Willemannen och Kolmården

Nu har det varit torka här igen ett par dagar, men nu är det endast för att vi haft så mycket att göra. Inte ofta det är så, men nu kan jag äntligen skylla på det ;)

Wille och hans föräldrar var som sagt här i lördags. Det var jättetrevligt och vi åt god mat. Barnen lekte, slogs och allt annat som barn gör, men det är bara bra att de reagerar på varandra tycker jag. Enya kan behöva blir tillrättavisad lite, hon tror verkligen att allt är hennes och börjar slåss när hon inte får som hon vill. Det är inte okej att slåss såklart, men det gör inget att Wille slår tillbaka eftersom hon måste lära sig.. ;)



wille bjöd på godis, till enyas stora förtjusning :)


bus innan blöjbytet



härmapan enya skulle givetvis göra samma sak som wille :)


Det blev en lång kväll och Enya kom inte i säng förrän till 22.30, men hon slocknade direkt och på söndagen när jag vaknade så väckte jag båda mina älsklingar när jag såg att det var hyfsat fint väder. Vi hade nämligen pratat om Kolmården om det inte regnade så helt plötsligt fick vi ett ryck och åkte dit! Vi hade ingen vagn med oss eftersom jag visste att det fanns skrindor där att hyra, men när vi kom in så sa en tjej till oss att de var slut! Åh, där stod vi med en kameraväska, en proppad skötväska och en tung kylväska, samt en smågnällig unge som skulle vara tvungen att gå runt hela parken. Great!

Vi gick upp mot Bamses värld i alla fall så vi kunde äta lite. Men vi blev inte kvar där så länge, för Enya vägrade ju att leka. En riktig fegis är hon sådär, det är så synd.. Efter någon timma så begav jag mig neråt entrén för att försöka få tag i en skrinda och jag lyckades faktiskt. Frågade ett par om jag inte kunde få köpa den (kostade ju 30 kr för dem att hyra) men jag fick den gratis. Toppen!
När jag var på väg tillbaka så kom regnet, och lagom till att vi packat ner allting i skrindan så kom värsta skuren. Vi sprang bort till Bamses värld och köpte regnskydd och fick stå där en stund för att vänta ut skuren. Den varade inte alls länge, utan vi kunde börja rundan rätt snart igen.


de första djuren vi såg i djurparken


sen blev det dags för fika intill Farmors pannkakshus


enya vågade sig på ett endaste åk i rutschkanan..


sen stod hon mest och tittade på alla andra som lekte


efter regnskuren kom vi till björnarna


den här björnen räcker ut tungan, men det syns tyvärr inte så väl här


sen var det två björnungar längst upp i toppen på detta träd..


när vi kom till barnens lantgård så stod enya lååångt ifrån djuren, fast hon sa att hon ville klappa..


här tittar vi på tigrarna



när vi stod i den lååååånga kön till delfinariet såg vi äventyrliga människor som klättrade i träden




delfinshowen var svår att få på bild, vi filmade mest


roliga apor som leker



gorillan håller utkik efter lilla bebisen som är på vift


zebror och lite andra djur fanns på savannen



sen kom vi till de stora djuren, noshörningarna och kamelerna


Jag hade inte varit på Kolmården sen jag var typ 9 år, så jag kom inte ihåg så mycket. Men det var långt att gå, jobbiga backar men himla kul att se alla djur. Enya tyckte bäst om björnarna och aporna, Fredrik fastnade för noshörningarna men själv tyckte jag att kamelerna var sötast. Lite synd att man inte fick se varken giraffer, elefanter eller lejon inne i parken, det var dem jag faktiskt hade sett fram emot. Men dem får vi titta på nästa år, för det blir säkert en tripp dit nästa sommar igen!

Vi var precis klara med rundan till kl 18 när parken stängde, så då gick vi in på Tropicariet. Åh, Enya älskade att vara där inne! Personligen tyckte jag att det var alldeles för många ormsorter, det är ju som att titta på samma sak gånger 20, men jag hajarna var riktigt häftiga! Enya gillade alla fiskar och Fredrik var riktigt fascinerad av allt där inne tror jag, han sa "åh fy faan" med förtjusning till allt han såg där inne ;)
Vi klappade även en rocka innan vi gick ut. Den var lite slemmig men riktigt häftig. Simmade liksom runt, runt för att den ville att folk skulle klappa på den, hehe.. Vi frågade Enya om hon ville klappa också men det ville hon inte, hon vågade inte.. Fegis som hon är! ;)



enya pekar mot papegojorna som satt i taket



en stor och maffig krokodil

Kommentarer
Postat av: Lollo o Flisan

Elefanterna finns där inne bara vid sidan om savanan. de andra djuren du var ute efter finns inne i safarie =) så nu vet du det =) Hoppas ni hade de bra Kram

2009-07-15 @ 15:46:09
Postat av: Evelina svarar

nopes, fanns inga elefanter någonstans.. vi tittade men det var tomt bredvid savannen :( kram

2009-07-15 @ 17:21:47
URL: http://eeia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0