Enyas tandtroll

Just nu väntar Enya och jag på att morfar ska komma hit. Han ska laga våra persienner som fastnat på halva fönstret. Snyggt värre. Men skönt när det blir fixat, så vi kan få in lite ljus igen.

I övrigt så är Enya sjuk, igen. Denna gången är det troligtvis en reaktion på sprutan hon fick för 1 ½ vecka sedan, med feber och utslag på kroppen. Fredrik är iväg och spelar fotboll med handikappade hela dagen så vi får klara oss själva ;) Det funkar såklart finfint men Enya är inte på sitt bästa humör tyvärr, fast det är hon visserligen aldrig när hon är sjuk.

Har inte nämnt det tidigare men något som Enya verkligen inte tycker om är när man blöter hennes hår och när hon borstar tänderna. Så fort vi sätter på duschen så gallskriker hon, ända till hon är klar och har fått på sig kläderna typ. Vi vet inte alls varför hon blir såhär, men jobbigt är det! Nu börjar det gå lite bättre däremot, när vi lugnt och försiktigt pratar igenom stegen med henne (nu kommer det vatten på ryggen, nu kommer det vatten i nacken osv..) fast visst skriker hon som sjutton ändå när hon får lite vatten i ansiktet, men hoppas det bara går åt rätt håll!

När vi sen ska borsta tänderna brukar det bli tvärstopp. Hon vill självklart borsta själv men jag anser inte att det räcker, utan jag vill även ta ett par varv där inne i munnen. Oftast blir det tyvärr så att vi tvingar oss in och gången efter blir det nästan ännu värre. Igår gjorde vi som så att vi började prata om tandtrollen vid frukosten och resten av dagen pratade hon inte om något annat. Det var nog lite läskigt för någon middag kunde hon inte sova, hon låg mest och pratade om trollen inne i sitt rum ;)

Vi förklarade självklart att trollen inte var farliga men sa ändå vad de gjorde med tänderna, att man får hål och får gå till tandläkaren för att laga. På kvällen gick det sådär, men imorse gick det över förväntan. Vi pratade om trollen redan under frukosten så hon skulle förstå vad vi skulle göra, och så gjorde vi en liten lek över det hela. Vi letade tandtroll i varandras munnar och fick borsta bort dem, och Enya var faktiskt riktigt duktig! Jag fick borsta mina ordentligt för Enya såg tandtroll hela tiden i min mun, men det var bara kul att hon blev involverad i att titta efter troll ;)
Men nu är vi rena och fina i munnen och samma visa sker ikväll. Hoppas det går lika bra!



skrutt badar, det älskar hon.. allra helst att ligga på magen sådär och "simma" :)

Kommentarer
Postat av: benny brandman

Lite kul att läsa det där med tandtrollen:). Min brorsdotter hade samma "problem" kan man säga. Vi körde också med tandtrollen och det fungerade:). Om duschningen så skulle jag säga det att hon har kanske haft en otäck upplevelse som påminner henne. Kommer också att försvinna men man måste ju prata med dom hela tiden och jobba bort det, precis som du beskriver. Barn förstår mer än man kan ana. :)

2009-06-15 @ 19:48:53
URL: http://bennybrandman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0