Som vanligt..

Här har vi sjukstuga - igen!
Lagom kul är det.. Så synd om Enya som aldrig får vara frisk :( Den här gången är det öroninflammation, vilket hon haft sen i söndags. Igår när hon kom till oss så rann det massor från örat vilket hennes pappa informerat oss om, men någon gång tror man ju att det ska sluta rinna. Speciellt när hon tog sista dosen penicillin igår kväll.
Men, hon klagade lite på ont och jag var i kontakt med sjukvårdsrådgivningen igår och de tyckte att vi skulle avvakta och se hur natten skulle bli i och med att det var första natten hos oss.

Sagt och gjort. 4 timmar sov hon till knölandet började. Vaknade säkert sjuttioelva gånger under natten och var ledsen och klagade på örat. Men efter att jag kommit in varje gång så somnade hon om, om så bara för en stund. Det blev många turer in till henne under natten + att Elmer skulle matas så jag har inte fått mycket sömn inatt. Men så är det väl att vara förälder ;)

Hur som helst, jag ringde sjukvården återigen på förmiddagen och berättade hur det var med henne och sa att hon även fått feber under natten, så vi fick en tid på jourcentralen kl 14. Örat såg faktiskt fint ut trots att det rinner som värsta forsen, lungorna lät bra men halsmandlarna var irriterade och stora. Anledningen till att detta kollades var för att Enya nämnt att hon hade ont i halsen och därmed inte fått i sig någon mat alls typ, och det är ju bättre att kolla upp det när vi ändå var där. Vi fick i alla fall penicillin igen fast en annan sort och nu hoppas vi verkligen att hon blir frisk! Inget kul det här..


Annars då?

Vi andra mår helt okej. Lite snoriga och Fredrik har lite hosta och värk i halsen men än så länge verkar det inte bli något av det. Igår var vi äntligen iväg till Gamla Linköping för att fotograferas för Corren och vår bild beräknas vara med om ca 2 veckor. Inte lätt att få till en bild där alla 4 ska se bra ut, så vi valde den som Elmer såg bäst ut på :)

Vi skulle haft kalas idag men som ni förstår blev det inget med det. Så synd! Men det kommer såklart nya dagar, även om det hade varit skönt att få det avklarat nu. Födelsedagar tycker jag ska firas så nära inpå som möjligt och inte flera veckor efter, men vad gör man? Det funka ju inte när vi alltid är sjuka.. :(

Enya 3 år!

Grattis Enya på 3-årsdagen! Vi älskar dig!



Sjukstuga och kalas

Efter att jag skrev förra inlägget så blev jag sjuk. Började med frossa och sen var det kört. Feber + frossa i 2 dygn ungefär och sen en "fucked up" mage på det. Inte najs alls! Magen blev inte bra förrän nu lagom till helgen, men nu mår i alla fall jag bra.

Sämre är det med barnen. Enya kom till oss i fredags och direkt när hon klev ur bilen här hemma så rann det från hennes högra öga och fortsatte göra hela dagen plus kvällen. Vi ringde folket som vi skulle ha på kalas dagen efter och meddelade att vi hade misstänkt ögoninflammation och att gästerna fick välja om de ville komma eller inte. På lördagen sen när Enya vaknade så var hennes öga fint igen men däremot hade Elmer gett ifrån sig två rejäla kaskadspyor på morgonen. En i sängen vid 5.30 så vi fick slita ur alla sängkläder och bädda rent, och sen vid 7 gav jag honom mat igen, vilken han spyr upp direkt efteråt. Den här gången i min säng, på hela mig och lite på Enya som satt bredvid, så det blev duschen för Elmer och slita bort mina sängkläder också.
 
I samma veva så tog vi tempen på honom och den låg på 38,5. Vi var i kontakt med 1177 och de bokade in oss på barnjouren 10.45 och Fredrik tog med sig Elmer och åkte. Jag och mormor stannade hemma med Enya och gjorde iordning för kalaset. Folket valde att ändå komma, så vi hade en lägenhet att städa samt en tårta att göra klart.

Det blev ett bra kalas för Enya, trots att halva familjen var på sjukhuset. Hon lekte med Linuz och Melwin och öppnade fina presenter. Helnöjd med kalaset om man frågar henne. Medan kalaset pågick fick Elmer febernedsättande men var slö hela dagen och det slutade med att de fick stanna kvar över natten för observation. Min mamma var snäll och stannade kvar hos Enya efter kalaset så jag kunde åka in till mina grabbar.

Tyvärr får man inte stanna över natt båda två, så det blev Fredrik som stannade kvar och jag åkte hem och sov. Elmer var rätt pigg under de timmarna jag var hos dem, men efter jag åkt ökade febern och han fick mer febernedsättande. På morgonen när jag kom in igen så sov han men han var feberfri så vi fick äntligen åka hem. De hade tagit flera prover på honom men de visade ingenting, så läkarna kunde inte göra mer än gissa. Någon trodde magsjuka då han kräktes, och han bajsade även vatten en gång, men på morgonen trodde de inte att det var det trots allt. Men, ja, de verkar inte veta vad det var så vi är fortfarande ovetande om vad han åkt på.

Min gissning är dock att han fick min och Enyas basilusk..

Igår kväll blev det lite kaos, men vi klarade ut det med. Började med att Enya hostade massor under kvällen och innan läggdags fick hon nässpray och hostmedicin. Efter jag läst godnattsaga gick jag till soffan för att mata Elmer. Han var inte alls intresserad av maten utan kräktes en del istället, tillräckligt mycket för att få på sig allting själv, plus i handduken vi alltid har till hands. Medan jag torkade iordning honom så ropade Enya på mamma med ett hjärtskärande skrik och jag förstod direkt att något var fel. Fredrik fick springa in och ja, hon hade hostat så mycket att hon kräkts över sig själv. Sängen klarade sig bra, men hon var ju tvungen att göras iordning.

Enya grät helt förtvivlat i badrummet och Fredrik stod bredvid och hulkade, så det slutade med att jag fick ta över. Blev duschen för Enya och i med pyjamasen direkt i tvättmaskinen. Första kräkset med "mat" som jag behövt ta hand om, och jag hatar verkligen spyor men jag klarade detta riktigt bra! Jag lugnade Enya och sa att det inte var någon fara, utan att det händer så ibland. Hon lugnade sig efter duschen och jag lärde henne att luta sig över toaletten ifall det skulle komma något mer. Hon hostade och hulkade men det kom aldrig något, vilket var skönt.

Vi ställde en hink bredvid sängen ifall det skulle varit magsjuka men det blev aldrig något mer. Idag är hon fortfarande hostig men mest snorig. Hoppas det vänder snart i alla fall! Hon borde ju kunna få fira sin födelsedag utan sjukdomar i alla fall..

Men inte nog med det. När jag tog hand om Enya så fick Fredrik i Elmer maten, men en timma senare spydde han upp allt igen. In med ungen i duschen och jag ringde BAVA (avdelningen där vi låg på sjukan) och de skulle återkomma. Under tiden fick vi i Elmer mer mat och till slut tyckte de att vi skulle avvakta då han fick behålla maten.

Inga fler spyor idag men Elmer har lämnat mat båda gångerna idag på dagen. Får se hur resten av dagen blir, förhoppningsvis lugnt. Nu räcker det med skit tycker jag!

Ikväll kommer Fredriks familj och vi ska grilla. Ja, om ingen lyckas bli sjuk vill säga. Det händer ju alltid något när vi har planer..



Stackars liten gnyr..


Min lilla älskling

Elmer är nu 7 veckor och han är såå mysig! I veckan nu så började han med svarsleenden och nu får vi ganska många om dagen. Hur härligt som helst! Han jollrar även en del, och hans uttryck låter mest som "gah", "ngu" och "aah" :) En del skrik blir det också, fast inga arga sådana utan han "pratar" mest. Låter värre än en tjej.. hihi ;)

Han kan även lyfta nacken rätt högt och han är rätt stadig i kroppen. Han älskar att sitta upp i soffan och klarar det väldigt bra utan att vippa. Nu har han även börjat få in dygnsrytmen som gör att han faktiskt sover nätterna igenom och är mycket vaken på dagen. Riktigt skönt då hans mamma behöver mycket sömn.

Det enda negativa är ju fortfarande hans kräkningar. Vi hade uppehåll med D-dropparna en vecka och då kräktes han inget, men när vi sen började med dropparna igen så började han kräkas mer. Så då slutade vi givetvis ge honom dem, men nu kräks han ändå. I veckan var det 3 kaskadspyor på 2 dagar och det är såå tråkigt!
Men BVC har ju inget direkt svar så vi får väl stå ut.. Kanske ger det med sig sen när vi byter ersättning till nr 2? Vi får se..






Visst är han söt? Speciellt när han ler :)


Min stora älskling


sjuk skrutt försöker rita lite.. slutar med att hon somnar i min säng framför bolibompa


mindre feber och rätt så pigg! dansar på sitt rum och kollar in parkarbetarna på framsidan


helt feberfri. ute med fredrik och blåser såpbubblor


samma gamla vanliga enya igen.. har åker hon sparkcykel med störtkruka :)


sista mysstunden med lillebror innan det är dags att åka till pappa


Ingen frisk luft på hela veckan

Enyas höga feber höll i sig i ca 3 dygn och på 4:e dagen när febern gått tillbaka fick hon utslag över hela kroppen. Välkommen tredagarsfeber! 5:e dagen bajsade hon vatten och vi misstänkte att hon blivit magsjuk, men det kom bara 2 gånger så hon åkte till pappa i fredags. Var alltså ingen magsjuka utan resultatet av att hon endast druckit vatten sen i lördags.

I och med hennes sjukdom så har vi hållit oss inomhus mestadels. Ingen frisk luft för mig alls förutom i fredags då vi var ute och gungade i 15 min innan Enyas pappa kom. Inte bra, inte bra.
Igår hade vi en tråkdag inne medan regnet öste ner från himlen. Vi passade på att rensa lite i garderoberna och jag plockade iordning min sminkväska, rengjorde och slängde. Nu behöver jag nytt, likaså i garderoben ;)

Söndag idag och dagen är tillägnad städning. Bara min karl vaknar så ska vi sätta igång. Ikväll väntar vi besök från Fredriks mamma och syster. Vi ska äta tacos och de ska få mysa lite med Elmer, det var ju ett tag sen de såg honom nu.

Ska försöka hinna med en promenad idag också. Känner att jag blivit alldeles för lat!


Valborg och 1 maj

Tänk vad skönt det hade varit att ha en laptop nu! Då kunde jag legat kvar i sängen istället för att behöva kliva upp nu.. Men den lyxen ska jag nog få någongång med.. när jag blir rik typ :)


Hur som haver.
Det började aldrig regna på Valborg även om det såg ut som det skulle kunna komma en skur när som. Däremot var vi lite sena upp så jag trodde vi skulle missa allting, men vi hann! Brasan tändes inte förrän en timma senare, så vi hann till och med att mingla runt lite. Brasan var en rejäl besvikelse och vi höll på att gå hem, den tog sig typ inte alls! De fick åka tillbaka till den ute i vattnet för att försöka få fjutt på hela men det lyckades inte värst bra, men till slut brann den ner i alla fall. Lite fyrverkeri blev det också och sen var det dags att gå hem och sova. Ja, inte för vår del då, utan för barnen. Vi satt uppe lite längre :)







Dagen efter var det dags att åka till Godegård på marknad. Lite av en tradition för mig så det var givet även i år. Tyvärr var det skitkallt och blåste som sjutton, men vi valde att åka trots vädret. När vi kom dit mötte vi upp min mamma och gick med henne ett tag. Sen träffade vi på resten av släkten, vi åt mat ihop och lite sånt. Barnen åkte karuseller och hade rätt kul. Vi fyndade lite grejer, bilder på en del ser ni nedan. Utöver det så blev det strumpor till Fredrik och mig, trosor till Enya och så fick Enya en sån där snurra utav mormor.






Enya var inte riktigt sig själv under dagen men hon verkade heller inte sjuk, bara lite lugn och behaglig som satt i vagnen hela tiden. I bilen på väg hem så såg hon väldigt trött ut och hon sov en stund och när vi kom hem tog hon ett bad. Efter badet kollade vi tempen och den låg på 39.4 så det var inte konstigt att hon var som hon var!
Nu har hon haft över 39.5 grader i 3 dygn så idag ska jag ringa vårdcentralen och se om vi får komma dit. Hennes pappa ringde igår och sa att han hade halsfluss, så det kan ju vara därför! Surt i alla fall.. synd om henne som inte mår bra.

RSS 2.0