Tidig morgon

Här sitter jag och killarna sover fortfarande. Jag har varit vaken sen 6.15 och borde kanske vara sur på att jag inte kunnat sova vidare, men icke sa nicke! Jag ser verkligen fram emot en spännande dag som har rätt mycket att erbjuda.

Först ut blir öppna förskolan och därefter ska Elmer på 3-månadersbesiktning på BVC. Det är med blandade känslor vi går dit, spännande att få veta vad han väger och hur lång han blivit men så ska han även ta spruta och det känns väl sådär.. Men jag hoppas han tar det som den karl han är och skrattar istället för gråter, för så tuffa är alla killar.. väl? ;) Skämt åsido, jag hoppas det går bra och att han inte får feber efteråt utan fortsätter vara den glada kille han alltid är :)

I eftermiddag ska Elmer och jag vara utomhus så mycket det bara går och verkligen ta vara på de fina sommardagarna vi har fått! Och vid 16.30 ska vi iväg på midsommarfirande på Enyas dagis och det ska bli himla trevligt! Jag ska sällskapa med Enyas pappa med familj, Fredrik slutar tyvärr lite senare idag så han hinner inte vara med från första början, men han kommer dit så fort han kommit hem.

Jag hade tänkt köpa grillad kyckling och baguetter att ta med, det blir najs det. Och säkerligen blir det en dans eller två runt midsommarstången också, precis som förra året :)

Trötter

Elmer måste vara riktigt trött idag. Han somnade runt kl 15 och sover fortfarande, men det kanske inte är så konstigt så förkyld som han är. Inte ett dugg bättre utan näsan rinner och rinner, och på mig med. Blä!

Under tiden Elmer har sovit så har jag fixat lite med utseendet på bloggen. Kände att det var dags för lite sommarkänsla och jag blev rätt nöjd! Nu får det vara såhär, orken finns liksom inte där längre, inte på samma sätt som tidigare. Så är det kanske när man har små bebisar? Finns ju annat som tar upp hela ens tillvaro :)

Annars har lilleman och jag varit på Droppen idag. Skönt att komma hemifrån och Elmer njuter verkligen av sångstunden. Han var jättetrött när vi kom dit vid kl 10 men när vi började sjunga så blev han pigg och var med hela tiden och somnade inte förrän en timma senare.

Nu kom pappa F hem från jobbet så det är dags att väcka lillkillen, ge honom lite mat och gå ut till affären. Vi ska grilla ikväll men som den klant jag är så har jag glömt tina köttet så vi måste antingen köpa nytt eller hitta på något annat att äta. Hoppas dock på grillat, det är sååå gott!



trött Elmer igår på 3-månadersdagen ♥


Jag måste vara sämst på uppdateringar

Hur som helst.
Besiktningen hos barnmorskan gick galant. Fick mvg ;) Känns bra! Fast hon påpekade ju såklart att "knipövningar måste vi kvinnor göra heeeela tiden, så glöm inte bort det nu" och ja, hon har ju rätt. Det bästa är ju att börja öva redan innan en grav, men aja, det är ju försent nu.. Iaf för min del. Men jag fick iaf ingen bakläxa så det måste ju betyda att det inte var några problem :)

Vad har hänt sen sist då?

Enya har lärt sig cykla!! Med stödhjul då visserligen, men hon är ändå såå duktig! Det tog ett bra tag innan hon fattade galoppen med att trampa men den här veckan hon varit hos oss har hon cyklat flera gånger varje dag och hon älskar det! :D Bromsa är lite trixigt fortfarande men det kommer snart det med. Hon lyckades i alla fall ta sig ner för malforsbacken (för er som vet vilken det är) men hon tjöt både tre och fyra gånger och ville hålla mig i handen för att det gick för fort, men ner kom hon och det gick jättebra. Handbromsen funkade bäst just då, men fotbromsa övar vi på också så det dröjer nog inte länge förrän hon fixar det med.

Elmer har inte gjort några direkta språng i utvecklingen sen sist, mer än att han börjat röra benen lite mer, och kan föra ihop sina händer och ta tag i leksaker med båda två, även om det händer mest av en slump. Annars så älskar han att stå upp som vanligt och det är antingen stående eller sittande han vill vara mest hela tiden. Ligga på mage går bättre nu än tidigare men han tröttnar rätt fort och blir helt galen om han får ligga för länge ;)

Imorse vaknade lillkillen med en förskräcklig förkylning, stackaren. Han är inte varmare än vanligt i alla fall så vi får se hur det utvecklar sig under dagen. Förhoppningsvis stannar det med bara näsan men eftersom Fredrik varit hemma för feber + halsfluss hela veckan finns det ju en risk att han åker på feber han med..

Nu blir det frukost, om killarna kan ta sig ur sängen vill säga..



påväg upp till kanalen för en picnic :)


Nervöst

Idag är det dags för återbesök hos barnmorskan. Är galet nervös fast jag inte borde.
Mest är det väl för att jag känner mig "klar" med folket på Kvinnohälsan, men nu måste jag dit igen och "visa upp mig". Inte det minsta lockande.

Dessutom ska jag göra cellprov samtidigt och klart är jag lite nervös över vad resultatet blir där. Men jag håller tummarna för att allt ser bra ut!

Elmer och jag ska alltså åka buss för första gången ensamna idag. Jag tycker inte alls om det nya påhittet med bussarna och busskorten men det ska väl gå bra det med :)
Efter besöket hos barnmorskan ska vi möta upp pappa Fredrik och Elmers farmor på stan. Det ska bli en liten shoppingrunda (till Elmer) och farmor bjussar. Schysst! :)

Nehej.. Bäst att göra oss klara. Det är lite jag ska hinna med innan bussen går.
Ha en bra dag!

Ett utav världens underbaraste leenden!

Äntligen har jag lyckats fånga Elmers leende på bild! Det är inte det lättaste då han oftast är lika svårflörtad som sin syster, men nu så ;)

Är han inte helt underbar? I snyggaste bodyn dessutom :)


 


Shopping till lilleman

Eftersom lilleman växer som ogräs måste hans garderob uppdateras och inte mig emot! Detta är vad Elmer fått de senaste dagarna.. Han kommer garanterat vara den snyggaste killen i sommar!

 



Måndag

Trist måndag idag. Vädret är inte alls roligt och jag kände till och med regndroppar förut när jag var ute på baksidan en snabbis. Var tog sommaren vägen liksom?
Fredrik tog till och med sitt premiärdopp igår (i pool visserligen), vi solade i Ljung en stund och så idag är det grått och trist. Jag älskar verkligen det svenska vädret.. eller inte.

Elmer har fått ett babygym av farmor och där i ligger han just nu och tränar sina muskler. Han tycker faktiskt om det och pratar rätt friskt med alla fina figurer som hänger och slänger där i. Vi tog en paus ifrån mysandet i soffan, där Elmer har suttit i mitt knä och visat mig en massa leenden. Tyvärr får man ju inga leenden på kort, för så fort han ser kameran blir han gravallvarlig och ska banne mig inte röra en min. Igår skrattade han till och med med ljud första gången men inte heller då ville han göra om det så hans kära föräldrar kunde fånga det på bild. En skitunge är vad han är :)

Däremot har han lärt sig greppa tag i leksaker nu om man håller dem framför honom. Så det kommer mer och mer och det är så mysigt att se! Han ligger nu på nästan 6 kg och är 58 cm lång så kläderna han nyss växt i sitter som en smäck på honom nu och är snart på gränsen till för små. Bodies i alla fall, vissa byxor har han fortfarande 56 i, men det är ju för att han har så korta ben :)

Tiden rusar verkligen förbi och innan vi vet ordet av det så sitter han själv och tar tar i leksaker på egen hand, rullar runt på golvet och busar en massa. Vi längtar såklart dit men helst av allt vill jag ju ha kvar honom där han är nu.. Min lilla bebis :)



måndagsträningen..


Rätt mycket för pengarna

När jag fyllde år i januari fick jag ett presentkort på 400:- på Gina Tricot. Eftersom jag var gravid då ville jag inte handla för det, men nu har jag spenderat mina pengar där under ett par shoppingturer och jag är mycket nöjd!

För dessa 400:- fick jag detta nedan, plus 3 par trosor som jag valde att inte ta med på bild ;)
Inte så illa va?



RSS 2.0