroppen jag har nu och heller inte i den jag hade innan graviditeten.. Nej, den ska bort! Eller ja, i alla fall omformas lite :)

I övrigt så är jag sjuuuukt sugen på att åka till GeKås. Har visserligen varit sugen på det sen jag var där sist, men hade jag bara haft lite pengar över så hade jag kunnat åka just NU. Eller helst redan igår. Det finns så mycket fint där nere som jag skulle vilja ha, både till hemmet och till ungarna. Säkert ett och annat till mig själv också, och till min fina karl förstås.. Men men, vi får spara lite och se om vi kan åka efter bebisen har kommit, det skulle vara helt okej det med. Bara jag kommer dit inom en snar framtid, hihi :)
Vet ju att vi ska åka ner till mamma i maj, och kanske skulle vi kunna ta den vägen om Ullared? En rejäl omväg visserligen, men om vi lämnar barnen på vägen ner, handlar lite och sen åker tillbaka och sover över så skulle det kännas helt okej. Åhhh, hoppas det blir av!


Annars då?
Jo tack, jag är genomförkyld och har varit i en vecka snart. Börjar bli aningen tröttsamt nu! Vet dock inte om det är en vanlig förkylning eller om det är graviditeten som orsakar det, men det är skitsamma egentligen. Vill bli av med det nu, så jag kan bli mitt vanliga jag igen. Huvudsaken är att jag mår bra under förlossningen, för just nu vet jag att jag inte skulle orka med att föda barn, inte när jag mår som jag mår. Men klart jag blir frisk till dess, eller hur? :)

RSS 2.0