Valborg

Har en gnällig lillfis här hemma nu så det är nog dags att försöka få honom att sova en stund. Under tiden han sover ska jag plocka iordning lite här hemma, ser förjävligt ut rent ut sagt.
Efter lunch ska jag och Elmer knalla bort till pappa och ta lite kort på grejer han ska lägga ut på blocket och där stannar vi till Fredrik slutat jobbet.
Då åker vi direkt till CityGross och handlar lite inför kvällen och hämtar upp Enya på vägen hem.
Sen blir det premiärgrillning och om regnet inte öser ner ikväll så blir det att kolla på brasan uppe vid Malforsbron, vore ju kul om Enya fick gå på lite valborgsfirande.. :)

Så ser vår dag ut, vad ska ni hitta på denna valborg?

Onsdag igen

Har varit tre rätt lugna dagar, en del promenader och lite skitsnack med Lollo. Trevlans!

Elmer och jag var på BVC i måndags, han hade gått upp bra i vikt och allt såg fint ut. Vi pratade lite igen angående hans kräkningar osv, men sköterskan tyckte inte att vi ska oroa oss. Han verkar ju må bra, så vi ska fortsätta som vi gjort..

Däremot har jag själv kommit på att Elmer blev aningen kinkigare och kräktes mer efter månadsdagen då vi började ge honom D-droppar. Sen han kaskadkräktes 2 ggr i lördags bestämde jag mig för att sluta ge honom dropparna och än så länge (peppar peppar) har det faktiskt varit lugnt på kräkfronten! Jag berättade om mina misstankar för sköterskan och hon tyckte att vi ska hålla uppe i en vecka och sen testa igen för att veta säkert. Hon hade aldrig varit med om någon som reagerat på dropparna förr, men någon måste ju vara den första. :/

Det vi annars gjort är att vi låter honom äta mycket saktare nu, det tar ju lite längre tid givetvis men bättre det än att han ska få i sig maten för fort. Dessutom har han börjat äta mer nu igen, efter ett uppehåll då han inte velat ha så mycket mat.. Kan ju varit därför han varit lite kinkig efter maten, mer hungrig med andra ord. Fast lite upp och ner går det allt, inatt ville han knappt ha någon mat alls, imorse åt han 165 ml och senast bara 140 ml.. Men han är ju inte mer än människa, ibland är man ju mer hungrig än andra gånger, så är det bara.

Men huvudsaken är att han får behålla maten i alla fall och han är en rätt så nöjd bebis numer, så jag är mer än nöjd! :)



suddig bild från igår då han pratade med sig själv i spegeln :)


Senaste dagarna

Några bilder från de senaste dagarna..



Mina ♥:an innan fotografering på Droppen i onsdags




Enya och Elmer på Elmers 1-månadsdag.. på väg till Droppen





Fredagen tillbringades utomhus.
Först matade vi änder och sen var vi i lekparken. Hade lilla kassa kameran (därav de rosa bilderna) eftersom den stora var på reparation..



På fredagkvällen hade vi äntligen fått tillbaka vår kamera så då blev det lite fredagsmys i soffan



Efter två rejäla kaskadspyor i lördags fick Elmer duscha för första gången,
det gillas bättre än badkaret!





Igår lånade vi med oss Enya och for på kalas. Enyas kusin Viktor blev 3 år i veckan.
Trevligt med kalas och väldigt gott med fika :)


Idag var det dags igen

Jaha, då är soffan återigen full med potatismjöl.. riktigt fin är den! :S
Anledningen? Jo, Elmer lade en kaskadspya igen under tiden han åt. BLÄ! Som tur var hamnade nästan allt på honom och på mig, men soffan fick sig även en skvätt.. Fattar verkligen inte varför han kräks som han gör, jobbigt är det! :(

Nu är det läggdags för Enya och vi ska alldeles strax läsa saga. Två kortisar blir det och sen hoppas jag att hon stannar kvar i sängen idag. Igår var det ett helsike, men jag är precis lika envis som hon så man kan säga att jag vann efter en viss tids kämpande ;) Hon har verkligen börjat knöla vid läggdags och jag vet att det är trots, men fyyy.. ikväll hoppas jag verkligen att jag slipper! Extra jobbigt att ha hand om henne själv, men det får ju gå såklart..

Nej, nu blir det saga!

Kontroll på Bvc

Idag gick det jättebra att lämna Enya på dagis! Jag tog med mig Elmer in och de flesta barnen som var i tamburen var jättenyfikna på honom och tyckte att han var söt. Enya stod mest bredvid och iakttog, hon sa innan vi gick in att de andra inte fick titta på lillebror, men väl där inne vågade hon inte säga något ;)

Jag fick inte ens en kram när jag gick. Vadå skillnad från i måndags då hon blev ledsen?! Nu sprang hon iväg direkt med kompisarna och jag fick knappt ett hejdå, men bättre det än gråt ;)

Kl 10.30 var jag och lilleman på Bvc för besiktning. Han fick godkänt! Han växer fint och verkar må bra, även om han börjat bli mer och mer missnöjd när han är vaken. Vet inte alls vad som är fel, vi pratade om att kanske testa komjölkfri ersättning men kom fram till att vi ska avvakta. Nu är det inte för att vi tror att han är allergisk, men som sköterskan sa så kan så små barn ha problem med den stora näringen som finns i komjölk, och att magen fungerar bättre med den ersättningen.. Men vi kör på den vanliga ett tag till, märker vi ingen skillnad i hans humör så får vi väl testa!

Elmer är en stor kille nu, vilket vi märkt på kläderna. Från att ha haft strl 50 till typ en vecka sen så har han nu strl 56 och det är nästan på gränsen till för litet. I alla fall bodys, för han har så korta ben så strl 50 funkar ett tag till och 56 sitter bra. Han ligger nu på stadiga 53 cm och har en vikt på 4390 gram, så på en vecka har han ökat 370 g, bra där! :)

Snart är det dags att gå och hämta Enya på dagis igen, i SNÖN. Blä för snö, så vi håller oss gärna inomhus idag. Elmer är på riktigt dåligt humör för tillfället så det är bäst jag ägnar lite tid åt honom nu innan vi går..


Hoppas ni får en bra dag alla!

Elmer 1 månad ♥

Tänk att det gått så fort, redan! Känns som igår när vi låg där på förlossningen och väntade spänt på vad det var för liten kille där inne i magen, men samtidigt känns det som att han alltid varit med oss. Det är allt bra konstigt det där :)

Men han är så söt vår lilla Elmer! Tiden blir bara roligare och roligare med honom och vi ser fram emot alla bus han kommer hitta på framöver :) För visst ser han ut som en liten busunge? ;)



elmer igår..
checka frillan, det går inte ens att kamma ner det.. hihi ;)


Så surt!

Idag blir Elmer 1 månad. Tiden går så fort, men det är såå kul samtidigt att han är med mer och mer för varje dag som går. Idag har han firat sin dag med att vara vaken mitt på dagen vilket typ aldrig hänt förut, och inte bara en stund heller, utan i 4 timmar! :)

Lillkillen var rejält svårsövd men nu har han faktiskt sovit i ca 40 min men han sover inte jättehårt utan vaknar till då och då. Sötnosen ♥

Enya är iväg, så Elmer och jag är själva. Hon skulle åka till morfar senare idag egentligen, men efter vi kom hem från vår vanliga tur till Öppna förskolan så sa hon att hon ville åka till morfar direkt. Så vid kl 14 var morfar här och hämtade upp henne, de skulle hem till honom men han hade cykel med sig ifall Enya blev trött, då skulle hon få sitta på pakethållaren medan morfar såklart leder cykeln hela vägen hem..

Igår var vi förresten på NetOnNet och lämnade in vår kamera, den har krånglat tillräckligt nu tycker vi! Går inte ens fälla upp blixten och inte funkar det att göra det som står i kameran heller, så nu är den på reparation. Någon reservkamera fanns inte att låna heller, så nu står vi här utan. Så surt eftersom jag hade velat ta fina månadskort på Elmer, men det får vi visst klara oss utan. Har iofs tagit några med min lilla kamera, men det är inte alls samma sak..

Fullt hus

Det har varit mycket nu de senaste dagarna + att jag inte känt mig helt hundra. Känner mig visserligen inte bra än (magen som krånglar) men idag struntar jag i det.

Enya har varit på dagis idag och hon blev lite ledsen när jag gick och hade varit lite småledsen på förmiddagen, men sen hade det gått bra. Skönt det!

Just nu är vi alla hemma och väntar på besök. Fredriks syster + två andra tjejer ska komma hit på lite fika, mest för att titta på lille Elmer såklart :) Troligtvis har den ena tjejen med sig sina tvillingsöner också, så det blir fullt hus!

 


Finally friday

Borde verkligen ge mig ut på promenad med lilleman men jag fryyyser så! Visst, jag SKA ut men frågan är om jag ska ta mig en dusch innan så jag tinar lite? Eller så är det bäst att göra tvärtom, gå ut och sen värma mig i duschen? Verkligen ett jobbigt problem jag har, inte sant? Haha..

Elmers mage går åt rätt håll nu igen! Bajsade två gånger igår faktiskt och en gång imorse vid maten så vi är riktigt glada här hemma. Dessutom hade vi en kräkfri dag igår, vilket vi inte haft på många dagar. Kommer visserligen lite småskvättar ibland men inga kaskader! Vågar inte riktigt ropa hej än, men jag är lycklig så länge han håller kvar käket i magen :)

En annan förändring som hände igår var att han började äta mer mat. Från att ha nöjt sig med 135 ml färdigblandat (ibland oxå lämnat mat) så äter han nu 165 ml. Stora killen :)

Just nu ligger lilleman på en filt på golvet och knorrar. Han har sovit hela tiden sen natten, så snart tycker jag att han borde vakna lite. Han har lite svårt att ligga plant utan en massa grejer runt om honom, det är därför han knorrar. Känner sig nog inte riktigt tillfreds med att ligga så, och antagligen är det också därför han har svårt att somna själv i spjälsängen. Han är van att somna på pappsen så närheten har blivit viktig för honom och under insomningen allra mest. Men vi har honom på lite avvänjning så att säga nu, så han blir mer vän med spjälisen, för på natten efter maten är det ett helsike att söva om honom.. Och en trött mamma + en missnöjd bebis går inte riktigt hand i hand.. Därför vore det så skönt om han kunde somna utan problem :)



elmer just nu


Eftersom molnen försvunnit en del och solen kommit fram så har jag bestämt mig för att ta den där promenaden nu i alla fall. Lika bra att passa på medan solen värmer och när Elmer ändå sover. För sen ska vi in och leka lite, om han vaknar vill säga :)


Min lilla bebis

Det här funkar inte längre..
Ersättningen vi bytte till alltså. Elmer har inte bajsat sen i förrgår så de där Minifom-dropparna var med andra ord inte miraklet, utan den dyra Lemolacen. Nu har jag fått nog av att han är ledsen så fort han är vaken, så när pappsen kommit hem från jobbet (vilket är vilken minut som helst) och han fått vila lite, så tar vi en sväng till affären!

Struntar helt i om Elmer inte håller sig mätt så länge på Lemolac, utan vill han äta oftare än varannan timma så varsågod! Hellre det än en missnöjd unge som inte kan bajsa. Stackaren!


Efter affären sen blir det en promenad med mina grabbar. Har inte varit ute idag än men vädret är skitfint så det blir toppen! Imorgon kommer Enya hem igen och jag ser fram emot en fin helg tillsammans med min fina familj! ♥


elmer med standardminen ;)


En liten lista :)

Vilken svordom använder du mest? Fan, helvete och jävlar ligger nog på delad förstaplats
Äger du en iPod? Nej, men jag borde kanske köpa mig en?
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Lite olika, men just nu blir det runt 2 och 6 inatt. Matdags för lillen
Hur många resväskor äger du? Ingen
Använder du flip-flops? Nope
Var köper du dina matvaror ifrån? Oftast Ica men även Hemköp, beror lite på var jag befinner mig
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Oh ja!
Vilken var den senaste filmen du såg? Den nyaste "Fredag den 13:e"
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Beror på om jag är barnledig eller inte :)
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Kläder, och skor!
Har någon någonsin kallat dig lat? Hahaha, skojar du?
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Verkligen inte, jag har inga problem med att sova!
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Bara Enya som har en cd-spelare och i den ligger Smurfarna
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Volbeat står nog högst på listan just nu!
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nix, inte vad jag uppfattat som någon hemlighet iaf
När var senast någon stötte på dig? Hehe, jadu.. I oktober 2008 skulle jag tro ;)
Vad åt du till middag senast? QP från Donken, nyttigt värre
Använder du huvtröjor? Väldigt sällan
Kan du vissla? Inte så värst bra, men lite ljud kommer det i alla fall
Vem var den senaste som ringde dig? Fredrik
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Berg- och dalbanor, bara de inte är för höga ;P
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Absolut!
Vilket riktnummer befinner du dig i? 013
Tittade du på tecknat när du var liten? Japp, och jag gör det nu med tillsammans med Enya
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Hyfsat stort, Ikano-huset i Linköping
Hur många syskon har du? Ett, en äldre bror
Är du blyg inför det motsatta könet? Inte mer än vad jag är inför folk av samma kön
Vilken film kan du alla replikerna till? Alla? Då blir det nog ingen, men kan väldigt många från Dirty Dancing
Äger du några band t-shirts? Jodå! Har nog någon kvar med Backstreet Boys (ägde 9 st som mest), har en Winnerbäck, en Gessle och en Melody Club :P
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 st, 3 st vanliga samt en barnstol
Läser du för skojs skull? Läser? Böcker? Njae.. Men bloggar, ja!
Pratar du några andra språk? Engelska och väldigt lite tyska
Diskar du din egen disk? Ja, och resten av familjens
Har du gråtit offentligt? Jadå!
Har du en stationär dator eller en laptop? En stationär, men vill ha en laptop också!
Försöker du alltid lära dig nya saker? Nejnej
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Ja, tatuering
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Beror lite på vad man hittar på
Kan du kasta macka? Ibland får jag till det
Har du någonsin varit på Jamaica? Nope. Men som onödigt vetande tyckte jag som liten att deras flagga var den allra finaste ;P
Vad har du med dig in på bion? Godis oftast
Vem var din favoritlärare och varför? Per-Arne i högstadiet var favoriten, bara för att han var bäst helt enkelt
Har du dejtat någon av en annan religion? Nej
Vad har du för väder?  Just nu är det mörkt, några plusgrader varmt
Har du en blogg? Gissa?
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Foto såklart! Och engelska
Gillar du att flyga? Har faktiskt aldrig gjort det
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Han måste ha samma humor som jag, annars funkar det inte ;)
När sov du senast på golvet? Det var ett år sen ungefär, innan F fick sin snarkmaskin och jag inte stod ut att höra honom. Lade mig då på golvet i vardagsrummet och sov vidare
Vilken är din favoritdrink? Vet inte? Men brukar köra på bacardi razz + fanta exotisk när jag blandar själv
Gillar du din boende-situation? Börjar bli lite trångt nu, men jag trivs här
Vilken är din mammas hemstad? Hon kommer från Linköping/Mjölby? men bor just nu i Mullsjö
Din pappas hemstad? .. och pappa har bott i Linköping hela sitt liv
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Många! Minst 8 iaf, helst!
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Inte fullbokade men stressiga titt som tätt
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Inte då. Tyst som en mus oftast, fram till högstadiet där jag ofta snicksnackade med grannen, men trubbel? Aldrig
Vilken är din favoritfrukt? Apelsin tror jag.. eller päron? eller?
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Inte ett dugg. Vet du hur många kalorier det är i en påse "Hjärtan" och en massa choklad? Det var nämligen det senaste jag handlade ;)
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Gammal! Hela 27, är inte det hemskt?
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Värre än värsta polisen!
Tror du på liv på andra planeter? Brukar inte tänka på det direkt
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Enyas pappa, när han vägrade ge mig Enyas gamla bilbarnstol som faktiskt var min. Istället sålde han den och det gjorde mig förbannad!
Tror du att Gud är man eller kvinna? En man
Vad var det senaste du åt? Choklad
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och, fast jag har nog lättare att prata med det motsatta könet
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Min pappa fick välja mitt eftersom mamma valde min brors, och jag fick heta Evelina efter en travhäst som pappa gillade ;P
Gillar du senap? Verkligen inte
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Inget, men har du nåt bra att komma med, säg det gärna
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Aldrig i livet!
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning?
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Inte eBay, men Tradera fyndar vi på ibland. Nu senast en ny overall till lilleman
Tycker du om att krama folk? Jodå, det gör jag väl
Skulle du säga att du är trendig? Nej, men jag önskar jag hade pengar till att hänga med lite mer i modet
Äger du en digitalkamera? Japp, en systemkamera
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Vadå jämförd?
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, oftast
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak
Tycker du att du är attraktiv? Inte ett dugg
Vad är du allergisk mot? Inget vad jag vet och tur är väl det! Var laktosintollerant som liten dock
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, kött är gott men jag vill inte se döda djur eller tänka på vad jag precis stoppat i mig
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Inte en blekaste?
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla! ;)

Bvc och spyor

Idag var det dags för Bvc igen, denna gången utan pappsen. Allt såg fint ut och fisen har nu kommit över 4 kg-strecket så han verkar ju få i sig maten iaf, även om han spyr upp en del. Magen har ju blivit mycket bättre sen förra veckan och han bajsar rätt löst nu så det är bra. Antingen är det ersättningen som gör att magen är bättre eller så är det dropparna vi har börjat med, eller helt enkelt blandningen av de båda.
Hur som helst så ska vi testa att gå tillbaka till den vanliga ersättningen nu för att se om han håller sig mätt längre, för så som det är nu kan det gå 2 timmar till han vill ha mat igen, och det är lite väl tätt tycker jag. Och inte vill han ha mer mängd heller, så det borde ju bero på att han bara blir mätt precis efter att han ätit och det inte håller i sig så länge..

Men på tal om spyorna så tog jag upp det med sköterskan och hon trodde inte att det var någon fara i och med att de där stora kaskadspyorna kommer så sällan. Hade det varit någon form av allergi så hade han spytt oftare och det är ju skönt att höra!

Elmer somnade i min famn på vägen hem och väl hemma la jag in honom i spjälsängen för att vänja honom att sova där även dagtid. Hör världens ljud som jag tror är för att han bajsar, men när jag kommer in i rummet så har han firat sitt Bvc-besök med ytterligare en kaskadspya! Hela bodyn, kudden, täcket, spjälsängsskyddet och madrassen fick sig en rejäl dusch och det droppade även ner på golvet. Usch och blä!

Så nu går tvättmaskinen för fulla muggar och Elmer har fått byta plats till babysittern. Han har nyss fått käk igen och nu får vi se om han håller sig vaken ett tag!



såhär ser han oftast ut när han kräks.. blä!


Det borde inte vara lagligt

Tack vare att lillfisen envisas med att ha sin vakentid (+gnälltid) på kvällen/natten mellan kl 23-03 så är jag allt annat än pigg idag! Speciellt när han sen vaknar halv 6 igen och vill ha käk, då är man sådär lagom mör som förälder. Den här veckan har jag tur som kan sova vidare efter morgonmålet, men nästa vecka då Enya är här och vi ska pallra oss iväg till dagis, ja då blir det värre.

Hur ska det gå?



En arg (trött) unge igår innan vi gick ut!


The very first day

Första dagen utan Fredrik hemma, känns sådär om jag ska vara ärlig. Vi saknar honom massor såklart, men Elmer och jag har klarat dagen rätt bra ändå.

Vi har hunnit med två promenader, en med Lollo på förmiddagen på runt en timma lång och en kortare sväng nyss innan det var dags för lillfisens käk. Han älskar verkligen sin vagn och somnar så fort han hamnar där i :)

Annars har han varit rätt mycket vaken, så vi har hunnit med att mysa en hel del och så har han kikat på sina figurer i babysittern. Börjar verkligen bli dags att köpa ett babygym nu för att se om han uppskattar det. Frågan är bara om vi ska köpa ett mjukt eller ett hårt?

Just nu ligger han i sin babysitter och snuttar frenetiskt på sin napp, han är såå trött men vägrar sova. Hade jag gått ut med honom nu så hade han somnat på stört, men han behöver lära sig att slappna av och somna själv också, så vi blir kvar inne resten av kvällen. Pappa F kommer hem sent men troligtvis är Elmer vaken vid den tiden så de hinner mysa lite tillsammans innan det är dags för sängen.




Vi saknar dig F!




Update: Elmer spottade ut nappen efter ett tag och nu sover han gott. Duktiga killen kan somna själv :) 


Elmer 3 veckor ♥

Idag blir lillprinsen 3 veckor gammal. Helt sjukt vad fort tiden går, men roligt att se hans utveckling såklart! Nu är han med mycket mer, han följer bra med blicken och fäster den, han vänder sig från sida till mage och tillbaka igen, och idag har han legat en bra stund och tittat på figurerna på lekbågen. Sötnosen ♥



Ikväll "firar" vi ifrån varandra. Grabbarna är på fest med pappa F's vänner och jag ska strax knalla över till Lollo för att snacka lite skit. Killarna blir dock inte borta så länge, så vi hinner njuta av varandras sällskap en stund innan det blir dags för sängen sen :)

Burning down the house

Gick ut från vardagsrummet och kände att det luktade bränt.
Just ja, jag höll ju på att koka vatten. För typ 2 timmar sen!




..och kastrullen blev ju liiite mer personlig än den var tidigare..


Så går det när man stänger dörren om sig.
Smartass!


Allt och inget

Fredag igår och det innebar att Enya åkte till pappa. Naturligtvis blir det tomt utan henne men då vi haft det lite kämpigt nu i veckan så är det samtidigt "skönt" att vara ifrån henne lite för att ladda batterierna. Det är tufft för henne nu med Elmer och vår uppmärksamhet som hon inte får 24/7 och det tar hon ut på oss genom att gapa och skrika, vara uppkäftig och inte vilja lägga sig på kvällarna. Antagligen blir det inte bättre de kommande månaderna, men till slut hoppas jag på att hon lär sig att lillbror är här för att stanna och att det egentligen bara är vanlig 3-årstrots hon går igenom.

Efter att Enya åkte igår hade vi världens slappartid. Grabbarna låg mest i soffan och sov medan jag satt här och njöt av min musik. Musiken är något som är otroligt viktigt för mig och tyvärr har jag inte tagit mig tid för den under graviditeten, men nu har jag funnit den igen. Det finns verkligen inget bättre än musik (ja, förutom familj osv då) men ni förstår. När man är lite deppig för tillfället och inget annat hjälper så finns det alltid någon låt och något minne som får mig på bra humör igen. Konstigt det där egentligen, men musik gör en lycklig. Håller ni inte med?

Kvällen tillbringades i mina grabbars sällskap såklart, men fick även tid till en promenad med Lollo och Felicia. Tack för det, det får vi göra om fler gånger :) Efter promenaden gick Elmer och jag in till pappa F och åt god mat och kollade på Talang. Efter det blev det sängen för mig som är dödligt trött om kvällarna då jag oftast är uppe tidigt och tar hand om Elmer.. Pappa F satt uppe lite längre för att ta hand om sista nattmålet och därmed kan jag meddela att han fortfarande ligger i sängen och sover..

Nu börjar det dock bli läge för frukost, så jag ska väcka min karl så vi får äta.
Hörs!



inte världens bästa bild, men såhär sitter vi ofta, lillfisen och jag :)


Skitsnack

De senaste dagarna har varit bra dagar. Vi har haft lite besök och sen har vi hunnit med ett BVC-besök med Elmer, ett läkarbesök med Enya och två besök på öppna förskolan för lite lek.

I tisdags var vi på BVC och det var ett besök som visade sig vara toppen. Elmer hade äntligen lagt på sig i vikt och vägde då över 3600 gram vilket var jättebra! Dessutom diskuterade vi hans bajsande en del och kom fram till att vi ska ge Minifom-droppar ett försök, ifall det är så att han har luftfickor i tarmen och därmed inte kan få fram bajset själv. Vi köpte dessa droppar direkt och gav honom första målet efteråt och redan samma dag bajsade han faktiskt själv! :D

Sedan dess har han faktiskt blivit mycket bättre, tack och lov! Han bajsar en till två gånger om dagen nu och vi slipper hjälpa honom med febetermometern. Konstigt att man som förälder kan bli så glad över lite bajs, men det blir man! ;)

Efter BVC var det dags att åka med Enya till snarkläkaren igen. Hon opererade ju bort polypen i november förra året och skulle därefter sluta snarka, men istället har det gått åt andra hållet - hon snarkar nästan desto mer. Nu såg läkaren att halsmandlarna är för stora, så nu väntar vi på en andra operation som beräknas ske inom 3 månader. Skönt att de gör något åt det såklart, men synd om henne som måste genomgå en operation till, nu dessutom en större, men det ska nog gå bra det med. Bara jag som mamma som blir så nervös kanske, men så är det väl :)

Hur som helst. Allt verkar gå åt rätt håll med båda barnen och även med mig själv, med de "problem" jag haft efter förlossningen. Snart är jag fit for fight igen, och nästa vecka ska jag börja mitt "nya liv" som innebär i alla fall promenader varje dag och förhoppningsvis får jag också suget till att börja träna.. Visst låter det bra? ;)



storfis och lillfis ♥


.

Förresten så är vi nog drabbade av värsta oturen jag och Fredrik, speciellt när det kommer till elektronik. Det var inte alls längesen vi köpte ny systemkamera och nu börjar den redan att krångla! Blixten är helt mongo och ibland vill den inte fälla upp sig även om vi kör på automatisk inställning, plus att bilderna blir riktigt suddiga även om de inte borde bli det. Usch vad det suger!

Får se om vi får iordning på den eller om vi måste lämna in den. Det sista vore ju rejält surt eftersom vi då står utan kamera helt.. Typisk!


Kontrast

Igår hade vi en jättetrevlig dag!
Vi var ute hela familjen i det fina vädret och umgicks med Lollo och Felicia. Barnen (ja, inte den minsta då) gungade, sprang runt och lekte, åkte rutchkana och busade en massa på förmiddagen. Efter en stund ute blev det dags för lunch och den intog vi hemma hos oss, en blandad kompott kan man säga. Fredrik och Lollo åt tacos, barnen fick korv och makaroner och jag åt potatisgratäng med kött. Så går det när man har rester ;)




Vi fortsatte att umgås fram till kvällen då det blev dags för Lollo och Felicia att gå hem. Då började F med att göra pannbiffar i massor och sen blev det käk för oss alla, och därefter sängen för Enya.
Fredrik och jag kollade på film men jag orkade inte titta klart, så jag gick och la mig. Elmer var smågrinig och snuttig som tusan och vägrade ligga i sin säng, så han fick ligga hos pappsen under tiden..

Imorse vaknade jag av ett hungrigt skrik så det var bara att kliva upp. Inte så svårt idag eftersom han sov ända till 7.30, lite lyx sådär. Stod i köket och fixade ersättningen och fick en rejäl chock när jag tittade ut! SNÖ! Hela marken är helt kritvit och det sitter även kvar snö i träden. Helt sjukt detta ju! Vadå kontrast mot igår då det var strålande solsken och över 10 plusgrader i skuggan!? Nej, nu räcker det, det är VÅR vi vill ha!



Nu har Enya och jag precis ätit frukost. Hon tog en rejäl sovmorgon idag till 9.30 så antagligen får hon stanna uppe lite längre ikväll. Gör mig i och för sig ingenting eftersom jag ändå är själv med barnen ikväll då F ska på hockey. Lite mamma-barn-mys ikväll med andra ord :)

 

 

 


Glad Påsk!

 



GLAD PÅSK
önskar
Enya, Elmer
Evelina & Fredrik!

:)


Långfredagen - en jättelång fredag

Haha, jaa.. En väldigt lång fredag igår, jag var så sjukt trött hela dagen!

Vi kom ju inte hem från sjukhuset förrän vid 3 natten till igår och så gick vi upp vid 9. Jag var också jättetrött sen dagen innan och det kändes igår kan jag lova!

Även om dagen var lång så kändes det som vi inte gjorde något vettigt alls igår. Vi gjorde oss iordning lagom till att vi skulle åka och hämta hem Enya, och då var klockan 16.
Elmer och Fredrik väntade i bilen medan jag var inne och hämtade Enya, och sen begav vi oss till stan, till svärfar på påskmiddag. Det var himla trevligt och Enya levde rövare hela tiden. Hon lekte frissa med Olle och färgade hans hår lila med ketchup, hur nu det går till? ;)
Hon sa att hennes frissa gör så, så jag undrar vad det är för knäpp frisör hon går till.. hihi :P
Enya och Elmer fick också påskägg av både Olle och Lena, och av Anna (+Tina) som även var där. Tack! Enya fick godis och 3 figurer till hennes Pippi-hus, och trisslotter som hon vann 25 kr på. Och Elmer fick kläder, ni ser vad nedan. Behöver jag säga att Fredrik blev nöjd? ;)

Vi kom hem vid 21.30 och då var det bara att lägga in den sovande prinsessan i sin säng och sen bänkade vi oss framför tv:n. Kollade på Talang och sen orkade jag bara med att se halva Solsidan, sen var jag tvungen att lägga mig, var såå trött! Jag tog med mig lillen in i sovrummet och så snarkade han och jag ikapp efter några minuter.

Jag brukar inte ha så stort sömnbehov faktiskt, men efter den här graviditeten har jag inte gjort annat än sovit.. Skönt som sjutton iofs :D




Sjukhusbesök

På torsdagsmorgonen blev det att gå upp redan vid kl 7 med Elmer, det var ju matdags. Och eftersom jag måste börja vänja mig snart vid att gå upp då och göra mig och barnen redo inför dagis så bestämde jag mig för att gå upp istället för att somna om. Elmer var vaken i 45 min innan han somnade igen och jag låg vid tv:n och hann med ett mål mat till honom igen innan Fredrik klev upp.

Vi gjorde inte så mycket den dagen, var en sväng på Maxi och handlade lite bara, annars var vi mest hemma och tog det lugnt. Var ju rätt seg så det var skönt.
På kvällen vid 21 vaknade Elmer som vanligt, det är hans vakentid mest på kvällarna vilket inte alls är så smidigt, men vad gör man? Går det inte hålla honom vaken på dagen så går det inte ;)

Den här kvällen var däremot inte vad den brukar, han hade jätteont i magen och skrek mellan 22-00. Fredrik ringde 1177 efter midnatt för att fråga om vi kunde ge honom lite laktulos (sockerlösning som löser upp avföringen) i maten eftersom det antagligen var pga magont han skrek. Han var stel som en pinne stackarn och skrek som om vi försökte ha ihjäl honom, något mer hjärtskärande har jag inte varit med om :/

Vi fick rådet att åka till barnjouren på sjukan och där fick han hjälp att bajsa och de undersökte honom för att se om han var jätteförstoppad. Det var han lyckligtvis inte (kom mer bajs där inne än det gjort på hela veckan hemma) så vi fick åka hem och så skulle hon ringa dagen efter och säga hur vi skulle göra med maten forsättningsvis.

På morgonen ringde hon och de ordinerade oss att ge Elmer vatten 2 ggr per dag, vilket inte har gått jättebra. Han gillar verkligen inte vattnet och får inte i sig alls mycket, men vi har i alla fall märkt att avföringen blivit lite lösare nu och det är ju positivt. Antagligen har det bara tagit längre tid än normalt för honom att vänja sig vid den nya ersättningen, för vattnet vi gett honom kan knappast ha hjälpt.
De var även lite oroliga för hans vikt eftersom han inte ens kommit upp i födelsevikten, och det blir man ju som förälder lite orolig för också.. Får verkligen hoppas att han gått upp mer till tisdag då vi ska till BVC igen.

Det är så synd om honom när han mår sådär.. i övrigt har vi ju en jättenöjd liten kille som nästan sover hela dagarna, men så vaknar han på kvällen och det är väl då han kommer på att han måste bajsa och så går det inte alls.. Stackarn :(


RSS 2.0