Haha.. fel av mig!

Har fått två kommentarer om inlägget då vi var i Valla.. Var visst inga svanar, utan gäss.. Haha, fel av mig :P Men liiiiite lika är de allt? :P


Valborgsmässoafton



Idag är det valborg, och det ska firas i goda vänners lag. Det blir knytis eftersom det är lättast så, och 18.30 tänds grillen för de som vill grilla :) För vår del blir det vitlöksmarinerad ytterfilé, till det sallad och chips (potatissallad till Fredrik). Ser fram emot kvällen och blir hungrig bara jag tänker på det!

Om det är varmt ute ikväll så ska vi sitta ute och äta, blir mycket godare då! Som förberedelse inför kvällen var jag duktig igårkväll och började rensa mellan plattorna. Såg förskräckligt ut innan! Nu är det i alla fall klart, och dessutom har jag nu på förmiddagen skurat alla utemöbler! Var lite jobb, men nu ska det gå att sitta i dem utan att bli smutsig :)



här ligger jag på alla fyra och slavar medan gubben kollar fotboll :P

såhär fina blev möblerna efter lite skurande!


Var längesen det var såhär varmt på valborg, i alla fall vad jag kan minnas. Nu håller jag alla tummar för att det är ett tecken på att sommaren blir varm och skön, och framför allt lång! Tre veckors värme i maj räcker inte för mig, jag vill ha sommar hela sommaren, helst!

Nej, nu ska jag laga lite lunch,
hörs sen!



förra årets valborg. snålblåst och vinterjacka.. brrr!

Oj oj!

Tiden verkligen bara rusar förbi och jag är hur kass som helst på det här med uppdatering. Fy på mig!

Helgen var i alla fall jättetrevlig!
På fredagen hade vi Fredriks mamma, pappa + styvmor och min pappa här på mat och lite inflyttningsfest. Vi bjöd på hasselbackspotatis, sås och kött och det var jätteuppskattat av alla! Till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljglass och det var minst lika gott det med! Som tack för maten och som inflyttningspresent fick vi en peng av pappa samt presentkort på Ikea av hans föräldrar. Tackar så mycket för det!


Lena och Fredriks mamma Tina


Pappa Sture och Fredriks pappa Olle

På lördagen flyttade vi det sista från lägenheten (bara 3 grejer kvar nu) och det är så skönt att nästan vara klara nu! Det bästa av allt är att vi slapp flyttstädningen, hur skönt är inte det?! Tjejen som ska flytta in vill ta det själv innan besiktningen av lägenheten, kanske lika bra då man får det som man själv vill :)

På kvällen var älsklingen och jag ute och åkte lite, njöt av det fina vädret. Himla trevlans! På kvällen blev det grillat framför Robinson. Jag blir så förbannad på den där Christian så det inte är sant.. Ut med honom!! Gaah!

På söndagen hade pappa ute några av våra grejer på auktion, så vi åkte dit och kollade lite. Mycket skit det finns egentligen, men man blir förvånad över vad folk verkligen köper! :P
Jag fick i alla fall några grejer sålda, men priserna är ju inget att hurra för direkt. Mest skönt att slippa ha skiten ståendes :) På lördag ska pappa stå på loppis så vi håller tummarna för att vi får lite mer sålt då.

Efter auktionen åkte vi upp till Hultsjön och hade picknick på bryggan. Det var rätt mulet när vi kom dit men solen tittade allt fram och det blev kanonväder. Typiskt nog hade vi glömt köttet vi skulle äta, så det fick duga med baguette och lite chips och sallad. Inte så mättande men vad gör man?! :P

Vi låg där på bryggan ett tag och solade, tills det kom en barnfamilj som skulle fiska. Det blev lite jobbigt med deras springade fram och tillbaka, så vi tänkte åka hem igen. Dessutom såg det ut som det skulle kunna börja regna vilken sekund som helst, så det var lika bra.
Jaadå, när vi satt oss i bilen började det, när vi sen var hemma på parkeringen så öste det ner! Vi blev ståendes en stund där men när det lättat lite gick vi till Jenny och kollade på hennes nytapetserade kök. Himla snygg tapet! Blir kanon det där sen när det är iordning.

Resten av söndagen spenderade vi i soffan tror jag. Om inte minnet sviker mig helt så tittade vi på film och kurade ihop oss under ett täcke och bara njöt av att vara inne när det var skitväder ute. Myyys!



Just ja! En dag var vi på Ikea också och handlade lite. Vi var ju inne på att byta soffbord men nu har mannen i huset ångrat sig, men inte mig emot :) Det är bättre med bordet vi har nu så man får plats att äta, och ställa glas om man blir lite folk.. Så ja, det får stanna kvar!
Men för att återgå till det andra.. Vi handlade istället två nya kuddar till soffan och en tavla som sitter bakom soffan. Pappa var här och satte upp den, kanonfint blev det! Nu fattas bara lite annat på kortväggen vid matsalsmöbeln, sen är vi nöjda! :)

Fy fan, vad tjock jag är

.. säger jag och tar en chokladbit till. Var är självdiciplinen?

Målade naglar

Enya är fortfarande sjuk, imorse hade hon feber igen efter ha varit feberfri hela dagen igår. Vi var inställda på dagis idag men så blev ju inte fallet. Allmäntillståndet är det verkligen inget fel på, så efter att ha varit inne nu i 3 dagar ska vi gå ut en sväng i eftermiddag. Lite luft skadar väl inte.

Igår tittade vi på tv mest hela dagen (förutom en massa bus och jäkelskap) och så gjorde vi en rolig sak enligt Enya, vi målade naglarna! Fingrarna först och sen även tårna. Det blev jättefint och hon valde färg alldeles själv! Hon var så försiktig hela dagen och vågade knappt ta i något, och när Fredrik kom hem visade hon stolt upp vad vi hade gjort.. "Eja måla glaglarna" sa hon om och om igen :) Lilla skruttan, hon är så söt!



först busade hon runt med posten på huvudet


sen hade hon sönder sin spargris hon fick i doppresent..


sen målade vi fingrarna..


och tårna..


efter det var hon sååå försiktig :)


och när Fredrik kom hem blev det kramkalas!


Just det! Enya fick en cykel igår utav Karin och Kalle. Den var jättefin och Enya tjatar om cykeln hela tiden. Tyvärr är den lite för stor, eller ja, Enyas ben är lite för korta, så jag tror inte att hon kommer kunna cykla på den i år.
Vi ska istället köpa en annan cykel som hon kan ha nu i vår/sommar, så funkar säkert den andra cykeln perfekt nästa år!

Valla

I måndags när vi hämtat Enya från dagis åkte vi till Valla. Vädret var inte det roligaste men vi kände att vi ville hitta på något med Enya, och kolla på djuren är ju alltid trevligt!
När vi kom dit var det riktigt kallt, och några djur framme fanns det inte heller. Typiskt. Men vi lekte i den fina lekparken och hade skoj ändå. Dessutom åt Enya mellis i tåget, det var uppskattat och mycket kladdigt!

De enda djuren vi såg var änder och svanar, och så en häger eller vad de nu heter. Fina var de i alla fall.
Efter en kall eftermiddag återvände vi hemåt till vår varma lya där vi på kvällen tittade på "Bilar" tillsammans innan det blev läggdags.


enya vågade sig på att åka rutchkana, hon tyckte det var jättekul!


gungbrädan var inte lika rolig, men en rolig bild blev det


brandbilen var rolig att klättra på!


och det var gott med mellis i tåget :)


sen skulle vi åka linbana


tyvärr var jag lite för svag så jag orkade inte riktigt..


så vi ramlade ner på backen..


och Enya var snäll och hjälpte mig upp på benen igen ;)


titt-ut från båten!


är det en häger?


fina svanar fanns det gott om..


och änder lika så..


vilka fredrik och enya var nyfikna på!


men sen var vi hungriga och frusna så det var dags att åka hem..


Freestyle Motocross

I lördags var vi på en spännande grej, nämligen Freestyle Motocross som gick i Cloetta Center. Vi visste inte först hur Enya skulle reagera på de höga ljuden och alla "läskiga" motorcyklar, men det gick jättebra bara vi fått på henne hörselskydden, men roligast med kvällen var nog att få träffa Olle! (Fredriks pappa som hon tjatar om jämt och ständigt)

Det började kl 18 och höll på till ca 20, men i pausen begav vi oss hemåt. Inte för att det var dåligt, tvärtom - det var jättehäftigt -, utan för att Enya skulle hinna varva ner lite innan läggdags. Dessutom var det ju Robinson på tv och det ville både jag och Fredrik se :)

Killarna som var med och körde var jätteduktiga och bjöd på många coola hopp. Enya var helt lyrisk och vinkade glatt till förarna när de vinkade till publiken och nu i efterhand pratar hon om "modocykelarna" hela tiden :)
Vi försökte oss på att ta lite snygga bilder också, men det gick väl sådär. Svårt att få skärpa när det går så fort.. Men nedan bjuder vi på de bästa vi lyckades ta..

En trevlig kväll var det i alla fall, kul att få komma iväg på lite annorlunda saker!










♥ Mysig tisdag - 6 månader ♥

Idag är inte vilken tisdag som helst, utan på datumet exakt 6 månader sen jag och älsklingen blev ett officiellt par. Kan ni tänka er?! Det trodde jag aldrig, men fy sjutton vilken tur jag har!
Jag vet att 6 månader är typ ingenting, men det känns som vi har känt varandra hela livet och vi trivs så bra ihop. Har verkligen hittat mannen i mitt liv, och jag tror helt seriöst att han ser mig som kvinnan i hans. Finns inget bättre!

Tyvärr jobbar han sent idag, allra helst hade jag velat ha honom hemma hela dagen. Istället får jag umgås med Enya som är hemma och sjuk, men det är mys det med. Tv:n har gått varm här hela morgonen och Enya vaknade nyss efter en stunds vila i soffan.
Nu har hon fått i sig en smörgås och en festis så hon är lite piggare, och just nu står hon framför tv:n och tittar. Betyder att hon inte är alltför sjuk, annars skulle hon inte vara på benen. Skönt det, för feber brukar ju göra en rätt så slö.

Jag ska strax laga mig lite mat, blir nog makaroner och korv. Eller en pizza, det går fort. Är inte alls hungrig eller sugen på något.. mycket svårare att komma på något då. Efter maten ska jag uppdatera med ytterligare ett inlägg, jag har ju helt glömt bort det jag senast skulle skriva om. Sen ska jag även lägga in lite bilder från gårdagen, så kom tillbaka senare, då har jag ett par bilder att bjuda på!

När älskling kommer hem ska vi äta gott och sen blir det nog mys i soffan hela familjen en stund innan det är läggdags för Enyas del. Jag längtar!


sjuklingen sover i soffan.. ♥



en av de första bilderna på oss tillsammans.. ♥

Tjur(ig)

Idag är Enya och jag själva. Fredrik är hos en vän och gör typiska killgrejer (läs tv-spel) men kommer hem i eftermiddag igen. Enya går mig på nerverna men snart ska vi gå ut. Måste hitta på något, för inne blir jag galen att ha henne då hon inte lyssnar för fem öre. Jag hade sett fram emot att kunna umgås med Lollo och Felicia idag men de är magsjuka hela bunten, så Enya och jag får umgås själva.

Neej, bäst att gå ut nu.. Tjurigare unge får man leta efter!
Uppdaterar senare om vad vi hittade på igår.. Det var lite spännande :)

den sången han sjöng

" så slocknar elden, han ser in i glöden,
ensam mitt i kvällen, tänker han på sitt öde,
och han tänker tillbaka... "


underbar låt - min låt!
vet att jag skrev för längesen att jag skulle dansa till den här
låten med en underbar kille.
nu kan jag dansa till den hur många gånger jag vill,
för jag har den underbaraste och goaste killen i världen!

lucky me! :)


Jag är lite smått nervös

Idag har pappa och jag flängt runt i stan.
Först till AF för att lämna ett papper, där jag fick stå i kö 15 min (!!!),
sen skulle pappa till Clas Olsson och därefter har vi kollat på staket
på flera ställen.
Och varit på Maxi och handlat, och ätit på Donken :)
Pappa bjöd både på mat och på shoppingen, visst är han snäll?!

Anledningen till att vi kollade på staket är för att vi måste sätta
upp ett här på baksidan nu för att Enya ska kunna vara ute.
Som det är nu så vågar jag inte släppa henne med blicken
om vi är där och leker,
jag vill ju inte att hon ska springa ut på vägen och bli påkörd!
Tusan att det ska vara så dyrt, men smidigast är att köpa
färdiga sektioner såklart, även om pappa erbjöd sig att bygga själv. 
Får väl se bara var vi väljer att handla, det var lite olika priser på
de olika ställena.
Vi måste skaffa pengar först, men det är bråttom. Vi vill ju kunna vara ute!
:)


Annars då?!
Jo, imorgon är dagen jag är lite nervös inför.
Enya ska nämligen undersökas av en specialistläkare i stan,
ni vet det som jag skrev om en annan gång?
Nu är det dags, så vi får reda på om det är polyperna som ska bort
eller om det är något annat.
Jag vet att det är lite larvigt av mig att vara nervös över en undersökning,
men det är väl så när man har barn. Oroar sig för minsta lilla :)
OM det sen blir operation, ja det vill jag helst bara glömma!
Men jag ska inte ta ut något i förväg.

Vi kommer åka direkt efter Enya slutat dagis,
och skönt för henne att ha med både mamma och pappa.
Får hoppas undersökningen går bra och att de hittar
något som är fel, så de kan rätta till det sen!
Vill inte att min skrutt ska behöva vara så sjuk som hon varit,
vill ha en frisk och glad unge :)

Dessutom kanske hon slutar snarka sen,
det gör absolut ingenting :)


mammas älskling :)

Påskafton

Oj, oj oj, redan 11 grader varmt i skuggan. Ser ut att bli en skön dag idag!
Jag är väldigt sugen på att hitta på något, ute såklart,
får se om älsklingen har något förslag när han vaknat.

Igår hade vi en himla trevlig dag!
På förmiddagen åkte vi till pappa en sväng,
så Enya fick säga glad påsk och få lite godis :)
Sen åkte vi hem och gjorde oss iordning,
för vid 11 kom mamma och Imre.
De stannade ett par timmar och vi bjöd på lunch.
Enya fick lite kläder och lite godis i sitt ägg,
mest glad blev hon över godiset såklart! ;)






När mamma och Imre skulle åka vidare,
åkte vi samtidigt och lämnade Enya hos hennes pappa.
Sen åkte älsklingen och jag hem och tog det lite lugnt
ett par timmar, innan Lollo och Benny kom hit.
Vi grillade och åt klyftpotatis och en massa tzatziki
(jag lovar, Lollo gör världens godaste!)
och alla blev mätta och nöjda!



Kvällen blev inte jättelång, men ibland behövs inte det.
När de hade åkt hem satt älsklingen och jag i soffan
och pratade bort ett par timmar.
Sen blev det sängen vid 01.30 och jag somnade som en stock!

Idag runt kl 17 ska vi till Fredriks mor och äta mat.
Vi ska göra en potatisgratäng att ta med,
och de andra fixar resten.
Ska bli trevligt, men jag är lite nervös.
Tinas (Fredriks mamma) pojkvän med barn ska
visst också vara där, och dem har jag aldrig träffat.
Men det går säkert bra ändå, får hoppas jag överlever! :P

Nehej, nu har älsklingen vaknat,
så nu blir det frukost!

Glad Påsk på er allesammans!

Glad Påsk



önskar Eja
(o mamma o fivi osså)

Underbar helg

Oj, oj, oj, vilken underbar helg jag haft. Eller vi rättare sagt!
Trots att vi har flyttat grejer och städat Fredriks lägenhet
har vi hunnit med varandra. Såå mysigt!

Lördagen var helt magisk. Efter vi flyttat så lämnade vi tillbaka
släp + bil i Stjärnorp. Vädret kunde inte varit bättre,
så vi tog med lite bullar och saft och satte oss vid
en strand vid Roxen. Solen sken, fåglarna kvittrade
och fjärilarna fladdrade i magen.

Var så himla mysigt att vara där med älsklingen!
Var lite som man blev nykär igen :)
Blev kvar en ganska lång stund, tog lite kort och njöt av solen.
Var svårt att ta sig därifrån måste jag säga. Jag ville aldrig att
tiden skulle ta slut!

Timmarna därefter blev dessutom ännu bättre,
men vad som gjordes tänker jag inte berätta.
Det är inte riktigt barnvänligt,
dessutom vet jag inte hur känsliga mina läsare är ;)

Bättre än bäst var det i alla fall,
sådana stunder måste man ta vara på!
Åh, vad jag älskar min karl,
finns tamefan ingen bättre!










Grillpremiär var även många som hade i lördags,
det hade vi redan i fredags.
Gott som fan!





Jag vet.. nyttigt är det inte. Glömde grönsakerna,
de får vara med nästa gång!


WOHOOO!

Vår soffa kommer på måndag!!

Äntligen, äntligen!! :)


Fryser

Jag fryser, men för att råda bot på det håller jag just nu på att tappa upp ett bad.
Tänkte skämma bort mig själv lite idag med en badbomb jag fick
i födelsedagspresent, sen ska jag även smörja in mig med lotion i
samma doft. Plommon. Ska bli riktigt nice!

När herr mambo kommer hem ska vi flytta in
lite saker i förrådet. Och flytta ur en del.
Därefter blir det mys! :)


Babyboom

Ja, det råder verkligen babyboom bland folk nu.. Om jag räknat rätt så
vet jag om 10 st som ska ha barn i år. 10 st!! 2 av dem ska dessutom ha 2 st, det ni!
Okej, alla "känner" jag väl inte direkt, men det räcker att bara känna till dem tycker jag.. :)

Inte klokt egentligen, folk måste ha haft en väldig mysig höst.
Hihi..



enya bara någon timma gammal

RSS 2.0