2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ett par saker, typ åkt båt i Stockholms skärgård, varit på Sommarkrysset o lite annat jag inte nämner här

2. Höll du några av dina nyårslöften?
 Jag hade inget nyårslöfte för det här året, däremot ska jag försöka mig på att hålla ett för nästa år.. Vad exakt säger jag inte ;)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inga nära vänner, men rätt många bekanta

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är!

5. Vilka länder besökte du?
Hehe, lämnade aldrig gamla Sverige..

6. Var det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
Mer härliga sommarkvällar, annars var det ett perfekt år!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
1 maj, Fredriks officiella inflyttningsdag
20 juli, när vi fick ett + på stickan

8. Vad var din största framgång 2009?
Vi blev gravida :D

9. Största misstaget?
Inget jag kan komma på såhär

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nopes, har varit väldigt frisk om man jämför med tidigare år

11. Bästa köpet?
Våra sängar :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Lite allt möjligt, gissar på hushållet

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Enya och Fredrik gör mig alltid glad!
Och med risk att vara tjatig, när vi fick reda på att vi ska ha barn :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Yohanna - Is it true, mest för att den är sååå uttjatad

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 Gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Motionerat :P

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit en massa skit :P

18. Hur tillbringade du julen?
Med Fredrik, Enya, min pappa, Fredriks mamma m. kille + Fredriks syster

19. Blev du kär i år?
Jag är alltid kär i min F!

20. Hur många one night stands?
Haha, nada..

21. Favoritprogram på TV?
Dokusåpor typ Bonde söker fru, Ullared, Robinson men även Idol, Sommarkrysset, Allsång både på Skansen o Grönan

23. Bästa boken du läste i år?
Har inte läst någon bok i år. Kanske nästa? Haha..

24. Största musikaliska upptäckten?
Hmm, ingen aning?
Eller jo förresten, Glasvegas!

25. Något du önskade dig och fick?
Japp, en tjock mage :)

26. Något du önskade dig men inte fick?
Antagligen, jag vill gärna ha så mkt som möjligt.. hihi :)
Mer pengar hade inte skadat!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Firade den med min familj och mina vänner

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Finns det säkert.. Aldrig är man nöjd

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Alldalig, vanlig, tråkig - som alltid :P

31. Vad fick dig att må bra?
Mina älsklingar

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen

33. Vem saknade du?
Saknar Enya varje gång hon är ifrån oss

34. De bästa nya människorna du träffade?
Nya? Vet faktiskt inte.. Umgås inte direkt med några andra än de jag umgåtts med tidigare

Snart nytt år

Julen har rusat förbi, och snart är även det nya året här. Sjukt vad fort tiden går!

Vår jul har förresten varit jättebra! Vi hade en lugn julafton här hemma och min älskade skrutt var och firade den med oss, det var det bästa av allt! Men såklart mysigt att få fira med släkt och vänner också! Enya har fått många fina paket och även vi. Tack alla för det!

Nu är som sagt det nya året snart här. Jag hoppas det kommer bli ett helt underbart år! Det kommer såklart bli annorlunda än 2009, men vi kommer få en till älskling vi kan älska, och vi längtar så oerhört mycket efter honom. Kan ju inte bli annat än ett bra år med 4 personer i vår familj istället för 3 :)

Har faktiskt inget mer att säga för tillfället, jag återkommer nog med ett bättre 2010! Slänger dock in en sammanfattning av 2009 i ett eget inlägg.. Gott nytt år alla!



enya och tomten :)


Från oss alla, till er alla...


Såhär såg det ut hos oss dagen före dopparedagen


enya och fredrik julpyntar


under tiden de klädde granen fick jag hålla koll på våra bingolotter.. vann vi? näe..


sen fick även jag sätta i några kulor, och efter enya lagt sig så var det julklappsinslagning som gällde för mig...


..medan fredrik började fixa köttbullarna


såhär fint pyntade enya vårt pepparkakshus. tomten i skorstenen bajsar, bara så ni vet ;)


såhär ser vår fina gran ut, med några av klapparna under. resten kommer med tomten!


Det går åt rätt håll

Jag tror minsann att det hjälper att klaga lite ibland, att skriva av sig hur man mår, för efter inlägget igår kändes det faktiskt mycket bättre! Inte bra, men bättre, tillräckligt bra att jag faktiskt klarade av att ta hand om tvätten, diska och damma av det värsta, inte illa pinkat tyckte jag!
Jag hade gärna velat dammsuga också, men SÅ mycket orkade jag inte, får se om jag orkar det idag. Inte var skrutt och jag ute något heller, men det verkade inte som hon var så sugen på det ändå. När vi gick hem från dagis tyckte hon nämligen att det var kallt, så den lilla promenaden hem räckte tydligen ;)

Idag är det Enyas sista dag på dagis för det här året, ska bli skönt för henne att vara långledig. Inte dagis igen förrän 11 januari, och det är ju ett tag kvar. Förhoppningsvis har jag köpt mig ett par vinterskor till Enya kommer till oss i mellandagarna igen, så vi kan vara ute och leka tillsammans. Som det är just nu fryser jag fötterna av mig så fort jag knallar till dagis.. Men sen är det ju ca 8 minusgrader ute också och snöstorm, så det är ju inte direkt konstigt att jag fryser i sneakers, jag som är så frusen av mig annars ;)
Kanske har jag varit lite snäll i år så Tomten kan skänka mig lite extra pengar till ett par skor? Jag hoppas på det i alla fall, hehe!



Jag vill bara må BRA!

Det var tänkt att jag skulle bloggat rätt intensivt nu den här veckan, men ja, ibland blir det aldrig som man tänkt ;)

Det som hänt sen sist är att vi har bakat pepparkakor, papperkakshus och så har vi haft luciafika + hazardspel med några vänner, men det största av allt är att vi äntligen fått en säng!! :D
Stackars älsklingen har ju sovit på soffan i snart ett år, men nu äntligen sover vi tillsammans och det känns helt toppen, även om det tar ett tag att vänja sig :)

I måndags morse var det luciafirande på dagis, och min lilla tjeja var såklart finast av alla! Mamma och jag var där och kollade och även om jag tyckte att det var ett dåligt planerande av tåget så hade jag tur som i alla fall fick några bilder på henne. Vi lämnade av henne vid 6.45, sen sjöng de ett par sånger och sen var det fika på varje avdelning. Himla trevligt! Efter det gick vi hem och åt frukost. Ville inte att Enya skulle behöva vara på dagis när mormor ändå var på besök, så vi var hemma och tog det lugnt.

På tal om lugnt, det är vad jag måste ta det om dagarna. Jag har börjat må helt konstigt och allt började i måndags. Jag har berättat om när det svartnar för ögonen för mig innan, men i måndags började det bli lite läskigt! Under den korta tiden som vi stod ute och väntade på tåget, och under tiden de sjöng så var jag tvungen att sätta mig ner ca 5 ggr. Kändes som jag skulle svimma när som helst och det var riktigt obehagligt! Sen var det rätt lugnt i måndags eftermiddag och igår förmiddag, men igår på eftermiddagen började känna mig riktigt dålig.

Var tvungen att ligga i soffan med filt över mig och halvsova, medan Enya fick titta på tv:n. Jag orkade inte ens stå upp. Jag mådde skit hela kvällen igår och mådde illa, hade feber när jag la mig och har sovit sådär inatt. Vaknat var och varannan minut av att jag antingen svettats eller frusit.

Idag är det liiiite bättre, men inte alls bra. Jag har en konstig magvärk + illamånde till och från och svimningsattackerna sitter i fortfarande. Tur att jag hade vagnen att stödja mig mot när jag gick till och från dagis imorse, annars hade jag säkert fallit i backen..

Nu på förmiddagen har jag legat i soffan och halvsovit, det har varit skönt! Ser dock inte fram emot när jag måste gå ut igen och hämta hem Enya. Helst av allt vill jag kunna leka med henne som vanligt, och främst vara ute i snön.. Jag får såå dåligt samvete för att vi knappt varit ute den här veckan, men jag pallar inte och det suger verkligen! Min stackars lilla tjej.. :/





Fredag!

Idag vaknade jag med världens huvudvärk, och med andra ord känns det som en sån där dag som man bara vill ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet - MEN, det går ju inte! För idag är det fredag, en underbar sådan, och jag får äntligen hem min älskade lilla skrutt igen, som jag längtat efter henne! :)

Nu är det inte alls många timmar kvar till jag ska knalla bort till dagis och ta med henne hem, hoppas hon är på bra humör bara. Och när Fredrik kommit hem så tar Enya och jag bilen till stan för att handla de sista julklapparna inför julklappsspelet vi ska köra med vänner här imorgon.
Medan vi är i stan så ska Fredrik få passa på att sova lite, och sen har han lovat att laga mat till oss ikväll, innan han åker iväg på julbord med jobbet. Så kvällen får Enya och jag tillbringa tillsammans, ska bli mysigt! :)

OM det inte blir så att Enya och jag åker till stan ytterligare en gång till ikväll (varför skriver jag då) så ska jag mysa till det här hemma alldeles själv framför finalen av Idol. Det kommer bli en himla spännande final!




Vem hoppas du ska vinna, och varför?


Besök på MVC

Okej, nu släpper jag gårdagens inlägg och börjar om på ny kula igen!


Jag kom nyss hem från stan, där jag och pappa varit. Pappa är alltid så snäll och ställer upp och skjutsar mig de gånger jag inte orkar ta bussen, det är guld värt. Jag har varit på rutinbesök hos mödravården idag, och eftersom det var en sån dum tid kunde inte Fredrik följa med, även om han hemskt gärna velat.

Mötet gick bra. Det togs stick i fingret, vi lyssnade på hjärtljuden som tickade på väldigt fint och så mättes min mage för första gången. Nu ligger magmåttet (eller SF-måttet som det heter) på 23 cm, och det kommer bli utgångspunkten för framtida mått, för att kunna avgöra om livmodern och barnet växer som de ska.

Jag vägde mig också, eftersom jag fått för mig att jag inte ska väga mig hemma så var jag ganska ivrig över att veta om jag gått upp mycket. Ca 1 kg sen en månad tillbaka och det var helt okej kände jag. Sammanlagt har jag gått upp ca 4 kg nu sen inskrivningen, med Enya gick jag upp 9 kg under hela graviditeten så jag känner att det kommer lägga iväg lite mer nu.
Inte så konstigt kanske, i och med att jag är mer sugen på onyttigheter den här gången, och så rör jag på mig betydligt mindre. Men jag hoppas att kunna hålla mig under 15 kg i alla fall, det är så himla svårt att gå ner det sen. Eller i alla fall att bli av med degmagen :)

Det enda som var mindre bra var mitt järnvärde, det låg på 113 nu och förra gången på 119. Så nu blir det att äta järntabletter och så håller jag tummarna på att värdet går uppåt och att min mage inte kör ihop sig totalt. Förstoppning är ta mig tusan inget kul, ni som varit det vet hur det känns! Nästan värre än att föda barn, men bara nästan ;)

Nästa möte kommer jag gå på i januari, då jag även ska göra glucosbelastningen. Fastande från kl 22 kvällen innan, får inte ens dricka lite vatten, och när jag kommer dit ska jag trycka i mig 3 dl sockerlösning samt vänta 2 timmar på provsvar.. Tror ni jag längtar till detta besök?

Värst vad det tog..

Oj, oj, oj vad infekterat mitt förra inlägg blev! Många förstår verkligen hur jag menar, medan andra inte alls förstod min poäng.


Jag tog Fredriks vän som ett exempel bara, eftersom det var något som kom upp just nu. Inget fel med det tycker jag, jag skrev inte ut vem det var, eller något annat som är privat.. Ber om ursäkt om någon tror något annat, det var absolut inget illa menat!

Jag förstår mycket väl att han tjänat ihop sina pengar, och han hade turen på sin sida att vinna en resa. Men det hade ju inte med saken att göra. Grejen är att folk blir avundsjuka ibland, och det var det jag ville ta upp. Jag blir avundsjuk och det står jag för, utan att för den delen missunna andra pengar och eventuell lycka det ger. Jag kan trots min avundsjuka bli glad för andras skull! Förstår inte hur någon kan påstå annat?

Sen vill jag bara säga att jag självklart förstår att jag måste kämpa för att komma dit jag vill i livet, men just nu är det lite svårt. Ingen anställer en gravid kvinna som har 3 månader kvar till förlossning, och efter det kommer jag vara mammaledig, men när mammaledigheten är slut så ska jag också börja kämpa. Jag vet åt vilket håll jag vill i livet, och sen vet jag mycket väl att pengar inte är allt, men väldigt mycket enligt mig.

Jag är överlycklig över allt jag har och skulle inte vilja byta liv mot någon annans, men som vanlig svensson är det väldigt vanligt som någon skrev, att alltid vilja ha mer. Avundsjuka drabbar ju alla bevisligen, kanske mig mer än andra, men so be it. Förstår bara inte att det är ett så känsligt ämne..


Och ja, jag är bara mänsklig som alla ni andra. Jag är ledsen om mina åsikter sårar någon, det var inte det jag ville åstadkomma.. Verkligen inte!

Svensk avundsjuka

Fredrik har en vän som har det ganska bra ställt. Välbetalt jobb, fräsch lägenhet och håller på att bygga hus nu. Nu har han dessutom vunnit en resa till valfritt ställe för 60 000 kr!

Jag förstår verkligen inte hur vissa kan ha sån tur, eller handlar allt bara om att de "rika" blir ännu rikare?
Så har det alltid varit för mig, redan från ganska ung ålder. Har man tittat på bingolotto är det samma personer som vinner flera gånger, de som vinner en ny bil köpte ny förra veckan och så vidare. De som när jag var ung, redan bodde i villa, vann självklart en massa pengar på lotto, medan vi nöjt fick leva vidare hemma i vår 3-rummare där mamma gick hemma och inte hade något jobb.

Så är det nu med tycker jag. Jag ska inte alls sticka under stolen med att vi inte alls har mycket pengar, det säger sig ju självt när jag bara har arbetat 6 månader i mitt liv. Fredriks lön är inte jättefet direkt, sen har han en resekostnad vi måste leva med, vi har avbetalningar och bara ett halvt barnbidrag. Inte jättefett som sagt, MEN vi klarar oss. Visst kan vi inte alls göra några spontanköp eller göra som vi vill här hemma, och när bebisen kommer blir det ännu värre, men vi klarar oss som sagt.

Däremot tycker jag det är fruktansvärt orättvist att vissa människor har all tur i världen. Och jag vet att pengar inte köper lycka, men visst sjutton skulle jag bli mycket lyckligare om vi hade lite fler tusenlappar att leva av varje månad! Jag skulle må bättre själsligt, jag skulle säkerligen få en bättre relation till Fredrik, jag skulle slippa oroa mig för om pengarna verkligen räcker till, osv osv..

Jag missunnar verkligen ingen att ha "mycket" pengar, eller de som vinner saker, tvärtom! Men jag kan samtidigt inte sluta undra.. När är det egentligen vår tur att få det gott ställt? När kommer vi vinna en jättelyxig resa eller mat för 10 000? Typ aldrig, för det är vi som verkligen behöver det som aldrig får det..


Hej, mitt namn är Evelina och jag är drabbad av den svenska avundsjukan. Är du det med?
Välkommen!



Ny design - hiss eller diss?

Ja, nu var det dags för ny design igen tyckte jag, en lite mer julig denna gång eftersom den förra kändes alltför somrig. Detta är alltså något jag suttit med heeela dagen, jag har inte ens ätit mat eftersom jag blir frustrerad om jag inte får till allt som det ska, på en gång! :)

Men nu känner jag mig hyfsat klar, sen tillkommer det säkert en massa mer saker framöver, när jag har tid och lust. Det jag gjort nu i alla fall är;

> Bytt header
> Ändrat bakgrund
> Ändrat färgen på ramen så den är ljusgrå
> Ändrat typsnitt och färg på inläggsrubriken samt kategorierna
> Fixat prickig linje under rubrik och kategorierna
> Gjort glesare mellan bokstäverna på "kommentera"


Känns som det var typ det jag klarade av för den här gången i alla fall. Jag är ju rätt seg på att lära mig, men framåt går det! :)


Sen kan det ju vara lite kul om just du ville kommentera den nya designen.
Hiss eller diss?


Snart är han här!

Eller snart och snart, det är han väl inte egentligen, men tiden går rätt fort nu känner jag. Nu är jag i v.25 och har alltså "bara" ca 15 veckor kvar :) Jag har hela tiden trott att vi fått en väldigt lugn bebis, men nu de senaste dagarna har han gjort sig påmind flera gånger om dagen, även om det inte är så mycket än. Men mysigt är det!

Jag lider fortfarande av foglossning som tyvärr har blivit värre nu efter allt gående på stan, men förhoppningsvis lägger det sig igen efter mellandagarna, och blir inte värre än vad det är nu. Sen är jag väldigt trött fortfarande, men det är ju oxå något som hör till. Det värsta är dock min energi, jag vet inte var den är? Speciellt om jag går på stan, jag blir skittrött efter 10 min max och måste sätta mig ner och dricka något eller äta en godisbit. Skitjobbigt! Vet inte om det beror på blodtrycket, sockervärdet eller något, men i början av januari ska jag göra glukosbelastning som visar om jag har graviddiabetes eller inte, eller om jag riskerar att få det. Så efter det vet jag väl mer om varför jag mår som jag mår.. Kul är det i alla fall inte.

Sen är det en grej till jag måste klaga på och det är mina sprutor. Det har gått galant att ta dem fram till nu, nu är ju magen mer spänd och det gör verkligen jätteont på flera ställen på magen, så det är väl det jag önskar jag slapp mest just nu. Men jag måste ju stå ut i över 20 veckor till och det känns ju sådär om jag ska vara ärlig, men som jag sa förra gången jag skrev om sprutorna, att vad gör man inte för bebisens skull? :)

Men men, om man bortser från alla krämpor jag har så är vi såå lyckliga, glada och förväntansfulla, både Fredrik och jag. Och Enya med såklart, även om hon inte pratar om bebisen så jättemycket. Det är fortfarande ofattbart att vi snart ska bli fyra i familjen, men jag längtar något oerhört efter lillfisen som bor där inne i magen!



Slänger in en bild från igår som avslut på detta inlägg.. :)


Det är väl typiskt

De senaste dagarna har jag sprungit på stan en hel del, och det enda jag kommit hem med (typ) är en nedrans förkylning! Så dumt, så onödigt och så opassande! Men men, sådär är det väl när jag är van att sitta hemma, jag träffar ju inte så mycket folk och drar inte på mig en massa bacieller, men nu så!


Idag är jag bara hemma och tar det lugnt. Har en maskin tvätt jag måste hänga, och ett par telefonsamtal att ringa men det tar jag sen efter lunch, lat som jag är :) Ena samtalet är om Enya som ev ska på återbesök för öronen imorgon och det andra är att jag ska ringa och kolla så att datumet till nästa MVC-besök är på torsdag som jag fått för mig.. Jag får se vad de säger :)


Förövrigt så längtar jag massvis till måndag, men till exakt vad skriver jag om då. Det är något stort, för både mig och älsklingen, men inte alls för andra, hehe :) Mer än så säger jag inte..

Enya har åkt..

..det känns tomt såklart, men snart börjar Idol och då får jag annat att tänka på. Just nu är jag ensam hemma, älsklingen är på innebandymatch och kommer hem strax efter kl 20 då han önskat att maten ska vara klar. Så fram till dess ska jag alltså fixa käk, det blir tacos idag som herren i huset har bestämt. Imorgon kompenserar han med att göra potatisgratäng till mig :) Underbart!


För att återgå till Idol som snart börjar. Vilka hoppas ni få se i finalen?
Jag och Fredrik hoppas att Calle får stanna kvar, men ärligt så tror jag tyvärr att han åker ikväll. Det är synd, för Tove är så himla överskattad, och dryg är hon med. Eller dryg kanske är fel ord, hon har i alla fall en taskig inställning, och det tar ner henne massor enligt mig, för sjunga kan hon ju. Men värd en plats i finalen? Nej tack!


Imorgon ska jag och Lollo gå en sväng på stan, det ska bli himla trevligt! Ingen av oss har barnen den här helgen så då får man passa på. Vi ska kolla efter julklappar (såklart?) och jag hoppas att jag kan hitta något till de vi har kvar att köpa till. Jag älskar att shoppa, men trist när inte pengarna räcker till, hehe. Tänk om jag kunde ha en inkomst lik Blondinbella eller Kenza, det hade ju varit toppen! Drömma kan man ju alltid.. :)


Men ja, något skoj hittar jag säkert, om inte så får jag ju en trevlig dag på stan med en vän, det är inte fy skam det heller ;)


lollo och jag på den gamla goda tiden ;)
2005


RSS 2.0