Mor och dottertid

Idag mår jag lite bättre, men fortfarande inte helt hundra. Vet inte alls vad det kan vara, men hoppas det går över idag. Blir lite jobbigt att vara ensam med två barn hela veckan annars, men det ordnar sig väl det med, om jag nu skulle bli värre.

På morgonen så har vi fixat lite med grejerna vi köpte på GeKås, nya lamporna har kommit upp och klockan i köket, och så har orkidén kommit på plats i köket den med. Blev ju helt okej :)

I eftermiddag ska Enya och jag ha mor och dottertid. Inte helt ensamna då vi ska på Mora Träsk tillsammans, men det ska bli himla mysigt ändå :) Tror att jag ser fram emot det mest, men jag hoppas att Enya kommer vara jättenöjd när vi åker därifrån!



Slutet på sommartiden

Hockeyn håller fortfarande på (blä för sport på tv) och medan dess tänkte jag bara passa på att påminna er om att sommartiden tar slut ikväll.

Så glöm för allt i världen inte att ställa tillbaka klockan en timma inatt kl 03.

Med andra ord kommer vi få en tidig söndag, typ kl 6. Ser jag inte fram emot!

Inte helt hundra

Ända sedan jag kom hem från ljuspartyt så har jag känt mig hängig. Ont i kroppen, hettande kinder, ont i huvudet och lite yr. Jättejobbigt. Dessutom har båda barnen varit på deras absolut bästa humör ikväll (eller inte) och det har ju inte direkt gjort saker och ting bättre. Undrar om de också har något skit som ligger och gror i kroppen? Hoppas inte!

När hockeyn är slut på tv:n ska älsklingen och jag kolla på Robinson som vi missade i torsdags och om jag orkar så ska vi se film efter det. Mys.

Håller tummarna för att Elmer sover bra inatt. Jag känner att jag i stort behov av sömn just inatt. Just nu ligger han och knölar vilket han gjort den senaste halvtimman. Sov nu Elmer! För guds skull, sov!




mina små älsklingar ♥


Shopping på GeKås

Fullt upp idag med, kom precis hem från ett ljusparty och har några minuter över innan det är dags att börja med lördagens käk..

Men först inköpen som vi gjorde i Ullared, om ni undrar över priser/strl så lämna en kommentar.










Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp, så därför jag har inte hunnit med bloggen. Lite hastigt och lustigt fick jag reda på att jag ska få gå på Grease ikväll med Fredriks syster Anna och det ska bli himla kul! Jag är nu redo och ska spela lite Lotto med mina älsklingar innan vi beger oss in till stan.

Ullaredsinlägg utlovas imorgon! Ha en trevlig fredagkväll alla :)

Kort natt

Nu ska jag och älsklingen starta om Bonde söker fru och efter det blir det faktiskt sängen. Imorgon, eller ja inatt, åker vi nämligen till Ullared :D Ska bli så kul och jag har längtat som en tok!


Hemma

Puh, nu är vi äntligen hemma! Har visserligen varit hemma en stund, men vi kom inte ifrån sjukhuset förrän kl 18 och efter det tog vi Maxi och nu har vi ätit mat och Elmer är på väg att lägga sig.

Tiden på sjukan gick såå långsamt! Men Elmer skötte sig bra, var bara lite gnällig pga trötthet och hunger men så kan det ju bli. Han har varit feberfri idag och det är jätteskönt! Det enda vi fick göra på dessa 4 timmar var att vänta på ett kissprov från Elmer och det var ju inte det lättaste kan jag säga. I nästan 1 h och 45 min så satt jag och stirrade på Elmers snopp, bara för att inte missa kisset. Jättekul! Han hann med att sova en stund och då tänkte jag att "ja, nu borde han ju kissa för han slappnar av", men icke sa nicke!

Inte förrän den enda gången som jag gick ifrån honom, då kissar han självklart! Allt kiss kom på sängen eller över honom själv, endast 2 droppar i den lilla muggen. Fan! Men det räckte visst, för sköterskan blev nöjd.

Doktorn kom jättesent och hon klämde och kände, men inget var fel. Allt såg jättefint ut. Han är troligtvis bara en kille som inte dricker och feber hade han ju ingen där inne så därför skickades vi hem igen. Skönt iofs, men en rätt onödig dag på sjukan enligt mig.

 


Nu hade vi varit i behov av 2 bilar

Har pratat med vårdcentralen ang Elmer och eftersom han dricker så dåligt och har haft feber i ca 5 dagar så tyckte de att vi skulle åka in till sjukan. Dagar som denna skulle vi verkligen behöva 2 bilar!
Men nu löste det sig så att Fredrik kan komma ifrån en stund på jobbet för att åka hit och skjutsa in oss till sjukhuset. Buss tar ju alldeles för lång tid, och låna bil av någon med bilbarnstol i är tyvärr inte det lättaste!

Men som sagt, vi tar en tripp in till sjukan och hoppas på att få komma hem snart igen, med bra besked och en pigg pojke. Trist att behöva åka men hellre det än att inget görs alls.



vår annars så glada och pigga pojke


Ny dator

Jag skulle jättegärna vilja ha en ny dator. Den vi har nu duger såklart, men den är såå seg och sjunger på sista versen. Dessutom skulle jag vilja ha en med större ram eftersom jag vill kunna ha ett annat photoshop inlagt. Det jag har nu kan inte läsa RAW-filer och det är ett format jag helst av allt skulle vilja fotografera i, så att det blir finare bilder.

Jag kände igår att jag fått tillbaka mitt foto-sug lite och det skulle vara kul att återuppta det. Som det var förr, på gymnasiet då man fotade hela tiden. Det ÄR ju jättekul, men inte när man inte kan göra något med bilderna. Som det är nu så redigerar jag aldrig mina bilder, det ska man i och för sig inte behöva, men om man vill så är RAW-formatet det man ska ha. Så är det bara.

Suck.



Elmer

7 månader är han nu, lillkillen. Tiden går så sjukt fort och snart är det dags att sätta honom i dagiskö. Redan! Vill inte att tiden ska gå så fort, jag vill att han ska vara min lilla bebis för alltid, för antagligen är han min sista bebis och det är såklart lite sorgligt..

Men - det är jättekul samtidigt att få vara med om hans utveckling och se honom växa och bli en egen individ. Han är en himla gullig kille, nyfiken som sjutton och ska pilla på allt, men samtidigt väldigt lugn och skötsam. Gnäller väldigt sällan och är nöjd med det mesta :)

Jag har varit riktigt dålig på att skriva i hans bok om alla nya grejer han har för sig, men tänkte skriva upp några här istället..

* Lärde sig sitta vid 6 månader, sitter riktigt bra även om han tippar någongång då och då
* Han har börjat trycka upp rumpan när han ligger på mage, rör även benen lite men än ålar han inte framåt
* Kan däremot ta sig bakåt när han ligger på mage, men mest snurrar han runt
* Han gillar att skaka på skallror, det har kommit nu senaste veckan. Bäst är bjällran som Enya fick från Jess, låter mycket och bra :)
* Han har börjat "prata" mer de senaste dagarna. "Bababa/papapa" säger han ofta och Fredrik tycker att han säger pappa ;) "Goj, goj, goj" låter det i början när han stoppat tummen i munnen
* Han pillar på precis allt, små detaljer är det bästa. Tvättråd på leksaker likaså!
* Har han en leksak och han tappar den så han inte får tag i den, då blir han jättearg och skriker så tårarna sprutar
* Han tar sig framåt bra i gå-stolen, men han håller sig i rummet där vi andra är. Han har inte kommit på att han kan gå iväg än
* Vi övar på att stå i spjälsängen varje morgon. Det är jättekul men han förstår inte alls hur han ska ta sig upp själv. Han försöker inte ens att sätta sig upp, inte heller vänder han sig i sängen
* Han är matglad och älskar gröt och pasta med broccoli. Dock så dricker han fortfarande inget mer än vällingen morgon och (oftast) kväll
* Han har fått smaka potatismos, det var gott första skeden, sen spydde han upp allt :P
* Förra fredagen fick han smaka pannkaka och det var en riktig hit! Mmm:ade massor


Att han böjer benet sådär är också något nytt.. ett steg i rätt riktning för att kunna börja krypa :)


Ny kategori

Ja, jag har länge funderat på det och nu är det äntligen dags! Nya kategorin blir "Dagens bästa!" och kan innehålla precis vad som helst. Ett citat, en bild, en låt, en film osv.. Ni fattar :)

Dagens bästa blir en låt och det har länge varit en av mina absoluta favoriter.
Den finns med på bloggen sen tidigare men den tål att upprepas tycker jag :)

 


Tråklista

Beroende av: Mina barn, Fredrik, vänner, musik (bloggar skulle nog F vilja inflika ;))
Vad får du oftast komplimanger för: Hmm? Brukar sällan få det, är nog mest F som ger mig det.. o han gillar mina tuttar.. haha!
Hur imponerar man på dig: Är sig själv, tokig humor är inte fel :)
Brukar du skratta för dig själv: Händer kanske någongång
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: Kan inte kolla, batteriet har lagt av
Sprit, cider, vin eller öl: Sprit får det bli isåfall
Brukar du bli för full: Brukar hålla mig på en lagom nivå ;)
Är du allergisk mot något: Nej, men tror jag är känslig mot mjölk och friterad mat
Antal timmar sömn inatt: Ca 8
Brukar du komma i tid: Ja oftast, även om F vill påstå annat ;)
När mår du bra: När jag har min familj nära, när jag umgås med fina vänner.. musik får mig att må bra oxå!
När blev du fotad senast: Händer inte så ofta direkt, jag håller mig mest bakom kameran. Fotade dock min skugga idag
Vad tycker du om fötter: Illa, faktiskt! Det är FÅ personer som har fina fötter :P
Vem saknar du just nu: Enya och Fredrik såklart
Favoritdryck på morgonen: Oboy, även om det inte dricks ofta längre :(
Rakar du benen: Haha, alldeles för sällan. Ni kan numer kalla mig grottmänniska
När brukar du gå och lägga dig: Om jag inte lagt mig före kl 22.00 så somnar jag garanterat i soffan strax efter!
Sysslar du med någon idrott: Om läsa bloggar räknas? ;)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut!
Har du spytt offentligt: Nix
Vad längtar du till: Ullared! Till Enya kommer hem, till julen, till sommaren 
Hur gammal är du: Alldeles för nära 30
Är det okej att gråta: Självklart!
När grät du senast: I helgen tror jag
Bär du glasögon eller linser: Glasögon, men vill ha linser
Har du piercing: Nope
Vill du gifta dig: Ja, sen jag träffade F så vill jag det. Mer än gärna
Vill du ha barn: Har redan mina 2 älsklingar, om det blir en 3:e återstår att se ;)
Solar du ofta: På sommaren försöker jag hinna med det, annars någon gång på vinterhalvåret
Är du bra på att laga mat: Verkligen inte
Är du flygrädd: Ja!
Hur vig är du: Som ett kylskåp ungefär
Är du musikalisk: Lite
Har du tandläkarskräck: Nej, men jag gillar inte när de borrar. Men vem gör det?
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Inget av det. Gillar kvällar/nätter men orkar inte vara vaken så länge :P
Vilken ögonfärg har du: Gröngula
Biter du på naglarna: Mmm.. fulaste naglarna ever
Röker du: Usch nej!

Höstig promenad

Sådär! Nu är vi hemma igen i värmen, men jag måste säga att det var riktigt skönt att komma ut. Bara man klär sig efter väder så är det helt okej med kyla.

Hade kameran med mig idag för ovanlighetens skull, och jag använde den också. Det ni! Nedan kommer ett par bilder..






På väg hem så gick vi förbi stället där Enya går på gymnastik. Eftersom jag inte hade mobilen med mig så visste jag inte alls vad klockan var, men när vi kom fram dit så stod Enya utanför med sin pappa och väntade på att få komma in. Jag ville inte ropa på henne men hennes pappa såg oss och sa till henne. Så jag fick en puss och en kram innan de skulle in och det var världens bästa avslut på min härliga promenad! Vad jag saknar min älskade skrutta! ♥


Ut!

Elmer har varit sjuk nu ett par dagar, så vi har mestadels hållit oss inomhus. Eller ja, hela tiden för att vara exakt.
Nu börjar det bli riktigt tråkigt dock, och jag känner att jag behöver lite frisk luft, så nu klär vi på oss och går ut!

Krock!

Strax efter 8 när jag fortfarande låg i sängen hörde jag en ordentlig smäll! Jag blev såklart väldigt nyfiken och sprang upp för att kolla, och som jag trodde så var det en krock mellan två bilar i korsningen precis utanför oss. Läskigt såklart, men när jag sprang ut för att kolla så stod det flera personer utanför bilarna så jag antog att det inte fanns något jag kunde göra.

Det har heller inte kommit varken ambulans eller polis så någon personskada verkar inte ha uppstått vilket är en himla tur! Om jag får spekulera så antar jag att den ena bilen körde in i sidan på den andra, och den bilen som var skyldig till krocken har sommardäck på fortfarande. Men som sagt, bara spekulationer.

Men en sak är säker. Ni som inte bytt till vinterdäck än, gör det! Många olyckor kan stoppas om man bara gjort detta.

Tog faktiskt en bild också genom busken, paparazzi som jag är. Man ser typ inte bilarna då blixten och skärpan hamnade på buskarna, men trots det väljer jag att inte lägga ut den. Av integritetsskäl såklart.



Uppdatering.

Nu, ca 2 timmar efter att olyckan skedde så har både polis och ambulans anlänt. De var inte supersnabba direkt! Men ingen verkar ju vara allvarligt skadad, för då hade ju ambulansen redan åkt iväg. Dock så sitter det en person i deras stol utanför så något verkar de ju kolla upp iaf. Hoppas bara inte någon får bestående men efteråt, jag håller tummarna! Näe, dags att kolla Corren för att få reda på mer. Nyfiken som man är..


Vilda spekulationer hade jag iaf, enligt Correns hemsida så berodde olyckan antagligen på solen som stod så lågt. Fullt möjligt då jag själv vet hur det är att åka på vägen här utanför när solen står lågt. Livsfarligt för man ser inte ett skit! Nu har ambulansen åkt och bilarna har blivit flyttade från korsningen, polisen är dock kvar. Får se hur lång tid det tar innan de uppdaterar på Corren igen..


2-årsdagen

I fredags var vi som sagt ute och käkade och kollade på bio, för att fira vår 2-årsdag. Maten intog vi på Steves, för att hålla det lite enkelt, och jag har varit sugen på deras mat rätt länge så där fick det bli. Tyvärr var maten en riktig besvikelse denna gång! Kycklingen var jättetorr och skuren som ett schackbräde ovanpå, som dessutom var bränt, och klyftpotatisen hade de dränkt i svarpeppar, vilket är det värsta jag vet! Det enda som smakade som det skulle var tzatzikin. Nåja, Fredrik var nöjd med sin mat även om de glömt osten på hans, men vi blev mätta och det var väl huvudsaken.

Efter maten gick vi en sväng på stan för att kolla på folk, men det var iskallt så vi satte oss inne på SF och väntade ut tiden istället. Vi träffade ett par bekanta till Fredrik som vi pratade bort några minuter med, men sen blev klockan äntligen dags. The Last airbender såg vi, i 3D. Riktigt häftigt även om jag var skeptisk till en början. Filmen var faktiskt rätt bra och jag ser fram emot 2:an.

När det var slut så åkte vi till Fredriks mamma och hämtade upp lilleman och när vi kom hem blev det sängen för oss alla 3!


Förresten, presenterna ja!

Av mig fick Fredrik whiskeyprovning som han blev jätteglad över! Nu ska han bara försöka få med sig en vän och sen blir det att provsmaka någon gång efter jul. Kul att han tyckte om det, men jag vet ju att han gillar whiskey så det kunde ju knappast bli fel ;)

Jag fick min present idag eftersom det tog tid med posten. Ett jättefint läderarmband som jag suktat efter länge! Inte just detta, för detta har Fredrik valt själv, (alla ser ju dock snarlika ut) och jag älskar armbandet massor! Visst är det fint?


Hoppgunga nästa?

Ja, vad tror ni? Behöver han en hoppgunga kanske? ;)


Då var det fredag igen

Varit en skitdag men nu har det vänt till det bättre!

Älsklingen och jag firade 2 år igår, men eftersom han hade föräldramöte på kvällen så hann vi knappt umgås.. Vi firar idag istället och det med käk och sen bio :)
Enya har åkt till pappa och Elmer släpper vi av hos farmor. Ska bli himla trevligt att bara umgås han och jag, äta gott och sen avsluta med bio. Var längesen!

Nu är det bäst att göra sig iordning. Hoppar in i duschen nu medan grabbarna grus ligger i soffan och sover, för sen ska Elmer äta och Fredrik ska även han göra sig klar.

Ha en trevlig fredagkväll alla,
och avslöja inte hur det går i Idol.
Det vill jag se själv! ;)


Friday, I'm in love

Rätt skön fredag, trots alla motgångar jag hade igår. Tänker inte gå in på dem något närmare, bara så ni vet.
Idag lyser solen, det är kallt men det gör liksom inget. Idag kommer min älskade prinsessa hem och då känns allt komplett igen!

Elmer och jag ska strax knalla över till Lollo, men först ska han få lite gröt. Han älskar det!
Kl 14 hämtar jag Enya på dagis och då har även Fredrik kommit hem från jobbet, så vi får en lång fredag tillsammans och det är såå mysigt. Älskar min underbara familj!


Hade förresten ett litet photoshoot med barnen förra gången Enya var hos oss. Solen lyste tyvärr lite för mycket och jag hittade inget bra skuggparti, men några av bilderna blev ganska fina trots allt. Man får se charmen i dem istället för proffsiga bilder, hur som helst är mina barn de finaste i världen! ;)

 

 


RSS 2.0